Örümcek Adam Bilka Yayınları PDF Sayı 101 Yetti Artık

venomaer

Onursal Üye
10 Eyl 2018
320
6,985
file

Moderatör tarafında düzenlendi:

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,065
2,823
Teşekkürler kapakta örümcek ve mery ceyn vatsonun düğünü elektro dilon,kingpin fisk,ahtapot prof Octavyus .kertenkele kanırs alttaki bayanları çıkaramadım biri ms marvele diğeri medusa veya karadul nataşa olabilir diğer tarafta ateş adam jony ,gözüpek mat , kaptan steve , ve kurt logan ilginç bir kapak insanı seksenlerin sonuna götürüyor...

Peter Banner

Kıdemli Üye
6 Haz 2016
146
679
Teşekkürler kapakta örümcek ve mery ceyn vatsonun düğünü elektro dilon,kingpin fisk,ahtapot prof Octavyus .kertenkele kanırs alttaki bayanları çıkaramadım biri ms marvele diğeri medusa veya karadul nataşa olabilir diğer tarafta ateş adam jony ,gözüpek mat , kaptan steve , ve kurt logan ilginç bir kapak insanı seksenlerin sonuna götürüyor...

Öncelikle paylaşım için sevgili venomaer'e teşekkür ediyorum.

Sevgili ulucak da kapağın seksenlerin sonunu hatırlattığını söylemiş. Bu kapak; Bilka'nın orijinal kapağı örnek aldığı nadir sayılardan. Asıl kapak 1987'de çıkan Amazing Spider-Man Annual # 21'e ait; ama süper bayanları Bilka eklemiş :) Sayı içerisindeki "Düğün" başlıklı macera bu orijinal sayıdan alınma. Orijinal kapağın Peter'lı bir varyantı da var:

dx8m5zokddu9m3u7p.jpg

Bir de "Düğün" hikâyesi münasebetiyle bir hususa değineyim dedim. Bilka sayılarında genellikle orijinal çizimler kullanılmayıp, kopya çizimler kullanılıyormuş. Bu kopya kareleri çizenlere de "Hayalet çizer" deniliyor galiba (Bir blogda bahsediliyordu; "Bilka hayalet çizer" diye aratılınca çıkar.). Bu kopya çizimlerde çoğu zaman orijinale yakın bir kalite yakalansa da bazı karelerde kendini çok belli eden farklılıklar olabiliyor. Hikâyenin sonundaki Mary Jane çizimi de bu tarz çizimlerden olmuş. Orijinal çizimle arasında dağlar kadar fark var denilse yeridir. :) (Bunu yayıncıların emeğine saygısızlık olsun diye söylemiyorum; aksine ilgi çekici bir detayı paylaşmak için söylüyorum :))

dx8mankbgdbwwi46t.jpg