bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
Stan DRAKE, (1921-1997)


9 Kasım 1921 tarihinde Brooklyn, New York'da doğan Stanley Drake ya da çizgiromanlarında kullandığı kısa adıyla Stan Drake, ünlü anotomist George Bridgeman'dan resim dersleri alarak sanat yaşamına Popular Detective ve Popüler Sports gibi dergilere kapak illüstrasyonları hazırlayarak henüz on yedi yaşındayken başlamıştır.

Stan Drake; John Celardo, Bob Bugg ve Bob Lubbers gibi çizerlere asistanlık yaptıktan bir süre sonra, Ağustos 1941'de Stan Lee için çalışmaya başlamıştır. Bu arada Lubbers'in önayak olmasıyla birlikte Elliot Caplin'in günlük bantı Gill Fox'u hazırlamış ve İkinci Dünya Savaşı'nın ardından kendisine teklif getiren King Features Syndicate adına 'soap-opera' türü bir çizgiromanın hazırlıklarına koyulmuştur. The Heart of Juliet Jones/Genç Kız Kalbi adlı bu romantizm kokulu bant, Mart 195 3'den itibaren yayınlanmaya başlamıştır. Renkli Pazar sayfası ise bir yıl kadar sonra devreye girmiştir. Yayınlanır yayınlanmaz okurların büyük beğenisine mazhar olan başlığın senaryolarını ise bir süre önce tanıştığı Caplin yazmaktadır. Ve aslında bu başarılı yazar, serinin yapılandırmasında Drake'e oranla daha fazla emek harcamıştır. Bir baba ve onun biri otuzlarında, diğeri daha genç olan iki kızının ekseninde dönen konusuyla Genç Kız Kalbi, 1969, 1970 ve 1972 yıllarında ardarda Amerikan Çizgiromancılar Birliğinin 'En İyi Çizgiroman Ödülü'ne layık görülmüştür.

JJvol1cover_nosigbox.jpg
drake_juliette_jones_v2_cvr.jpg

Sanat anlayışı da renkli kişiliğinin bir aynası olan sanatçı uzun yıllar ispanya'da yaşamıştır. Julia & Eve, Pop Idols ve Kelly Green gibi başka çizgiromanlar da yaratan Stan Drake, 1989 yılından ölüm tarihi olan 1997'ye değin ise, Chic Young'un yarattığı ve oğlu Dean Young'un senaryo yazdığı Blondie/Fatoş'un günlük bantlarını da hayranlarının yoğun beğenisini kazanarak çizmiştir.
 
Üst