Örümcek Adam Bilka Yayınları PDF Sayı 143 Vurun Hemen Vurun

venomaer

Onursal Üye
10 Eyl 2018
320
6,759
file

Moderatör tarafında düzenlendi:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,629
24,837
Muhteşem bir kapak eşliğinde harika bir paylaşım.
Emekleriniz için çok teşekkür ederim.
Tamda VENOM gösterimdeyken.

Peter Banner

Kıdemli Üye
6 Haz 2016
146
676
Muhteşem bir kapak eşliğinde harika bir paylaşım.
Emekleriniz için çok teşekkür ederim.
Tamda VENOM gösterimdeyken.

Öncelikle sevgili venomaer'e paylaşımı için teşekkür ediyorum. Sevgili abolardis de kapakların muhteşemliğine işaret etmiş. :)

Aslında Bilka kapaklarıyla ilgili bir noktaya değinmek istedim. Görünüşe göre Bilka bazı sayılarda kapakları kendi hazırlıyorken bazı sayılarda da orijinal kapaklardan seçme yapmış. Gelgelelim orijinal kapak seçimleriyle içerideki maceralar uyuşmayabiliyor :Ğ Bu uyuşmazlıklar muhtemelen herkesin dikkatini çekmiştir. Mesela 143. sayıda yer verilen maceralardan ikisinin (Kum Adam ve Doktor Doom'lu maceralar) yer aldığı orijinal sayıların kapaklarını Bilka 138 ve 139. sayılarda vermiş. (Bilka kapak görsellerine sağ tıklayıp tarayıcınızda aratırsanız -alıntı bir kapaksa- orijinal kapağa da ulaşmanız mümkün olabiliyor). Kapaklarda bazen küçük oynamalar da yapmışlar; mesela 139. sayının kapağında Quasar yok. Ayrıca Thor'un çekici ve Kaptan Amerika'nın kalkanındaki yıldız da kaybolmuş. Sersi de amblemin gazabına uğruyor. :) Sandman'in de eli aynı hizadayken kafa ve kolu orijinale göre daha yukarıda. (Yüzü kapağa sığabilsin diye biraz yukarı almış olmalılar. Nasıl bir teknik uygulamışlar bilemiyorum.)

138. sayıda da Doom'lu kapağın simetrik açıdan tersini vermişler (Kapağı ters çevirdikleri başka sayılar da var.).

dxmml8b58x1pl4etw.jpg

dxmmltkqjeixfai38.jpg