Power Girl

BeetleJuice!

Yeni Üye
18 Nis 2012
8
10
961670.jpg

Kim bu Power Girl? Superman' in paralel evrenden gelen kuzeni mi? Atlantisli bir büyücünün kayıp torunu mu? Yoksa evreni tehdit etmekte olan kozmik satrançta öne sürülen basit bir piyon mu?

1975 yılında ortaya çıkışı ile beraber sevilen bir karakter haline gelen Power Girl, bugüne kadar DC evreninde meydana gelen bir çok değişime rağmen, orjinalliğini fazlasıyla korumuş bir karakter... En sonunda kendisini başrollere çekmeyi başarmış ve DC'de öne çıkan karakterlerden birisi haline gelmiş. Infinite Crisis eventindeki kilit ana karakterlerden birisi.

Power Girl ilk olarak Superman' in kuzeni ve Supergirl' ün bir alternatif evren versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Ancak daha sonra onun efsanevi bir Atlantis büyücüsünün torunu olduğunu görüyoruz. Ama Geoff Johns' un yazmaya başlamasıyla bu tez hemen kırılıyor ve cilt içindeki JSA Classified serisi ile Power Girl' ün orijinini öğreniyoruz. Hikayede Jay Garrick, Alan Scott, Brainwave gibi eski karakterleri, Crisis on Infinite Earths' te kendi zaman dilimlerinin silinmesinden önceki zaman zarfında görebiliyoruz.

Yorumlarımıza gelince.. Power Girl sevilen bir karakterdir. Bunda devasa dekoltesinin de etkisini göz ardı edemeyiz, ancak Power Girl'ün bu kadar hayran kitlesi kazanmasında başka sebepler de etkili tabi ki. DC evrenindeki en doğal karakterlerden birisi kuşkusuz.
 
Üst