Sizinkiler

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
SİZİNKİLER


izgiromanAnsiklopedisi530b.jpg


Limon ve Zeytin dergisi.

Salih Memecan'ın 1990'ların ortasında Sabah Gazetesi'nde günlük ve renkli bir bant halinde başlayan başlık; biri sarı, diğeri siyah, iki kardeş civcivin komik maceraları üzerine kurulmuştur.

Sizinkiler başlığında bir tavukgiller ailesinin günlük yaşam normları bir fabl atmosferi içinde gerçekleşmektedir. Evcimen anne Çıtçıt, yani tavuk, daima yorgun argın bir şekilde koltukta
pinekleyen baba Babişko, yani horoz da bu sevimli ailenin diğer üyeleridir.Yayına girer girmez büyük beğeni kazanan başlık kendisini kısa sürede maceralarını albüm formatına taşımıştır. Bunun yanı sıra pek çok ticari üründe görsel figür olarak da hayranlarının karşısına çıkmıştır.

izgiromanAnsiklopedisi530c.jpg

Limon ile Zeytin, Şubat 1996 tarihinden itibaren Sizinkiler başlığından çıkarak kendi başlıklarını taşıyan büyük boy ve tamamen renkli aylık bir dergiye de kavuşmuşlardır. Sonradan Arka Bahçe Yayıncılık olarak faaliyete başlayacak bir yayınevi kuracak olan Ahmet Kocaoğlu'nun yayın yönetmenliğinde çıkan bu dergideki çizgiromanı Oky (Oktay Gençer) çizerken, Nezih Dündar da kaligrafisini gerçekleştirmiştir.

izgiromanAnsiklopedisi530d.jpg


28 Kasım 2002 tarihli Sizinkilre bantı.
 

farejamal

Yeni Üye
25 Tem 2018
29
54
Limon ile Zeytin bildiğim kadarıyla kardeş değil arkadaştır. Diğer iki karakter ise Limon'un anne ve babasıdır.
 
Üst