QuickSilver - Pietro Maximoff

Deadpool

Yeni Üye
22 Haz 2011
53
5
Medine
1233389599803_f.jpg



Güçleri:

Süper hız yeteneğine sahip bir mutanttır. Süper hızda düşünebilir ve hareket edebilir, tüm vücudu bu süper hıza adapte olmuştur. Bu hızı sayesinde makineli tüfek ateşinden kaçabilir, küçük bir hortuma benzer ufak hava akımları yaratabilir, binaların kenarından koşarak tırmanabilir ve suyun üzerinden koşabilir. Sahip olduğu bu hız yeteneğinin en üst limitinin ne olduğunu bilmemektedir.

Biyografi:

Pietro ve kız kardeşi Wanda Manyetizmanın Efendisi olan mutant Magneto'nun çocuklarıdır. Bir çingene olan anneleri Magda hamileliği sırasında kocasının açığa çıkan mutant güçlerinden dehşete düşünce Balkanlardaki dağlarda yeralan Wundagore adlı yere kaçtı. Burada ikiz bebekler doğurarak onlara Wanda ve Pietro adlarını verdi. Kocasının peşinden gelip onları yakalayacağı korkusuyla soğuk dağlara kaçtı ve burada öldü.

İkizlere bakmakta olan Bova onları yakındaki çingene kampındaki evli bir çift olan ve kendi ikiz çocuklarını kaybetmiş Django ve Marya Maximoff'a evlatlık olarak verdi. Maximoff ailesi bu ikizlere kendi öz çocuklarıymışlar gibi baktılar. Wanda ve Pietro ergenlik dönemlerinde mutant güçlerini keşfetmeye başladılar. Django aç ailesini doyurmak için hırsızlık yapınca öfkeli köylüler çingene kampına saldırdılar. Pietro süper-hız yeteneğini kullanarak kız kardeşi Wanda ile birlikte oradan kaçtı. Gençlerin ailelerinden ayrı düşmeleri öyle travmatik oldu ki çocukluklarına ait çok az şey hatırlayabildiler. Bu olaydan sonraki birkaç yıl boyunca Wanda ve Pietro Avrupa'da dolandılar.

Küçük bir köyü ziyaretleri sırasında Wanda kontrol edemediği güçleri yüzünden yanlışlıkla bir evin yanmasına sebep oldu. Köylüler onu bir cadı sandılar. Pietro kız kardeşini savunmaya çalıştı ama kısa sürede köylüler sayıca onlardan çok üstün bir duruma geldiler. Tam öldürülmek üzerelerken yardımlarına Magneto geldi. Magneto onları kurtarıp kurmuş olduğu Brotherhood of Evil Mutants adlı gruba dahil etti. İkizler burada Scarlet Witch ve Quicksilver adları ile Magneto'nun emrinde çalışmaya başladılar. Magneto'nun insanlara karşı giriştiği terorist eylemlerine ve eski dostu Profesör Charles Xavier'ın kurmuş olduğu X-Men'e karşı savaşına yardım ettiler. Bu süre boyunca Magneto onların kendi çocukları olduğunu ve Wanda ile Pietro da onun babaları olduğunu bilmiyorlardı.

Brotherhood'un Stranger adlı bir uzaylıya yenilmesinin ardından Scarlet Witch ve Quicksilver kendileri gibi eski bir suçlu olan Hawkeye ile birlikte Avengers'a katılarak bu ekipten ayrılan üyelerin yerlerini aldılar. Gene de insanların mutantlara karşı olan öfke ve nefretinden aşırı rahatsız olan Quicksilver bir kere daha Magneto'ya katıldı ve kız kardeşinden de onunla birlikte gelmesini istedi. Sonunda ikizler yeteneklerini birleştirerek Avengers ve X-Men'in Magneto'yu yenmelerine yardım ettiler.

Avengers'a tekrar katıldıktan sonra Quciksilver mutant avcısı robotlar olan Sentinellere karşı olan bir savaşta ciddi şekilde yaralandı. İnsanlıktan dışlanmış Inhumans adlı bir ekibin üyesi olan Crystal tarafından kurtarıldı. İkisi birbirlerine aşık oldular ve evlendiler. İlk çocuklarının doğumundan kısa süre sonra Quicksilvergerçek babasının kim olduğunu öğrendi. Magneto Pietro ve Wanda'nın kendi çocukları olduğunu öğrenmişti.

Magneto Quicksilver ve Scarlet Witch'in karşısına çıkıp onları insanlığa karşı savaşmak için bir kere daha yanında yeralmaya çağırdı. İkiz kardeşler bir daha asla Brotherhood'a katılmayacaklarını açıklayıp bu teklifi geri çevirdiler. Quicksilver Inhumans'ın yaşadığı yerde onlarla birlikte kalmasına rağmen karısından uzaklaşmaya başladı. Bu olay Crystal'ın başka bir adama ilgi duymaya başlamasına sebep oldu. Bu olayı Quicksilver karısını affetmeyi kabul etmedi. Avengers'a geri döndü. Avengers o sıralar üye sayısının çokluğundan daha iyi hizmet verebilmek için Doğu Yakası ve Batı Yakası olmak üzere ikiye ayrılmıştı. Ekibin Batı Yakası'nda görev almaya başladı. Kısa süre sonra Amerikan hükümetinin yeni kurmuş olduğu bir mutant birliği olan X-Factor'a katıldı.

Quicksilver ve Crystal barışıp tekrar biraraya geldiler. X-Factor'dan ayrılan Quicksilver bir kere daha Avengers'a katıldı. Fakat bu çiftin mutluluğu kısa sürdü. Crystal çok güçlü bir psişik varlık olan Onslaught'a karşı girişilen savaşta hayatını kaybetti. Gerçekte ise öldü sanılan Avengers üyeleri aslında kendilerini başka bir boyuttaki gerçeklikte bulmuşlardı. Crystal'ın yokluğunda Quiksilver ufak bir grup olan Knights of Wundagore'un liderliğini yaptı. Kayıp Avengers üyeleri Dünya'ya geri döndükleri zaman Quicksilver ve Crystal tekrar biraraya geldiler.

Magneto Güney Afrika'daki bir ada ülkesi olan Genosha'nın kontrolünü ele geçirdiğinde Quicksilver babasının yanına katıldı, fakat sadece Magneto'nun burada yaptıklarını izleyip Avengers'daki ekip arkadaşlarına bildirebilmek için. Ülkenin kontrolünü eline alan Magneto yıllardır süregelen sivil savaşın ve Legacy Virus adlı ölümcül bir hastalığın etkileri geçtikten sonra bu ülkedeki gücünü iyice arttırmaya başladı. Babasının insanlığa karşı açmak üzere olduğu savaşı öğrenince hemen kaçarak X-Men'i bu konuda uyardı. Dünya genetik bir savaşın eşiğine geldiğinde Quicksilver kız kardeşi ile birlikte Avengers'ın üyeleri olarak savaşmayı seçtiler.
 
Üst