bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
Rob LIEFELD, (1967- )


izgiromanAnsiklopedisi376.jpg

3 Ekim 1967 tarihinde Fullerton, California'da bir vaizin oğlu olarak dünyaya gelen Rob Liefeld, henüz çok küçük bir çocukken çizgiroman kariyeri yapmak istediğine karar vermiştir.

Rob Liefeld, bu amaçla 1985 yılında Oakland'a taşındıktan sonra çizim yeteneği sayesinde hem Marvel Comics hem de DC Comics tarafından işe alınmıştır. İlk çizimleri sonradan X-Force başlığını alacak olan New Mutant'da görülen Liefeld, yüksek tirajlara ulaşan X-Force'un da 1991'deki ilk sayısından itibaren başlığa maceralar hazırlamıştır. Ertesi yıl Todd McFarlane, Jim Valentino, Marc Silvestri, Whilce Portacio, Erik Larsen ve Jim Lee ile birlikte Marvel Comics bünyesinden ayrılarak kendi yaratacakları kahramanları çizmek için Image Comics'in kuruluşuna destek vermiştir. Burada gerçekleştirdiği ilk çalışma olan Youngblood serisi de çok satanlar listesinin tepelerinde dolaşmaya başlayınca şöhreti iyice pekişmiştir. Buna McFarlane'nin Spawn'ı ve Lee'nin Wild C.A.T.S.'iyle artan popülariteye sonradan yine Liefeld imzalı yaratımlar olan Supreme, Glory, New Men ve Prophet serileri eklenince Liefeld sektörde önemli bir konuma gelmiştir. Ancak bir süre sonra Maximum Press'in çok cazip bir transfer teklifini değerlendirerek kendi kurduğu Image Comics'den istifa etmiştir.

Sonradan yine Marvel Comics'e dönen Liefeld, burada Avengers ve Captain America/Kaptan Amerika başlıklarını yeniden yapılandırdıktan sonra, sektörde faaliyet gösteren kendine ait Awesome Entertainment adlı yayınevini kurmuştur. Burada son dönemin önemli yayıncı-yazarlarından Jeph Loeb ile İngiliz asıllı popüler senarist Alan Moore ve Ian Churchill ile birlikte The Coven, Kaboom, Lionheart ve War child başlıklarını çıkarmaya başlamıştır. Rob Liefeld'in son çalışmalarından biri de Jack Kirby'nin Fighting American'ı ve Alan Moore'un senaryosuna çizim performansı gösterdiği kısa ömürlü Judgement Day olmuştur.
 
Üst