Maxentius 01 - Nika İsyanı

orpa

Çeviri & Balonlama
23 Tem 2015
1,307
30,068
İzmir


Maxentius 01 - Nika İsyanı

zr8qo5misa39dqe5g.jpg


Lütfen Buradan İndirin

 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,672
İstanbul
Her zamanki gibi özel bir seçim. Üstelik zamanlaması da mükemmel. :) Tam da İstanbul'da Antik Roma Hipodromu'nun gün yüzüne çıkartılması tartışmalarının yaşandığı bir dönemde...

Teşekkür ederim, üstadım.
 

wolverine

Yeni Üye
27 Mar 2009
74
237
bu tip avrupa çizgi romanlarına bayılıyorum. bulabildikçe ingilizcelerini okuyorum ancak dil problemi olan insanların bu şekilde tanışması bile çok güzel bir durum diye düşünüyorum.
bence fumetti manga ve comiclerin arasında hem değişik konuları, hem tarihsel ve kurguyu çok iyi birleştirmeleri hem de bazen ucuk komplo teorilerini iyi bir kurgu ile harmanlayan ve bazen bilim kurguya yelken açan hikayeler v.b. derken içlerinde kaybolmak insanı bir an olsun rahatlama imkanı sağlıyor.
özelde yapmış olduğunu çalışma için gerçekten teşekkürü hakkediyorsunuz.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Nika Ayaklanması (Yunanca: Στάσις τοῦ Νίκα), MS 532'de bir hafta boyunca Konstantinopolis'te Bizans İmparatoru I. Justinianus'a karşı gerçekleşmiştir. Konstantinopolis'in neredeyse yarısının yakılması veya yıkılması ve on binlerce insanın öldürülmesiyle genellikle şehir tarihindeki en şiddetli ayaklanma olarak kabul edilir.Nika Ayaklanması (Yunanca: Στάσις τοῦ Νίκα), MS 532'de bir hafta boyunca Konstantinopolis'te Bizans İmparatoru I. Justinianus'a karşı gerçekleşmiştir. Konstantinopolis'in neredeyse yarısının yakılması veya yıkılması ve on binlerce insanın öldürülmesiyle genellikle şehir tarihindeki en şiddetli ayaklanma olarak kabul edilir.
Vikipedi böyle diyor, İstanbul'un yarısı yok olmuş 30 bin kişi ölmüş, Ayasofya tamamen yok edilmiş, İmparator Justinianus isyanı bitirdsikten sonra yeniden kenti inşa ediyor...
Yani bu çizgi roman istanbul'da geçiyor...
Okuyalım bakalım, gerçekler ve kurgu birbirine yakın mı...
Teşekkürler sevgili orpa.
 

Aster01

Aktif Üye
23 Şub 2017
434
1,516
Sevgili ''odenat'' Fransızca'sından çeviri yapmıştı. Şimdi de ''Orpa'' İngilizce'den çeviri ile sürpriz yaptı.

Teşekkürler.
 

orpa

Çeviri & Balonlama
23 Tem 2015
1,307
30,068
İzmir
Sevgili ''odenat'' Fransızca'sından çeviri yapmıştı. Şimdi de ''Orpa'' İngilizce'den çeviri ile sürpriz yaptı.

Teşekkürler.

Kitaba başlamadan önce sitede yaptığım aramada "Maxentius" çıkmadı.
Her kitabın Fransızca ismini bilemeyeceğim için o şekilde
bir arama yapmadım. Bilseydim bu kitapla zaman harcamazdım.
Artık alternatif bir paylaşım olarak kabul edin.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Boşuna söyleyip durmuyorum, "Çizgi Diyarı en zengin, en bereketli, en bilgilendirici çizgi roman sitesidir" diye. Çeviri & balonlamaların zenginliği bir yana bir de böyle çeşitlendirmeleri oluyor. Hem Fransızcasından hem de İngilizcesinden iki çeviri (genelde orijinalleri de sitemize yerini almış oluyor), ikisi de çok iyi çevirmenlerimiz tarafından yapıldılar ve sunuldular. Alternatif çeviriler her zaman başımızın üzerinde yerlerini alırlar. Teşekkürler "Odenat" teşekkürler "Orpa". Ellerinize sağlık. Lütfen hız kesmeden devam edin. (Bu arada sevgili "odenat" "Maxence" adı altında çevirmiş, sevgili "Orpa" da "Maxentius" başlığıyla. Onun için arama motorunda çıkmamış.
 

ALIENRIPLEY

Süper Üye
29 Ocak 2016
1,196
2,104
Efsanevi bir eseri, efsane bir üstadımız olan sevgili orpa bizlere sunmuş, çok teşekkür ederiz!
 
Üst