Donald Rust

ilhanx

Süper Üye
15 Ağu 2009
5,401
178
Donald Rust (1932-)
çok erken bir yaşta çekmek ve boyamaya başladı, ve asla herhangi bir şey olması için arzusu yoktu, ama ciddi bir sanatçı. Onun erken işi dosdoğru, onun büyükbabası, Emil pası, Gil Elvgreni, Bob Toombsu tarafından etkilendi, ve Normandiyalı Rockwelli. Yine de, o, orada, tek hiç kimsenin, onun vahşi hayat sanatında etkilemediği olduğunu hisseder, ve bütün vahşi hayat sanatçılarının, onun tarzını etkilediğine ısrar eder. Birçok yıl boyunca, paslı, sirk ve portre konularında konsantre olmuş olan resimlerdir; Ama geçenlerde, vahşi hayat konuları, o çok daha ilgi çekti. Onun portreleri, öyle böyle çıkık bireyleri kapsar: Emmett Kelly Sr, (Ringling bant lideri) Emmett Kelly küçüğü, karatavuk Evans, Normandiyalı Rockwell, ve Molly Rockwell. Gerçek, D.L. pasında, ve Normandiyalı Rockwell, muntazaman uyardı, ve bir mektupta Rockwell, paslı, "Gerçekten çok iyi midir" artwork olanı vurguladı.
Pasın resimleri, sirk, Sarasota, Florida, Normandiyalı Rockwell müzesi, Philadelphia, Pennsylvania'nın Ringling müzesinde asar, ve Smithsonian kurumunun ulusal portre galerisi, onun, kitapları resimlediği Washington D.C., Valkyrie baskısı, A.S. ambarları& Co, ve dün ilanlarının dünyası olduğu için; Ve okuyucunun için sağlanan resimlemelerin, sindirdiğine sahip ol, ve diğer magazinler. Onun artworku hem de, tahsildarın tabaklarında gözüktü, randevu, ayırır, duvar takvimleri, porselen, soyar, oyun kağıtları ve yapboz oyunları.
Paslı, fantezi ve gerçekliğin arasında doğa yalanlarını yakalaması için yetenektir. Realizm, onun tarzıdır, ama o, bir tahsildarın hayal gücünün, daha fazla adım attığını almayı ister. O, bir sanatçı doğa ve onun çevresine hassastır. Onun sanatsal belgelemesinin güzelliği, açıkça onun kendisininkidir. Paslı, bir yaratıcı görsel bizi sadece al değil, ama bir yer ve bir hikayeye.
Pas, 14,000 resimden daha çok üretti, ve ulusal müze ve galeri kayıt birliğiyle sahipler tarafından kaydedilen (Bir NMGRA kaydı!) 2,000 orijinale sahip ol.
Paslı, beş çocuğun babasıdır, ve güncel olarak Sarasota'da oturur,güven.
Pin-up : "Pin-up" genellikle, moda modellerinden ya da kadın oyunculardan seçili resimleri pop kültürü olarak kabul edilmiş ve bu türden fotoğrafların benzerlerinin boya ile resmedilmiş çizimlerine verilen bir isimdir. Pin-up terimi ilk olarak İngilizce diline 1941 ylında girmiş olmasına rağmen terimin kökeni 1890'lara kadar uzanmaktadır. "Pin up" resimleri, magazinlerden ya da gazetelerden kesilmiş resimler ya da kartpostal ve benzeri biçimlerde olabilirler. Ayrıca bu tür resimler çoğunlukla duvar takvimlerinde bulunmaktadırlar ve bundan dolayı da duvara raptiye ile tutturulmaktadırlar. Pin up teriminin Türkçedeki birebir karşılığı iğnelemek ya da raptiyelemektir. Ancak daha sonraları pin-up kızlarının posterleri de yaygın olarak basılmaya başlanmıştır. Birçok pin-up resmi, kendi dönemlerinin birer seks sembolü olarak görünen Şöhretler (Celebrity)dir. İlk pin-up kızları arasındaki en ünlülerinden biri Betty Grable'dır ve posterleri II. Dünya Savaşındaki nerdeyse tüm Amerikan askerlerinin soyunma dolaplarını süslemekteydi. Sanatsal olarak pin-up ise, çekici ve güzel bir kadının nasıl olması gerektiğine dair görüntü veren idealize edilmiş kadın resimleridir. Bu tip ideal kadınların ilk örneklerinden biri, Charles Dana Gibson tarafından yaratılmış olan ve daha sonra Gibson kızı olarak da anılacak olanıdır. Bu akım daha sonra bu alanda çok meşhur olacak olan Alberto Vargas ve George Petty gibi bir çok sanatçının yetişmesine yol açmıştır. Poster olarak basmaktansa, çizgi romanlarda, herhangi bir konuşma balonuna yer vermeksizin, karekterleri ya da belli bir olayı betimlemek için tek bir sayıda ya da yıllık içinde ayrılmış olan tam sayfa çizime de pin-up denmektedir.

donruspu17182.jpg


donruskbsrust003lg.jpg


donrust004lg.jpg


donrust002lg.jpg


donruskbsrust237lg.jpg


donrusdr061.jpg


donruskbsrust001lg.jpg


donrust011lg.jpg


donrus17007a.jpg


donrus26004a.jpg


donrus26008a.jpg


donrus26006a.jpg


donruspu27202.jpg


donruspu21186.jpg


donrust009lg.jpg


donrus27001a.jpg


donrust021lg.jpg


donrus17001a.jpg


donrusdr37.jpg


donrusdr42.jpg


donruskbsrust002lg.jpg


donrust010lg.jpg


donrus17006a.jpg


donrus26005a.jpg


donrus26011a.jpg


donrust012lg.jpg


donrust017lg.jpg


donrus26015a.jpg


donrusdr191.jpg


donrust013lg.jpg


donruspu13178.jpg


donrust014lg.jpg


donruspu19184.jpg


donrus17002a.jpg


donruskbsrust004lg.jpg


donrus26012a.jpg


donrus26007a.jpg


donrust005lg.jpg
 
Son düzenleme:
Üst