Çizgili Düşler'den Yeni Yayınlar

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Dün akşam Fankitap'a(Kocaeli) uğrayıp yeni gelen yayınlardan aldım. Çizgili Düşler'den yenilikler var. Öncelikle henüz İtalya'da da yeni sayılabilecek Shangay Devil(Şangay Şeytanı)'in iki cildini alıp inceledim. Volto Nascosto ile aynı edisyona sahip ciltlerin baskı kalitesi vs mükemmel. Hikaye Ugo üzerinden uzak doğuda devam ediyor. Kapaklar ön ve arkada olmak üzere dışta. Büyülü Rüzgar sonrası dönemde Manfredi'siz kalmayacağız bir süre daha.

Bir başka yenilik Lilith 2. 1001 Roman'ın ilk üç sayısını bastığı Lilith yine dış kapak ve iç kapakları ile birlikte üç etkileyici sayı ve hikaye içeriyor. İkaz etmekte yarar var, bu hikayeler 7+ veya 12+ gibi bir ibareyle yayınlanmalı. Şiddet yükü biraz fazlaca. Bu arada ilk hikaye western! Kapaklar gözalıcı.

Saguaro ikinci cildiyle raftaydı(5 dakika sonrada benim çantamdaydı). Bu seri şimdilik bana biraz yavan geliyor. Oldukça derinlikli konular işliyor olmasına rağmen sanki konuları çok fazla yüzeysel aktarıyor gibi. Hikayenin içeriğine panellerdeki gibi bir çöl yavanlık ve ıssızlık hakim. Daha etkileyici bir anlatım tutturabilselermiş keşke. Bir zamanların o nahif ve yüzeysel Jill'i (konu seçimi itibariyle birebir benzerlik gösteriyor) daha samimi sanki.

"Martin Mystere'nin sunduğu" Zona X 2. cildini elime alınca ağzım kulaklarıma vardı. Bir ciltte dört tam hikaye. Martin Amca sunuyor ve "hikayeler eski tarihli". İnsan daha ne ister!

Julia'mızın 4. cildi çıkalı epey olmuştu ama Bayar'ın kitapları getirme hızı nedeniyle ancak alıp sevebildim. Ölüm Dişidir diye başlıyor cilt. Julia'da dişidir, güzeldir, etkileyicidir, demir leblebidir, candır, her şeydir... Audrey hepburn apartmalı suratı, bir miktar Tommiks'e benziyor!..

Nathan Özel 4 ve 5, Başka Bir Yer'den Öyküler(Altrove)'in 2. cildi de çıkanlar arasındaymış ama bizim Bayar onları da unutmuş gelirken! Bekliyoruz.

Özenli ve eksiksiz kapak edisyonları, tadımlık değil doyumluk ciltleri ürün seçimi dolayısıyla Çizgili Düşler'e bize sunduğu eğlencelikler için teşekürler ederiz. Editoryal yazıları daha fazla görmek benim özellikli beklentimdir, buradan kendilerine duyurayım.

Selamlar
Lami Tiryaki
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,607
hiçbiryerde :)
Çizgi Düşlerin yayınlarını keyifle takip ediyoruz,
sağolsun bizi macerasız bırakmıyor dostlarımız...
Ben en çok Shangai Devil,Julia ve Başka Bir Yer'den Öyküler'i sevdim...
 

hozal

Yeni Üye
28 Ocak 2013
50
101
yeni ve eski yayınlar

Hem yeni hem eski yayınları ile harika çizgiromanlar yayımlıyorlar. Tebrikler...
 
12 Şub 2010
15,006
543,756
1001 Roman Yayınevi çok güzel kitaplar yayınladı ama ne yazık ki devam edemedi.

Neyse ki, Çizgi Düşler imdadımıza yetişti ve hiç ummadığım bir performansla çok sayıda çizgi roman yayınlamaya başladı. Bunlar içinde en sevindiğim Dampyr yayınıdır. Yeni cildini inşallah fazla bekletmeden yayınlarlar.

İkinci en sevindiğim ise Julia'dır.

Şangay Şeytanı hakkında yeni çıkan yayınlar bölümünde tanıtım yapmış ve düşüncemi paylaşmıştım.

Saguaro hakkında sizinle aynı fikirdeyim. Lilith de vasat geldi bana. Nathan Never'ı severek okuyorum.. Martin Amcayı tartışmıyorum bile. Çizgili Düşler'i takdir ediyorum ve bunu sayın İlker Özer'e de defalarca söylemekten yorulmadım:). Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.
 
Üst