Baron von Lind

ilhanx

Süper Üye
15 Ağu 2009
5,401
178
Baron Von Lind - Pin-up Art

Baron von Lind (1937-) Pin-up Art
Sanat mesleğinin bütün evrelerinde yıllar boyunca sanatsal becerilerini mükemmelleştirdi.grafiksel bir sanatta genç bir çırak olarak başladı,magazin sanatı, portre ressamının çizeri, takvimler ve klasik resim için çıplak kadın posteri sanatçısı oldu. Bir vahşi hayat, kovboy filmi, başmakale, takvim ve portre ressamı ulusalca olarak bilinen olmak.
sanatı, uluslararası tanınmayı başardı, ve dünyanın her yerinde web sitelerinde görülebilir.Geçmiş yıllarda o, ünlü ünlüler ve yıldızların portrelerini yaptı.Yul Brynner, Sophia Loren resimlerini boyadı. En son zamanlarda, o, aktrisler, Shirley Jones ve Elizabeth Taylor'un portrelerini yaptı. Onun, yılların üzerinde boyadığı en prestijli şahsiyetlerin biri, sonra Başkan Ronald Reagan'ın görevlendirilen portresidir.
Pin-up : "Pin-up" genellikle, moda modellerinden ya da kadın oyunculardan seçili resimleri pop kültürü olarak kabul edilmiş ve bu türden fotoğrafların benzerlerinin boya ile resmedilmiş çizimlerine verilen bir isimdir. Pin-up terimi ilk olarak İngilizce diline 1941 ylında girmiş olmasına rağmen terimin kökeni 1890'lara kadar uzanmaktadır. "Pin up" resimleri, magazinlerden ya da gazetelerden kesilmiş resimler ya da kartpostal ve benzeri biçimlerde olabilirler. Ayrıca bu tür resimler çoğunlukla duvar takvimlerinde bulunmaktadırlar ve bundan dolayı da duvara raptiye ile tutturulmaktadırlar. Pin up teriminin Türkçedeki birebir karşılığı iğnelemek ya da raptiyelemektir. Ancak daha sonraları pin-up kızlarının posterleri de yaygın olarak basılmaya başlanmıştır. Birçok pin-up resmi, kendi dönemlerinin birer seks sembolü olarak görünen Şöhretler (Celebrity)dir. İlk pin-up kızları arasındaki en ünlülerinden biri Betty Grable'dır ve posterleri II. Dünya Savaşındaki nerdeyse tüm Amerikan askerlerinin soyunma dolaplarını süslemekteydi. Sanatsal olarak pin-up ise, çekici ve güzel bir kadının nasıl olması gerektiğine dair görüntü veren idealize edilmiş kadın resimleridir. Bu tip ideal kadınların ilk örneklerinden biri, Charles Dana Gibson tarafından yaratılmış olan ve daha sonra Gibson kızı olarak da anılacak olanıdır. Bu akım daha sonra bu alanda çok meşhur olacak olan Alberto Vargas ve George Petty gibi bir çok sanatçının yetişmesine yol açmıştır. Poster olarak basmaktansa, çizgi romanlarda, herhangi bir konuşma balonuna yer vermeksizin, karekterleri ya da belli bir olayı betimlemek için tek bir sayıda ya da yıllık içinde ayrılmış olan tam sayfa çizime de pin-up denmektedir.


barkeepingupappearances.jpg


barmelody042lg.jpg


barnicole044lg.jpg


barpeggysue047lg.jpg


barabbey001lg.jpg


barallison003lg.jpg


baralexandria002lg.jpg


baramy006lg.jpg


baranastasia008lg.jpg


barbecky014lg.jpg


barbette016lg.jpg


barblair017lg.jpg


barbridget018lg.jpg


barcandice019lg.jpg


barchastity020lg.jpg


barcheryl021lg.jpg


barclaudette022lg.jpg


barcolleen023lg.jpg


bardaisymae024lg.jpg


bardanae025lg.jpg


bardaphne026lg.jpg


bardawn027lg.jpg


bardionne029lg.jpg


bardonna030lg.jpg


barelaine031lg.jpg


baremerald032lg.jpg


barerin033lg.jpg


barfelicity034lg.jpg


bargabrielle035lg.jpg


baringrid037lg.jpg


baririshlassie038lg.jpg


barjacqueline039lg.jpg


barkatrina040lg.jpg
 
Son düzenleme:
Üst