Rin Tin Tin (Ran Tan Plan)

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
RİN TİN TİN
(Ran Tan Plan)


İlk kez 1990'larda yayınlanan bir Lucky Luke/Red Kit macerasında gözüken Ran Tan Plan/Rin Tin Tin, sadık ama aptal ve bezgin yaratılışlı bir köpektir.

Rin Tin Tin uzunca bir süre Daltonların peşinde sayısız macera yaşayan Red Kit'in yanında yer alıp onun ayrılmaz dostlarından biri haline gelmiştir, inadına anlayışı kıt yapısıyla Avarel Dalton'un dört ayaklı hayvan versiyonu gibidir. Sahibi olarak gördüğü Red Kit'in peşinden hiç ayrılmamasına en sinir olansa kovboyun çok zeki atı Düldül'dür. Neredeyse onun yanında görünmesinin kendi seviyesini düşürdüğüne inanır ve onu hor görür. Buna karşılık Rin Tin Tin'in varlığı ve sakar hareketleri Red Kit'i -ve tabii okuru- çok eğlendirmiştir. Olabildiğine samimi olmayı seven köpek, Vahşi Batı'nın ikircikli atmosferine tamamen tezat bir karakter sergilemiştir. Yine de onun bu samimi olma sevdası bazı zorlu durumlarda Batı'nın en hızlı silah kullanan kovboyuna bilmeden ve pek iradesiyle olmasa da sık sık yardımcı olmaktadır.

img022.jpg


İnkılap Yayınlarının Rin Tin Tin albüm kapağı.

Kısa sürede Red Kit maceralarında yakaladığı popülarite sayesinde 1987 yılından itibaren kendi özel maceralarına ve başlığına kavuşan Ran Tan Plan'ın bu serüvenleri ülkemizde de albüm formatında İnkılap Yayınevi taralından 1996'dan itibaren yayınlanmıştır.

Bu maceralar X.Fauche, J.Léturgie, M. Januier ve Morris'in elinden çıkmıştır. Ancak bu tarihten epey önce, 1990 yılında Günaydın Sobe dergisinde kısa bir süre bant maceralarıyla boy göstermiştir.

img022b.jpg


Sobe dergisinde kullanılan bir Rin Tin Tin bantı.
 
Üst