bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,913
NeverLand
SUPERBOY


İlk kez Superman karakterinin de yaratıcılarından olan Joe Shuster ve Jerry Siegel tarafından hazırlanan ve Ocak 1945 tarihinden itibaren More Fun Comics'in 101-107. sayıları arasında boy gösteren bir süper kahraman olan Superboy, Superman'in gençlik döneminde yaşadığı Smallville'de geçen maceralarına evsahipliği yapmış ve serüvenleri DC Comics logosuyla hayranlarına sunulmuştur.

1-3.jpg


İlk Superboy macerasının kapağı.

Süperboy, kendisini bulan ve soyadlarını veren Jonathan ve Martha Kent'le birlikte yaşarken farkına vardığı süper güçlerini insanlığın yararına nasıl kullanması gerektiğini ilk kez öğrenmiştir. Toplum içinde rahat yaşayabilmesi ve hareket edebilmesi için ilk pratik uygulamalarını Smallville'de gerçekleştirmiştir. Buradaki lisede birlikte okuduğu Lana Lang ise ona aşık olan ilk kızdır. Sonuçta Metropolis'e gitmeye karar verecek olan Superboy, Lois Lane ile tanışacak ve Lana'yla aralarındaki duygusallığın yarattığı atmosferde farklı bir tecrübe daha yaşayacaktır. Tabii pek çok süper ve normal güçleri olan kötülere karşı verdiği mücadelerin yanı sıra. Superman'in Smallville maceralarının anlatıldığı Superboy serisi, pek çok Amerikan çizgiroman dergisi gibi aylık periyotta yayınlanmaya başlamıştır. Mart 1949'dan itibaren Superboy adlı kendi başlığına ve serisine kavuşan karakter, ayrıca Adventures Comics sayfalarından da okurlara ulaşmıştır. 1979 yılına değin, otuz yıllık bir koleksiyondan sonra serinin başlığı, 258. sayısında Legion of Super-Heroes'a dönüştürülmüştür. Sık sık başlığı değişen seri, 259. sayısından itibaren bu isimle yayınlanmış ve 313. sayıda ismi bu kez Tales of the Legion of Super-Heroes olarak kullanılmış ve tamamen yayınına son verildiği 354. sayıya kadar bu başlıkla çıkmıştır.

Superboy, ülkemizde ilk olarak Superman'in Ceylan Yayınları tarafından yayınlandığı Uçan Adam Süpermen adlı dergide kendi başlığını taşıyan öyküleriyle boy göstermiştir.

izgiromanAnsiklopedisi538.jpg


Superboy maceralarına da yer veren Ceylan Yayınları'nın Süpermen adlı haftalık dergisi.
 
Üst