The Punisher

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
The PUNISHER


İlk kez Marvel Comics tarafından yayınlanan Amazing Spider-Man/Örümcek-Adam dergisinin 129. sayısında gözüken The Punisher gerçekte ailesi mafya tarafından gaddarca öldürülünce azılı bir 'infazcı' haline gelen Frank Castle isimli eski bir denizcidir.

Bir metre seksen santimlik iri cüssesiyle ve seksen kiloluk ağırlığına eklenen etkileyici mavi gözleri ve iş üstündeyken giydiği özel kostümünün göğsündeki kocaman kurukafa fîgürüyle resimlenen Punisher, her türden suçluya karşı tek kişilik savaş makinesi gibidir. Beş yıl donanmaya bağlı bir yüzbaşı olarak Vietnam'da savaşan Frank Castle, burada gösterdiği kahramanlıklardan dolayı iki kez bronz ve gümüş onur madalyasıyla ödüllendirilmiştir. Piknik yapmak için ailece gittikleri New York Central Park'da bir cinayete şahit oldukları için mafyaca katledilen karısı ve çocuklarının öcünü almak için silaha sarılan Frank Castle, ilerleyen zaman içinde kendi kişiliğinden gittikçe uzaklaşarak, suçlulara biçtiği cezaları kendi başına kesen Punisher haline gelmiştir.

Punisher zamanla diğer Marvel evreni kahramanlarıyla ortak maceralar da yaşayacaktır. Bunlardan Spider-Man ve Daredevil onun acımasız metodlarını onaylamadıkları için Punisher ile mücadeleye girişmiştir. Psikolojisi ailesinin yaşadığı katliamdan dolayı zaten bozulmuş olan Frank Castle, bir de işlediği suçlardan dolayı tutuklu bulunduğu Rykers Adası'ndaki hapishanede, düşmanı olan ve bir mücadele esnasında pencereden fırlattığı ve yüzü feci şekilde yaralanan çete reisi Jigssaw'in talimatıyla beynini tahrip eden bazı kimyasal ilaçların etkisine girer. Bu kimyasal maddeler Punisher'ı daha da çılgına çevirmiş, hapisten kaçtıktan sonra çok hafif trafik suçu işleyeni bile cezalandıran biri haline gelmiştir. Ancak sonunda yakalanır ve psikojik tedavi görmeye başlamıştır.
Punisher, yaşı ve boyuyla doğru orantılı, ancak hayatı boyunca sürekli vücut egzersizi yapan bir kişinin normal gücüne sahiptir. ABD donanmasında Seal Eğitimi (deniz-hava-kara) almıştır. Çok kabiliyetli bir yüzbaşı olarak aldığı göğüs göğüse savaş eğitimiyle birlikte en ilkel silahlan bile çok iyi kullanabilmektedir. Yine de, 'iş'e çıktığında 223 kalibrelik Vietnam döneminin ünlü tam otomatik M16 tüfeği, yarı otomatik bir Sterling Mark 69 mm'lik, 9 mm'lik bir Browning, bir Smith Wesson ayrıca kostümüne özenle gizlenmiş muhtelif göz yaşartıcı bombalar almaktan geri durmaz. Ayrıca artık üretilmeyen ve Vietnam Savaşandan kalma Gerber Mark 2 donanma kaması taşımaktadır. Bir de yapacağı yolculuklar için özel donatılmış bir karavanı vardır.

izgiromanAnsiklopedisi476.jpg


Alfa Yayınevi'nin çıkardığı Punisher-İnfazcı dergisinin 6. sayı kapağı.

Punisher, ülkemizde önceleri Örümcek-Adam'ın bazı maceralarında misafir kahraman olarak gözüktükten sonra, Alfa Yayınları tarafından Ekim 1991 tarihinden itibaren kendi başlığını İnfazcı Punisher olarak taşıyan on beş günde bir periyoduna sahip bir dergide yayınlanmıştır. Bir süre sonra yayını 18. fasikülde duran dergi, iadelerin ciltli olarak yeniden piyasaya sunulması esnasında seriye eklenen yeni maceralarla 1994 yılına değin bu yayınevinin logosu altında kalmıştır. Punisher'ın bir sonraki Türkçe durağı ise Arka Bahçe Yayınları olmuş ve 2004'de başlayan 'cep kitabı' formatındaki aylık serisiyle, kötülere karşı yeniden silahlarını kuşanmıştır.
 

sergen07

Süper Üye
20 Kas 2010
479
272
Antalya
Punisher / Frank Castle (Punisher Kimdir? - Punisher Hakkında)

punisher1.jpg


Güçleri: Herhangi bir süper gücü yoktur. Fakat yıllar süren savaş eğitimi almıştır. Silahlar konusunda uzmandır. Dövüş yeteneklerinin yanında diğer pek çok kahramanın aksine ölümcül silahları hiç tereddüt etmeden kullanması onu çok tehlikeli biri yapar. Üzerine ölümü simgeleyen bir kurukafa sembolü olan kurşun geçirmez bir zırh giymektedir. Frank Castle ideal bir askerdi. Amerikan Donanması'nda yüzbaşı olarak görev yapmaktayken dünyayı eşi ve çocukları için daha güvenli bir yer yapmaya çalıştığına inanıyordu. Üstün başarılarından ötürü birçok defa ödüllendirildi. Fakat mutlu bir şekilde sürmekte olan hayatı ailesiyle birlikte bir pikniğe gittiklerinde yerlebir oldu. Burada istemeden mafya adamlarının bir cinayetine tanık oldular. Şahit bırakmak istemeyen mafya adamları Castle Ailesi'ne ateş açtı. Frank'in eşi ve iki çocuğu öldürüldü, Frank ise onlara yardım edemez bir şekilde yaralanmıştı. Frank Castle yaşadı, fakat ailesinin ölümü aylar boyunca gözünün önünden gitmedi. O zaman yeni bir şey anladı: Savaş asla bitmemişti, sadece yeri ve düşmanların şekli değişmişti. Fiziksel olarak iyileştiğinde suça karşı tek kişilik bir savaş başlattı. Şehrin her köşesindeki kötülüğü temizleyecek ve asla mahkum almayacaktı. Üzerinde ölümün kafasının olduğu bir savaş zırhı kuşanıp koca bir askeri bölüğe yetecek kadar silahlanınca eşi ve çocuklarının ölümünden sorumlu tuttuğu mafya elemanlarını buldu ve onları infaz etti.

Kısa süre sonra ona bilgisayar ve teknik aletler konularında uzman Microchip lakaplı Linus Lieberman da katılıp geri plandan yardımcı olmaya başladı. Punisher'ın zaman zaman kostümlü bir maceracı olan Örümcek-Adam ile savaştığı ya da işbirliği yaptığı oldu. Bir başka kostümlü maceracı Daredevil ile de birlikte çalışmak zorunda kaldığı oldu. Daredevil Punisher'ın metodlarını beğenmemekteydi, çünkü Punisher diğer pek çok kahramanın aksine suçlu kişileri anında öldürmesi ile ün yapmıştı. Daredevil, Black Widow,Moon Knight ve Shang Chi'den oluşan bir grup Punisher'ın izini sürdü ve onu bulup adalete teslim ettiler. Fakat Frank Castle hapisane duvarlarının içindeyken bile suçlulara karşı olan savaşını sürdürdü. Ryker Adası'ndaki hapisanede tutulurken mafya için çalışan Jigsaw adlı bir adamın emriyle uyuşturucularla zehirlendi. Jigsaw'ın suratı Punisher yüzünden korkunç derecede yaralanmıştı ve intikam istiyordu. Uyuşturucular Punisher'ı yavaşça çıldırtmaya başladı. Punisher hapisaneden kaçtıktan sonra ufak çapta suçluları yoketmeye başladı. Kendisini zehirleyen uyuşturucunun etkilerinden kurtulmaya gayret gösterdi. Punisher suçla hiç bitmeyen savaşını güçlü bir mafya ailesi olan Gnucci'leri hedef alarak sürdürdü. Punisher ve Gnucci Ailesi arasındaki savaş sonunda Punisher'ın Gnucci Malikanesi'ni yakması ve liderlerini alevlerin içine atması ile sona erdi. Elite, Mr. Payback ve Holy adlı üç suçluyu da yokederek bu zaferini kutladı.
 
Üst