Özer Sahaf Speciale Sayılarla Teşekkürü Hak Ediyor

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
İtalya'da yayınlanan Speciale(Özel) serilerinin ilk sayılarında 32 sayfalık yan karakterlere ilişkin özel ekler veriliyor. Kendine ait kapaklarıyla tadımlık müthiş güzel hikayeler. Şimdiye kadar Özel sayıları yayınlayanlar bu ekleri-sadaka verir gibi bir adet Kazmakürek Bill ve Gorucho haricinde-Türk okuyucusuna layık görmediler. Okuyucu olarak para verip aldığımız kitaplardaki hakkımız olan bu eklerin yanında ana sayların kapakları bile bize çok görüldü, iskambil destesi halinde sunuldu. Kaptan Swing Özel sayılarının ekleri ise edisyon ve kapak olarak tatmin edicilikten uzak kaldı.

Özer Sahaf yayınladığı iki adet Nathan Never Özel cildindeki orijinal kapaklı enfes Legs Weaver sayılarıyla bu işin nasıl yapılacağını göstermiş oldu. Yayınladığı tüm yayınlardaki göz alıcı kapak tasarımı ile gittikçe daha usta işi edisyonlar oluşturmaya başlayan Özer Sahaf-İlker Özer'i ilkeli yayıncılık anlayışından dolayı tebrik ediyorum. Umarım çizgisini dahada yükselterek devam eder.

İlker dostumu ikinci kez yaşadığı "baba olmasından" dolayıda ayrıca tebrik ederim. Allah hayırlı etsin, analı babalı büyütsün.
Selamlar
Lami
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
71,996
Eleştirilerin okuyucu haklarını savunur güzellikte sevgili lami,ilker içinde olumlu eleştirilerine yürekten katılıyorum.
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,515
Kör dövüşü yaşanıyor son yıllarda çizgiroman dünyasında .Yıllarca tahtında kalan Tay yayınlarının misyonunu üstlenen lal kitap(bastığı her kitap için teşekkür ederim haksızlık yapmayayım)uzun ve istikrarlı yayın politikası ile gönüllerde şüphesiz ayrı bir yer edindi;ama değişken olan zaman sadece riski olarak büyülü rüzgarı basarak okuyucunun isteklerini yanıtladı.Keza oğlak satışı garanti yayınları bastı.Bu piyasada bir tek elini taşın altına koyan 1001 roman ile Fuat bey oldu.O da çarkı döndüreme di mi nedir ,çekildi.Şimdi sırada ilker Özer bayrak yarışına kalınan noktadan ve çok hızlı girdi.Destek bizden,okuyucunun isteklerini OKUYABİLMEK o'ndan.Yıllardır bu piyasadayım deyip yangelip yatanları okuyucu piyasadan silecektir.Piyasa dar ,kitle az,seçenek çok fazla.En iyiler ayakta kalacaktır.Teşekkürler ilker bey ...Bu arada mutluluğunu paylaşıyorum.
sevgi & saygıyla
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Bu konuda üzücü olan nokta, bu yayınların bir daha tekrarının olamayacak olmasıdır. Mevcut okuyucu sayısı ve yazılı basının piyasadan giderek daha az pay alması vesilesiyle tek tük istisnalar hariç bu çizgi romanlar büyük ihtimalle tekrar basılmayacak. Bu açıdan beni en çok üzen Almanak sayılardır. 1001 Roman'dan çıkan Teks Almanak 1 haricinde hiç kimse birebir çevrilmiş bir Almanak basmaya cesaret edemedi. Çevirmen bulmanın zorluğu ve kötü çeviriler sebep olarak gösterildi. Bende Nathan Never'ın bazı Almanak sayıları var. Belgesel kısımlardaki dokümanter sayfalara baktıkça insanın içi burkuluyor. Bu sayfaların kötü çeviriyle bile olsa Türkçe yayınına çoktan razıyım. Popüler sanatın magazini, maalesef bizde tu kaka edilip yıllar boyunca kendine piyasada yer bulamadı bulamıyor. Artık Milliyet Çocuk, Tercüman Çocuk gibi "adı çocuk içi büyük" yayınlarda yok maalesef. Hozcomics'in esseGesse Magazin'i türünün son önekleri olarak kalmaz umarım.
Selamlar
Lami
 
Üst