Pinky (Pembe Tavşan)

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
PINKY
(Pembe Tavşan)


İlk kez 1973 yılında İtalya'da yayınlanan II Giornalino adlı yayında görülen Pinky, yaratıcısı Massimo Mattioli tarafından hazırlanmıştır.

Adını aldığı gibi pembe renkli bir tavşan olan Pinky, hayvanların insanlaştırıldığı hayali bir dünyada gazete fotoğrafçısı olarak çalışmaktadır. Hemen hiçbir kalıba girmeyen, kendi tercihlerinde ısrarcı olan bu pembe tavşan, kendisi gibi pembe renkli, oldukça çekici güzellikte bir tavşan olan Petulia'ya aşıktır. Ancak bu aşk iri kıyım bir köpek olan Giorgione tarafından kıskanılmaktadır. Bulduğu her fırsatta Pinky ve Petulia'nın arasına girmeyi marifet sayan bu tiplemenin dışında, Pinky bir de Joe Carnacchia adlı boyu küçük, zararı büyük siyah renkli bir kuşun uygulamaya çalıştığı komplolarla uğraşmak durumundadır.

mattiolo_pinky1986.jpg

Mümkün olduğunca kısıtlı olarak kullanılan arka fonları ve yine az sayıdaki yan karakteriyle dikkat çeken Pinky, eğlenceli ve komik diyaloglarıyla kendisine ait bir dünya yaratmayı başarmıştır. Pembe tavşanın maceralarını 1973'den itibaren aralıksız olarak yayınlayan Giornalino dergisindeki en sevilen bantlardan birisi haline gelen Pinky, bilhassa çocuk ve genç okurların beğenisini kazanmıştır. Ancak kurgusundaki hafif entellektüel yapı da yaşça büyük okurları yakalamayı başarmıştır.

izgiromanAnsiklopedisi471.jpg


Çağdaş Çocuk dergisinde yayınlanan bir Pinky öyküsü.

Ülkemizde ilk kez Milliyet Çocuk dergisinin sayfalarında gözüken Pinky, 1977'de Tavşancık adıyla ardından da 1980'de Pembe Tavşan adıyla yayınlanmaya başlamıştır. 1983 yılı sonunda Dışbank tarafından iki ayda bir yayınlanan Çağdaş Çocuk dergisinde Pembe Tavşan başlığı altında tek sayfalık maceraları yayınlanmıştır.
 
Üst