bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,914
NeverLand
RESİMLERLE İNSANLIK TARİHİ ANSİKLOPEDİSİ


Karacan Yayınları tarafından 1984 yılında yayınlanmaya başlayan Resimlerle İnsanlık Tarihi Ansiklopedisi, Mexico'daki Daniel Mallo-Editorial Paisa S.A. adlı yayın kuruluşundan alınan telifle basılmış ve başlığından da anlaşılacağı gibi tüm insanlık tarihini çizgiroman tarzındaki sunumuyla okuyucusuna yansıtan 52 sayılık bir seridir.

Resimlerle insanlık Tarihi Ansiklopedisi, 'Mağara Devri' adlı ilk sayısından itibaren Antik Çağ'dan tarihte Türk devletlerine, Eski Roma'dan Osmanlı'ya, Yeniçağ'dan Amerika kıtasına, XX. yüzyıl tarihinden Türkiye'ye kadar kronolojik bir seyir izlemiştir. Seri, yayın kurulunu oluşturan geniş kadro arasında adı geçen Eugenio Zoppi ve pek çok çizer arkadaşı tarafından uzun süren tarih ve dokümantasyon araştırmaları sonucu hazırlanmıştır. Seriye ayrıca adı Müller olan bir başka çizerin daha Zoppi'yle birlikte önemli katkı sağladığı görülmektedir. Ayrıca Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 20 Şubat 1984 tarihli kararı ile özellikle ilkokul 4. ve 5. Sınıf öğrencilerine tavsiye edilmiştir.

izgiromanAnsiklopedisi492.jpg
izgiromanAnsiklopedisi492a.jpg


Resimlerle İnsanlık Tarihi Ansiklopedisinin Karacan Yayınları baskısı ve Güneş Gazetesi ilaveleri.

Resimlerle İnsanlık Tarihi Ansiklopedisi, Ekim-Kasım 1986 tarihleri arasında Güneş Gazetesi tarafından okurlarına ilave olarak verilen ve mavi rengin ağırlıkta olduğu bir kapak düzeninde yeniden yayınlamıştır. Gerek bu versiyonunda, gerekse öncekinde serinin son sayılarını oluşturan Türkiye Cumhuriyeti'yle ilgili sayıdaki çizgiroman sayfalarını Türkay imzasını kullanan bir Türk çizer hazırlamıştır.
 
Üst