Nathan Never Speciale 2 : Hırsız Avı

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Nathan Never Özel Seri 2 Çizgili Düşler'den çıktı. Bu oldukça önemli cilt, Hırsız Avı ve Venedik Hayaletleri isimli iki macera içeriyor. Kapaklarıyla birlikte iki de sevimli Legs Weaver eki var.

Hırsız Avı 1993 tarihli önemli bir hikaye. Çizgili Düşlerin ilk sayısında yayınlanan orijinal 50 numaralı çok önemli macera Babil Kitaplığı'nın öncülü. Hırsız Avı'nda May, July ve April Frayn kardeşlerle tanışıyoruz. Nathan ve Legs'e kök söktüren bu müthiş kız kardeşlerin öyküsü çok akıcı ve okuması çok keyifli. Hırsız Avı, aynı zamanda Nathan'da sıklıkla karşımıza çıkan, sanat tarihi, eski kitapların hikayesi vb konuların detaylı olarak işlendiği ilk albüm. Ayrıca hikayenin sonunda Frayn kardeşlerin geçmişi ve Alfa Ajansı'na girişlerinin öyküsünü de bulacaksınız. Büyük felaket sonrası dünyanın kurtarılmış nadir bölgelerinden olan Atina coğrafyasının çizildiği kareler insanı mestedecek cinsten. Macerada hafiften bir Martin Mystere havası da yok değil aslında. Özellikle antik Mısır'da başlayan giriş sekansı gizemli bir hikayenin ipuçlarını peşinen veriyor bize.

Babil Kitaplığı'nı henüz okumamış olan varsa, mutlaka önce Hırsız Avı'nı okuyup sonra Babil Kitaplığı'nı okusun derim. Babil Kitaplığı, Nathan Never'in kilometre taşı dönüm noktası hikayelerinden biri. Kronolojik açıdan Nathan evreninin kökenlerine ilişkin ilk önemli bilgileri verirken, biz eski kitap ve çizgi roman koleksiyoncularını keyiften dört köşe yapacak bir sürü detay içeriyor. Sanat tarihi, basılı yayınların tarihçesi, insanlığın evrimi, bilginin ve kültürün elit kişilerin elinde kutsallaşması vs vs çok önemli bir dönem hikayesi Babil Kitaplığı. Ayrıca Hırsız Avı ve Babil Kitaplığı Frayn kardeşlerin ve baba Frayn'ın öykülerinin ilk bölümlerinin toparlandığı önemli bir ikileme.

Daha fazla spoil etmeden keseyim. İyi okumalar.
Selamlar
Lami Tiryaki
 
Son düzenleme:
Üst