René PELLOS

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
René PELLOS, (1900 - 1998)


1900 yılında Lyon yakınlarında doğan René Pellarin ya da çizgiroman dünyasında kullandığı isimle Pellos, kariyerine henüz on sekiz yaşındayken illüstratör olarak başlamıştır.

René Pellos adını da kullanan çizerin ilk çalışmaları bir İsviçre mizah dergisi olan Le Gugusse'de yayınlanmıştır. 1930 yılında çizim stilini geliştirmek için gittiği Paris'te bazı spor dergilerine resimler yaptıktan sonra, çok sayıda günlük gazete ve haftalık dergide karikatürler çizmiştir. 1930'ların sonuna doğru ilk çizgiroman öykülerini yaratmaya başlamıştır. Bunlar arasında mizahi bant Monsieur Petipon, Bizut Sportif, Durga Rani ve 1937 tarihinde çizmeye başladığı Futuropolis vardır.

Raymond-Maric-Rene-Pellos.jpg


Raymond Maric ve René Pellos.

Sayıları giderek artan bu çalışmalar 1948 yılında yaratıcısı Louis Forton'dan devraldığı ve en başarılı performans sergilediği başlık olan Les Pieds Nickelés'e değin sürmüştür. Bu tarihte çizdiği bir bilimkurgu çizgiromanı olan Atomas'ı bir süre sonra tamamen bırakarak Forton'un kaldığı yerden seriyi 1981 yılına değin çizmiştir. 1985 yılında Jean-Paul Tibéri adlı bir araştırmacı 'Pellos, Dessinateur Sportif' adıyla bir kitap yayınlamıştır. Pellos, çizerler arası kuşakta köprü kurmayı başaran nadir Fransız çizgiroman ressamlarından biri olarak 1998'de Fransa'da ölmüştür.
 
Üst