The Red Skull

Zxjam

Yeni Üye
24 Ağu 2011
14
1
The Red Skull, Marvel Comics evreninde süper kötü adamlar tarafından kullanılan bir isimdir. Bu karakterin bütün varyasyonları Kaptan Amerika yada diğer Süper Kahramanlara ve genellikle Amerika Birleşik Devletlerine düşmandır. İlk iki Red Skull Nazi Ajanı ve üçünü Red Skull ise komünisti. Red Skull ilk kez 1941 yılında Kaptan Amerika Comics # 1 tanıtıldı. İlk Red Skull (George Maxon) çizgi romanda Amerikalı bir sanayici gibi görünürken Nazi Sabotajcısına dönüştü. Maxon'ın gerçek Red Skull'un (Johann Schmidt) ajanı olduğu ortaya çıktı. S.H.I.E.L.D göre Red Skull insanlığın bir numaralı düşmanı ayrıca Kaptan Amerikanın baş düşmanıdır. Üçündü Red Skull (Albert Malik) ise aralarında en bilinenidir. Peter Parker'ın evebeyinlerini öldüren ve ileride Spider-Man'e neden olacaktır. Red Skull, Wizard Magazine's Top 100 Greatest Villains Ever list 21. sırada ve IGN's Greatest Comic Book Villain of All Time listesinde 14. sırayı aldı.


red_skull.jpg


Red Skull ilk defa Joe Simon yazdığı ve Jack Kirby çizdiği Captain America Comics #1 (1949) yılında tanıtıldı. Karakter Tales, of Suspense #65 'da Kaptan Amerikanın 2. Dünya Savaşı için tekrar canlandı va daha sonra çağdaş bir kötü adam olarak tekrar kullanıldı. Bunca yıldır karakterin yüzü gizliydi fakat Captain America vol. 1 #297 maskesiz olarak çizildi. Oldukça yaşlıydı ama yüz hatları tamamen belliydi.

Bir sonraki sayıda Red Skull'un hayat hikayesi anlatıldı ve yüzü bütün yaşlarında net olarak gözüktü. #350 sayıda John Byrne yazdığı 'Diriliş' adlı hikayede Red Skull tekrar ortaya çıktı. Yüzü tamamen görünürdü ve Johann Schmidt'in orjinal yüzüydü. Fakat vücudu gizliydi ve onun yerine Kaptan Amerika'nın vücudu kopyalanmıştı. 2011 yılında yayınlanan Red Skull: Incarnate Red Skull'un yüzü ve vücudu tamamen gösterildi.

Red Skull Incarnate'ın 1. ve 2. sayısına buradan ulaşa bilirsiniz.
http://www.cizgidiyari.com/forum/marvel-comics/41928-red-skull-1-05-2011-a.html
http://www.cizgidiyari.com/forum/marvel-comics/41929-red-skull-2-05-2011-a.html

Yazının devamını ilerleyen günlerde tamamlayacağım. Bir hatam olduysa mutlaka söyleyin çünkü bu benim ilk çevirim. :)
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,020
denize sıfır
güzel bir tanıtım olmuş oldukça akıcı.
karakterler en az kahramanlar kadar önemlidir onlar olmasa kime kahramanlık yapacaklar.
eline sağlık dostum keyifliydi.:)
 
Üst