Conan (1996) 010-Amazonlar Kraliçesi 1-2(Ç&B)

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
29,026
Mersin
Bir toplulukta yaşıyorsan onun kurallarına uymak durumundasınızdır ama toplulugun iyigi ve gelişmesi için değişiklerede kapalı olunmaması gerektigini düşünüyorum.Atatürk bile “ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. benim manevi mirasım bilim ve akıldır. zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur. benim türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.”
1933 yılında atatürk’ ün milli eğitim bakanı dr. reşit galip’e hitaben söylevinde bunları demiştir, benim gibi emege saygı gösterilmesi konusunda bazı istekleri olan dostlara, ne yazık ki kibarca kurallar böyle, istemiyorsan paylaşım yapmazsın deniyor.yöneticilerimizden farklı bir yaklaşım beklerdim ama hayat her daim senin istedigin gibi gitmiyor, en azından haklısınız, emege saygı gösterme konusunda toplulugumuzu bilinçlendirme ve bu konuya özen gösterme noktasında uyarılar yapacagız sizlerde biraz sabredin denebilirdi(tabi bizim feryadımızı haklı buluyorlarsa ve yapılan her indirme bir takdir zaten demeyin lütfen onun ne oldugunu hepimiz biliyoruz).Gerçek emege saygı duyan dostlar için en azından bu ana seriyi bitirene kadar(zaten bu paylaşımla birlikte 1 sayı daha kaldı)paylaşıma devam edeceğim.
Yanlış anlasılmasın bir tehdit veya ego tatmini değil ama, bu çalışmalara devam edebilmek için (sadece Conan çalışması için yaklaşık son 1,5 senedir her hafta bir macerayı çevirip balonluyorum) gerekli motivasyonu alamazsam bir süre bu projeye devam edemeyeceğim.bazılarının ısrarla zorunluluk olarak gördügü begeni tuşuna basmak; benim için yakıttır, sudur, havadır. Emege saygıyı, nezaket icabını gectim ama bu projeye devam etmemi istiyorsanızda bu tuşa bastıktan sonra indirin, bende begenme ve indirme oranlarına bakar bunun devamını isteyip istemediginize kanaat getiririm ama hayır; senin bir önemin yok,sen gidersin başkası gelir devam eder ben basmak zorunda değilim(halen bunu bir zorunluluk olarak görenleri anlamıyorum yaa, neyse)düşüncesindeyseniz basmadan da indirebilirsiniz,
saglıcakla;




 

fb1907

Kıdemli Üye
3 May 2018
129
805
Bu konuda yerden göğe haklısın. Önce insan olmayı öğrenmeliyiz. Her ne kadar, toplum içinde yaşarken toplumsal kurallara uymak zorundaysak, bu türlü nezaket, karşındakini önemseme, emeğe saygı gibi yazılı olmayan kurallara da uymak zorundayız. Kimse kimsenin askeri, emektarı değildir.
 

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,778
2,634
Teşekkürler İlhantok, paylaşımlarınızı severek takip etmekteyim ve emeklerinize saygı duyuyorum. Ama insanların çoğunluğu beklentilerimiz dışında davranış gösterir. Hayal kırıklığı yaşamamanızı dilerim. Saygılarımla.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,353
Sevgili dostum sen bizim canımızsın ,göz bebeğimizsin.Biz dostluk için yıllardır buradayız.Paylaşımlar bile dostluğun çok gerisinde benim için.
Zembla'lar konusunda ki çalışmaların ,( sen dediğim için kusura bakma samimiyet olarak değerlendir lütfen.) olağanüstüydü..
CONAN lar harika gidiyor.
Like konusunu çokta önemseme dostum zorla verilecek likenın hayrı bereketi olmaz.
Ama kesinlikle kabul etmiyorum bizi eserlerinden mahrum edemezsin değerli dostum.
Sen olmadan çok eksiğiz lütfen değerli dostum.
Like meselesi çok büyütülecek bir konu değil emin ol sevgili dostum biz biliyoruz paylaşım yapan dostlara minnettarız.Haluk beyde böyle isterdi can dostum.Seni çok seviyoruz batılı like aciz kalır bunu ifade etmekte.
 

kmltuncer

Süper Üye
12 Eki 2009
1,038
2,459
Yalova
Sayın ilkhantok, paylaşımlarınızı zevkle takip ediyoruz. Emeklerinizin karşılığı yok. Çok teşekkür ederim...
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,395
6,521
Ankara
Hani derler ya "zorla yenen aş, ya karın ağrıtır, ya baş" Zorla yaptırılan hiç bir işten de fayda gelmez. Her ortamda olduğu gibi burada da adını sanını bilmediğimiz kaba insanlar var ve bunlar hep olacaktır. Temennim bunların azalarak yok olması.

Buranın en güzel yönlerinden birisi, karşılıksız paylaşımı şiar edinmek. Bu ortam o asalaklarla değil, siz ve sizin gibi hiç bir mecburiyeti yokken vaktini, emeğini bize armağan edenlerle güzel. Tercihlerinize saygım sonsuz, nasıl isterseniz öyle davranabilirsiniz normal olarak. Bununla birlikte, olumsuzlukların olumlu davranışları silip atmasına da razı geleceğinize inanmıyorum şahsım adına.

Bu güzel paylaşımlarınız için gönül dolusu teşekkürler.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,992
13,512
Bugün ilhantok'un Conan'ı sabah saatlerinde gelmeyince yarın da gelmez ise ne oldu diye aramak bile geçti içimden. En azından sıhhat ve afiyette olduğunuzu öğrenmek için bile paylaşımlarınızı taip ettiğimi bilesiniz. Mermeri delen suyun gücü değil, sürekliliği. Sizin de usanmadan bir bucuk yıldır, aksatmadan yaptığınız çeviriler, sanırım bazı haftalar birden fazla sayı da paylaşmıştınız, yüzü devirmiş olabilir. Paylaşım yapan arkadaşların manevi olarak teşvik edilmesi taraftarıyım. Ayrıca sadece beğen tuşuna basmak değil, beğenilerini yazarak da göstermeleri iyi olur taraftarıyım. Dipsiz kuyua bir şey atıyor ve hiç ses duymuyorsanız o kuyuya ineceğinizi hiç sanmam. Ortaya bir şey koyan insan da karşıdan ses duymak ister, duymaz ise motivasyonu düşer, haklısınız.

Ben takipçinizim eminim daha da çok takipçiniz var. Ben devam etmenizi arzu ederim. Her şey gönlünüzce olsun.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,045
75,448
hiçbiryerde :)
Sevgili İlkhan Tok iyi ki varsın.
Yıllardır keyifle takip ediyorum
ama özellikle şu son bir iki yıldır
başarılan inanılmaz işlerine bakıp
şapka çıkarmamak imkansız. Like
verme konusunda bence rahat
olmak lazım, çünkü şu kapağa
bakıp ta "like" tuşuna basmayanın
aklından gerçekten şüphe duyarım ben:

66b9fq2a.jpg


Eline, gönlüne sağlık üstat,
teşekkürler, saygılar.
 

can amca

Onursal Üye
19 Haz 2016
115
905
İstanbul
Sevgili İlkhan Tok kardeşim, foruma yaptığın katkı tarif edilemez. Serzenişlerinde bence haklısın. Ben de az da olsa paylaşımlarımda daha çok "iyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir" düsturunu benimsedim. Yani yaptığımız işin kıymetini elbette bir bilen olacaktır. Like edilmese bile indiriliyorsa demek ki biri merak etmiş, ilgi göstermiş ve hatta faydalanmış olabilir. Like ayrı bir motivasyon getiriyor. Yaptığımız işin ne kadar çok kişiye ulaştığını doğrudan görüp harcadığımız emek, ayırdığımız zamana gerçekten değiyor mu sorusuna bir cevap oluyor.

Sözün özü; "like" olursa motivasyon artıyor ama "like" olmasa da bir şeyler paylaşmanın verdiği haz devam ediyor.

Umarım bizi paylaşımlarından mahrum bırakmazsın.
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,132
20,709
Sevgili ilkhan tok, bu foruma katkın inanılmaz boyutta... Conan'ı al, silip süpür, hem de gönülden... Uydurma değil... Ben dahil, yorum yapmıyoruz... gerçekten de öyle görülüyor... Sebebi de sen bu kadar çok sayfayı tercüme edip balonlarken bizim yorum yazılarımızda bir yorgunluk hissetmemiz, yani havlu atmamız, parmaklarımızın lıke butonuna yorgunluktan gitmemesi olsa gerek... Öyle değil mi, arkadaşlar??!! Teşekkürler, İlkhan Tok... İyi ki varsın...
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
44,000
denize sıfır
Dostum ilk fırsatta bize katıl, motivasyonu gör.:)
Bu emeğe saygısızlık her zaman vardı hep var olacak.
Ama biz gerçek dostlarımız için tarıyor, paylaşıyoruz.
Seni üzenlerin boynu altında kalsın.:)
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
44,000
denize sıfır
Dostum ilk fırsatta bize katıl, motivasyonu gör.:)
Bu emeğe saygısızlık her zaman vardı hep var olacak.
Ama biz gerçek dostlarımız için tarıyor, paylaşıyoruz.
Seni üzenlerin boynu altında kalsın.:)
 
Üst