Pier Lorenzo DE VITA

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
Pier Lorenzo DE VITA, (1909-1990)


26 Ekim 1909 tarihinde doğan Pier Lorenzo De Vita, çizgiroman dünyasındaki ilk profesyonelliğini Jumbo dergisi için hazırladığı Le Prodezze di Tic e Tac ile 1934 yılında yaşamıştır. Bunu Corriere dei Piccoli için hazırladığı I Pirati Del Fiume Giallo ile sürdürmüştür.

Pier Lorenzo De Vita, 1938 yılından itibaren İtalya'da yayınlanan ve büyük süksesi olan Topolino/Miki Fare dergisinde yayınlanan çizgiromanlara asiste etmiş ve Saturnino Farandola gibi başlıklara iki sene katkıda bulunmuştur. Bu arada La Primula Rossa del Risorgimento, II Diamante Azzurro ve Capitan Tempesta gibi kısa çizgi öyküler de resimlemiştir. Bunları çizmek için ABD'de yayınlanmış ve yayınlanmakta olan pek çok çizgiromandan sıkça yararlanmıştır. Şubat 1942'den itibaren ise senaristler Federico Pedrocchi ve Tuffolino'nun da yardımlarıyla Mickey Mouse için İtalya'da üretilecek yeni maceralar hazırlamaya başlamıştır.

De Vita, çizgiromancılığın şöhret kapılarını yavaş yavaş aralamaya başlamıştır ki, Guido Martina'nın yazacağı senaryolar dahilinde ressam arkadaşı Paparella ile birlikte 3 Aralık 1949'da ilk sayısı çıkan Pecos Bill/Pekos Bill ve Oklahoma adlı on beş günde bir yayınlanacak iki çizgiroman dergi serisinin içinde kendini bulmuştur. Bu seri, sadık atı Tayfun ve kementiyle Vahşi Batı'ya adaleti getirmek için mücadele veren, renkli giyimli bir kovboyu anlatıyordu. Oklahoma ise, kızılderili bir çocuğun macera dolu yaşamından kesitler aktarıyordu. Ancak çok yoğun bir çalışma temposu gerektiren başlıklara yetişmekte güçlük çeken De Vita, aralıklarla çizdiği bu serileri 1955'de bırakmıştır. Bu tarihten sonra dizaynını kendisinin yazdığı Paperino Don Chisciotte'u yazar dostu Guido Martina ile hazırlamıştır. 1981 yılında profesyonel çizgiroman ressamlık kariyerini noktalayarak emekli olan Pier Lorenzo De Vita, 7 Mart 1990 günü geride sayısız sayfa bırakarak hayata veda etmiştir.
 
Üst