(Tobey'li Spiderman evreni) 3.Filmden sonra neler oldu?

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,453
7,965



81VIte-lt7L._SL1500_.jpg




(Bilindiği gibi Sam Raimi, 2002, 2004, 2007 yıllarında 3 Örümcek Adam filmini yönetti. Fakat Sam Raimi, Spiderman'in 3. filmini beğenmemişti. Hatta Spider-Man 3'ün gidişatından "çok mutsuz" olduğunu ve 4. film için elinden gelenin en iyisini yapmak için baskı altında olduğunu itiraf etti. Ardından Sony ve Raimi arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle 4.film iptal edildi.)

Peki 3. Filmden sonra Sony'nin Spiderman(Tobey Maguire) evreninde neler oldu?



Earth-96283 olayları
(Tarihler filmlerin vizyon tarihlerine göre değildir. Timeline sırasına göredir.)

2001: Peter, Örümcek güçleri kazanır. Peter'in amcası ölür. Örümcek Adam, Green Goblin ile ilk savaşını kazanır. İkinci savaşında Green Goblin ölür. Harry, babasını Örümcek Adam'ın öldürdüğünü düşünerek intikam almak ister.


2003-2004: İki yıl sonra Peter, Dr. Ahtapotla savaşır. İlk savaşını kazanır. Örümcek Adam bir süre kahramanlığı bırakır ardından tekrar devam eder. Dr. Ahtapotla olan 2.savaşı kaybeder. Harry ve MJ, Peter'in Örümcek Adam olduğunu öğrenir. Üçüncü raund'da Peter, Dr. Ahtapotu yener ve onu nükleer çekirdeği nehre indirmesi konusunda ikna eder. Dr. Ahtapot kendini feda eder.

(Örümcek Adam, kahramanlığı bıraktığı sırada çöpe attığı kostümü bulan evsiz adam, Namor'un ta kendisidir. Ayrıca Dr. Strange'in de bu evrende olduğu ve ondan bahsedildiği bilinmektedir)


2005: Yeni Goblin olan Harry babasının intikamını almak için Peter ile savaşır. Örümcek Adam, Sandman ile savaşır. MJ ile arası bozulur. Örümcek Adam, simbiyot ile bütünleşir ve tekrar Sandman ile savaşır, görünüşe göre onu öldürür. Örümcek Adam, simbiyottan kurtulur. Simbiyot Eddie Brock ile bütünleşir ve Venom'a dönüşür. Venom, MJ'yi kaçırır. Örümcek Adam, hem Sandman hem de Venom ile savaşır. Bu savaşta Harry ona yardım eder. Sonuç olarak Venom ve Harry ölür. Peter, Sandman'i affeder.




2007: Aradan iki yıl geçer. Peter Parker (Tobey Maguire) hayatında yeni bir döneme girer. Peter Parker ve Mary Jane sonunda evlenir, Peter üniversiteden mezun olur ve yüksek lisans yapmaya başlar. Bu süre zarfında Peter, Stilt-Man, Rhino , Shocker , Prowler ve Mysterio gibi bir dizi kötü adamı yener. Ayrıca Harry Osborn'un ölümünden dolayı hala suçluluk duymaktadır. Bu arada, Adrian Toomes adında bir adam , Goblin Formülü'nü çalmak için Osborn Malikanesi'ne girmesi için Felicia(Kara Kedi) adında bir hırsız tutar. Peter, Miles Warren'ın sınıfındadır (Gwen ile daha çok ilgileniyor gibi görünür). Ayrıca Peter, babasının arkadaşı olan Adrian Toomes'in sahip olduğu OSCORP'da staj yapmaktadır.Peter, daha sonra moleküler biyoloji ile ilgili çalışmalarına devam etmek için Florida'ya taşınan Dr. Connors ile buluşur. Bu arada Adrian Toomes(daha sonra Vulture olacak kişi) polis tarafından şehirdeki kötü adamlara karşı savunmak için Dr. Otto Octavius ve Norman Osborn tarafından inşa edilen bir uçuş kıyafeti geliştirir. Toomes ayrıca Örümcek Adam'ı çok eleştirir ve şehri zehirlediğine inanır. Toomes, Peter'ın zekasından etkilenir ve ikisi hızla arkadaş olurlar. Jameson, Peter ve Frederick Foswell'i, Fisk'in NYC Belediye Başkanı seçilme kampanyasının fotoğraflarını çekmeleri için Osborn Konağı'na gönderir . Etkinlik sırasında Peter , malikaneden Goblin formülünü çalmaya çalışan Felicia Hardy, yani Kara Kedi ile karşılaşır. Ayrıca May Hala'ya Alzheimer teşhisi konduğu ve iyileşmekte olduğu ortaya çıkar, Peter'a başından beri Örümcek Adam olduğunu bildiğini açıklar.


Örümcek Adam bir banka soygununu durdurur, ancak kaçış arabası kontrolden çıkar ve Joe'nun Pizza'sına çarparak Bay Aziz'i öfkelendirir. Örümcek Adam, Kara Kedi'nin şiddet yöntemlerini eleştirir, Kara Kedi onu bir çatıda öper ve oradan ayrılır. Peter, akşam yemeği için Felicia ile buluşur; ikisi süper kahraman kostümlerine bürünürken gangster Hammerhead tarafından basılırlar. Böylece ikisi çete üyeleriyle savaşırken kimliklerini birbirlerine ifşa etmiş olurlar. Bu sırada MJ, Romeo ve Juliet için seçmelere katılmaya çalışır. Hammerhead gelir ve MJ de dahil olmak üzere rehineleri alır. Örümcek Adam ve Kara Kedi gelip onu kurtarır. Mary Jane ve Peter tartışır. MJ, onun Kara Kedi ile takılmasını eleştirir. Bu arada, Hammerhead'in çetesi ve Big Man's Enforcers , OSCORP silahlarını kullanarak sokaklarda birbirleriyle savaşarak kaosa neden olur.
Kara Kedi ve Örümcek Adam, OSCORP silahlarını satan satıcıların görüntülerini elde etmek için Fisk Tower'a gizlice girer. Peter, satıcıyı her iki çeteye de silah satan Adrian Toomes olarak görünce şok olur. Jameson, Peter'ı Örümcek Adam'ı polisin yaptığı işi baltalayan bir parazit olarak gören Jean DeWolff ile bir röportaja gönderir. Peter, görüntüleri, DeWolff'a verir. Trask, Toomes'un silahları sattığını öğrenir. Trask, Toomes'u öfkeyle kovar, OSCORP'taki mirasını ve üzerinde çalıştığı tüm projelerden adının anılmasını dahi yasaklar. Peter, Toomes'un büyük bir sorumlulukla hareket etmek yerine gücünü kötüye kullandığını ve bunun da Toomes'u daha da sinirlendirdiğini söyler.


Toomes, goblin formülünü kendi üzerinde kullanır ve Örümcek Adam onu ifşa ettiği için intikam almaya yemin eder. Toomes önce Trask'ı öldürmeye çalışır, neredeyse bir helikopteri yok eder, ancak Toomes'un takımını devre dışı bırakan Örümcek Adam tarafından durdurulur. Toomes, Peter'ın maskesini düşürür ve şok olur ve ardından onu aşağıya doğru düşürür. Ardından Peter ve MJ kaçar. Akbaba, Peter'ın dairesine gelir, ancak yalnızca Bay Ditkovich ve kızı Ursula'yı bulur. Akbaba, Ditkovich'i öfkeyle öldürür ve Ursula'yı öldürmek üzereyken polis gelince kaçar. Peter ve MJ, bir lisede Beden Eğitimi öğretmenliği yapan Flash Thompson'ın evine varırlar. Flash, lisede ona nasıl kötü davrandığı için Peter'dan özür diler ve ikisi barışırlar. Ardından Flash, Felicia Hardy ile çıktığını açıklayarak onunla Peter arasında biraz gerginliğe yol açar.


Bu arada Hammerhead ve Big Man toplantı yaparlar. Tam o sırada Örümcek Adam ve Kara Kedi içeri girer ve onlarla savaşır. Kahramanlarımız, Big Man'in maskesini düşürürler ve Daily Bugle Muhabiri: Frederick Foswell'in ta kendisi çıkar. Kara Kedi ve Örümcek Adam, Flash'ın dairesine geri döner. Tam o sırada Romeo ve Juliet oyununa hazırlanan MJ, Peter'ın yanında Kara Kedi'yi görünce içeri girer. Peter, Flash'ın peşinden koşmaya çalışırken MJ hızla uzaklaşır ve Flash'ın arabasına biner. Felicia, Adrian Toomes'u arar ve ona MJ ve Flash'ın yerini söyler, Vulture oraya gelir ve MJ'yi kaçırır ve Flash'ın bacaklarını kırar. Peter çok geç gelir, ambulans çağırır ve ardından Vulture'ın peşine düşer.



Vulture, MJ'i George Washington Köprüsünden atar. Peter, MJ'i ağıyla yakalar fakat çok geçtir. MJ ölmüştür ve Peter ağlamaya başlar. Toomes ise onunla alay etmektedir. Peter, öfkeyle Vulture'a saldırır, kanatlarını parçalar ve uçuş takımına ciddi şekilde zarar verir. Kara Kedi geldiğinde Peter, Toomes'u öldürmek üzeredir. Kara Kedi, Peter'i durdurur ve Toomes'un kimin için çalıştığını bilmek ister. Toomes çalıştığı kişinin "Wilson Fisk(Kingpin)" olduğunu sayıklar. Peter, Fisk Tower'a gelir ve burada Wilson Fisk, Toomes'u bir piyon olarak kullandığını bu sayede bir güç boşluğu yaratmak için çete savaşlarını oluşturduğunu açıklar. Ayrıca Kara Kedi'nin her zaman onun için çalıştığını açıklar. Fisk, Peter'a şantaj yapar, Fisk'in planlarına bir daha müdahale ederse May Hala'yı öldüreceğini, suçla mücadele edebileceğini ancak Fisk'in operasyonlarına müdahale edemeyeceğini söyleyerek şantaj yapar. Başka seçeneği olmayan Peter kabul eder.


(Senaryo, gece son bir bomba haberle sona erer ve "WILSON FISK BELEDİYE BAŞKANI OLARAK SEÇİLDİ" yazan reklam panoları gösterilir.)



PART 2


2007: Bilindiği gibi Spiderman 4'ün sonunda Peter, MJ'in cenazesine katılmıştı, kendi kendine MJ ve Flash'ı nasıl koruyamadığını düşünmüş, fakat eninde sonunda Kingpin'den intikamını alacağını söylemişti. Ardından son sahnede Kingpin'in Belediye Başkanı olduğu afişler gösterilmişti.


2008: Aradan birkaç ay geçer. Açılış sahnesi Örümcek Adam'ın, OSCORP silahlarını kullanan bir grup haydutu durdurmasıyla başlar. Peter ciddi şekilde depresyona girmiştir ayrıca Mary Jane'in ölümünden sonra Travma sonrası stres bozukluğu yaşamaya başlamıştır. Bu arada, Wilson Fisk(Kingpin) şehrin kontrolünü neredeyse tamamen ele geçirir. May Halanın Alzheimer'ı o kadar ilerler ki artık Peter'ı Ben Amca zannetmeye başlar. Bu arada Adrian Toomes(Akbaba) hapistedir. Peter, Kingpin'in zamanı geldiğinde onu serbest bırakacağından emindi. Bu yüzden Toomes'u hapishanede ziyaret eder.

Peter, Dr. Connors'tan onu Florida'ya gelmeye davet eden bir telefon alır ve Peter'ın tanık olması gereken bir atılım yaptığını söyler. Bu arada, bir bataklıkta, iki timsah avcısı bir tür dev Kertenkele tarafından vahşice öldürülür. Güney Afrika'da, Sergei Kravinoff(Kraven) adında bir adam , Wilson Fisk'in bir ortağı olan Roderick Kingsley(Çizgi romanlarda Hobgoblin) tarafından bu dev Kertenkele'nin izini sürmek ve onu canlı olarak yakalamak için işe alınır. Peter , Connors'ın kendisine verdiği adrese gelir. Oraya geldiğinde yıkılan yeri ve Connors'ın laboratuvar ortağı Ted Sallis ile kayıp hücreleri ve tüm vücut parçalarını yeniden üretmek için Kertenkele DNA'sını kullanarak " Sonsuzluk Projesi " başlıklı bir deney gerçekleştirdiğini gösteren video kasetlerini bulur. Connors serumu kendi üzerinde test etmiş ve kaybettiği kolunu yeniden büyütmüştür. Zaman ilerledikçe, Connors giderek daha irrasyonel hale gelir, sonunda bir insan-Kertenkele melezine dönüşür ve Sallis'i laboratuvarda kovalayarak onu ciddi şekilde yaralamıştır.

Peter, Sallis'i ölmek üzere iken bulur ve ondan Connors'ın bataklığa gittiğini öğrenir. Peter, Örümcek Adam kostümünü giyer ve Connors'ın peşinden koşar, ancak yalnızca Martha ve Billy Connors'ın bulunduğu evi bulur. Peter, Connor'ın notlarını kullanarak Project Infinity Serum'u tersine çevirerek bir panzehir oluşturur. Peter, Kertenkele'nin izini sürer ve onunla savaşır, Kertenkele neredeyse Peter'i öldürür ama Peter ona ailesini hatırlamasını söyleyerek Kertenkele'yi hazırlıksız yakalar ve panzehiri içirir. Peter, Connors'ı iyileştirir, onu bir insana çevirir ve eve getirir. Connors, Sallis'i öldürdüğü için kendini son derece suçlu hisseder ve yaptıklarından pişmanlık duyar.


Senaryo Örümcek Adam'ın gece şehirde ağ sallamasıyla son bulur.


Spiderman 6 çekilseydi muhtemelen Sinister Five veya Sinister Six'i görecektik.


(Örümcek Adam filmleri hakkında bildiğimiz senaryo metni bu kadar, senaryo normalde daha uzun ve daha farklı olaylar da meydana geliyor fakat ulaşabildiğim bu kadardı)



-NOTLAR-

*Örümcek Adam üçlemesindeki bildiğimiz bazı kahramanlar: Namor, Punisher, Dr. Strange (Filmde Wolverine'yi oynatacaklardı sonradan iptal oldu)
*Peter Parker(Tobey Maguire) çoklu evrende elinden organik ağ çıkan tek Spidermandir.
*Ayrıca çizgi romanın ana evreninde bulunan Deadpool, (616 Peter Parker'a) Tobeyli Spiderman'dan bahsetmiştir. (Cable & Deadpool #24)




51510445474_03774aae62_o.jpg





(ŞİMDİ ÇİZGİ ROMAN EVRENİNE DÖNELİM - ANA EVREN EARTH-616- ÇOKLU EVREN SAVAŞI)




2015 Yılı: Farklı evrenlerden 616 evrenine farklı versiyonlara sahip Örümcek Adamlar gelir. Mirasçılar'a (Morlun'un ailesi ve Vampirler)'e karşı mücadele etmek için Peter ile iletişime geçerler. Mirasçılar'ın tek bir amacı vardır. Örümcek güçlerine sahip herkesi katletmek. Bunu çoklu evrendeki bütün Örümcek Adamları öldürerek yapacaklardı. Ardından ana evrenki Örümcek Adam bir ekip kurarak Spider Woman, Cindy Moon, Spider-Gwen ve diğer farklı versiyondaki Örümcek Adamları toplar. İşte Mirasçılara karşı mücadele eden Örümcek Ordusunun içinde Tobey'in Spiderman'i de yer alıyor. Bu savaşta sadece Tobey'li Spiderman yer almıyordu. Andrew Garfield'in Spiderman'i de Örümcek Ordusunun saflarında bulunup Mirasçılara karşı savaşmıştır. (Bilindiği gibi Andrew Garfield Spiderman'i Gwen'in ölümünden sonra Örümcek Adam olmaktan vazgeçmiş, daha sonra tekrar devam edip Rhino ile savaşmıştı. 3. film olsaydı Sinister Six ile savaşacaktı) Konumuza devam edersek, farklı evrenlerden toplanmış olan bu Örümcek Ordusu çeşitli evrenlere gidip Mirasçılara karşı mücadeleler vermiştir. Bu büyük savaşta 40 kadar Örümcek Adam versiyonu Mirasçılar tarafından öldürülmüştür.(Superior Spider-Man #33) Mirasçılar Earth-001 evreninde yenildikten sonra sürgüne gönderilir. Ardından Tobey Spiderman'i, Andrew Spiderman'i ve diğer tüm farklı Spiderman versiyonları kendi evrenlerine geri ışınlanırlar. Fakat (616 ana evrenin) Örümcek Adam'ı ve birkaç kişi başka evrenden Earth-001 evrenine gelmiş Dr. Ahtapot ile savaşmak için bir süre o evrende kalır. Ne de olsa gemiyi en son kaptan terkeder. Dr. Ahtapot yenilince Örümcek Adam ve diğer Örümcekler kendi evrenlerine geri ışınlanırlar.(Spider-Verse 2015 Vol 1 #2)



amazing-spider-man-spider-geddon-tpb-graphic-novel-14287-p.jpeg






2018 Yılı: 3 Yıl önce etkisizleştirilen ve mağlup edilen Mirasçılar tekrar etkin hale gelip büyük bir tehdit oluşturur. 616 evrenindeki Örümcek Adam tekrardan diğer alternatif evrenlerdeki bütün Örümcek Adam versiyonlarını bir araya getirip bir ordu kurar ve Mirasçılarla savaşır. Bir araya getirdiği Örümcek Adamlar arasında, Tobey Maguire, Andrew Garfield ve Tom Holland Spidermanleri de bulunuyor. Sonunda Mirasçılar yenilir ve bebek formuna dönüştürülürler. Örümcek Adamlar ise kendi evrenlerine geri ışınlanırlar.






 
Son düzenleme:

obelisk7794

Yeni Üye
21 Mar 2016
74
264
Senaryo ilgi çekici. Beklenmeyen olaylar içeriyor. Ancak, eğer çekilecek olan buysa; iyi ki çekilmemiş. Kendi adıma konuşuyorum, senaryoyu hiç beğenmedim. Fazla karanlık olmuş. Eğer No Way Home'da Tobey varsa ve 3. filmden sonra neler olduğundan kısaca bahsedilecekse, umarım bu senaryoyu görmeyiz.
 
Üst