Orjinal Conan maceralararına ilişkin bilgilendirme ve bilgi alma yazısı :)

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
28,983
Mersin
Conan orjinal tüm maceraların Türkçeyle buluşması projesinde, hem bir bilgilendirme hemde fikirlerinizi alma adına sizleri rahatsız ediyorum :p ; Durum vaziyet uzunca şöyle :)

Mevcut çalışmalar:


Bildiginiz üzere Sword conan serisi bir iki haftaya 26 macerasının tümüyle birlikte biticek.

Road of Kings ana serisine başlamış olup toplam 12 sayıdan oluşan bu seriyide 2,5 ayda tamamlayacagız inşallah

Planlananlar:

Wonderwoman vs conan 2017-2018 yapımı mini seriyi,dostum ConanTheCıvılızed çevirmeye başladı bende azar azar balonlamasını yapıyorum , eger telif gibi bir engelimiz yoksa(BİLGİ BEKLİYORUM) 2-3 hafta içerisinde paylaşmaya başlayacagım, sıkıntılı bir durum var isede kendime saklayacagım artık :):):):)

Conan the Savage ana serisinin ilk etap incelemeside bitirdim road of kingden sonra hemen başlayacagım, aksoy yayınları buradaki maceraların bir kısmını düzensiz olarak yayınlamıştı şöyle ki;orjinali 10 kitaptan oluşan seride; 11 adet normal ve 3 adet uzun macera( bunun 2 tanesini iki ve üç kitaba bölerek parça parça yayınlamışlar) olmak üzere toplam 14 macera yer almaktadır, bunlardan 4 normal ve 2 adet uzunmacera (toplam 5 bölümden oluşan ) Türkiyede yayınlanmamış, ben sadece bu eksik olanları çevirmeden, mevcut Türkçeyle buluşmuş maceralarında düzenlemesini yaparak orjinal kapak ve varsa içerisindeki diger çizimlerle birlikte,orjinaline sadık kalarak kitapları tek tek paylaşacagım( böylece koleksiyon olarak biriktirecekler için parça parça maceralar yerine bir orjinal kitaptan çevirilere sahip gibi olacaklar) bu da hedeflerime göre başladıktan 2,5 ay içierisinde bitecek

Conan The King veya King conan orjinal serisi(19. sayı sonrası serinin ismini değiştirmişler), orjinlalinde 55 sayıdan oluşuyor ve içinde 55 macera + 2 adet prens conn mini serisi ( biri 6 biri 5 parça ) olan ilk dönem marvel ana serisidir; bizde alfa yayınları düzensiz olarak yayınladıktan sonra Kral Conan ve İmparator Conan serilerinde hepsini tam macera olamasada ( devamları bir diger sayıda olacak şekilde) yayınladı.şimdi koleksiyonum için Conan the savage serisinde yapacagım gibi orjinal kapak sıra ve dizimlerine sadık kalarak düzenleme yapıp tek tek sayı sırasıyla kitap olarak koleksiyonuma katacagım burada arzu edilirse (FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM) bu şekilde orjinalden gibi orjinal kitap dizaynında paylaşabilirim( tıpkı CTB serisinde şu anda yaptıgımız gibi)

Kalanlar:

Çalışmamım %99'unu bitirdim( sadece Conan'nın misafir sanatçı olarak göründügü başka kahramanların hikayelerini incelemem kaldı); buna göre;

Tek sayılık serilerde: sadece 3 adet macera kaldı

Diger serilerde : sadece 3 adet macera ve henüz birleştirmedigim gazete günlük bant yayınlarından oluşan 16 adet macera kaldı( sadece bir adetini alfa yayınlamış)

Mini serilerde : 4,5 macera (toplamda 22 sayı)kaldı, (yarım olan; daha önce ilk iki sayısı sitemizde yayınlanan fakat bitirilmeyen bir mini seriden geliyor)

Ana serilerden : toplamda 13 ana seri var onlarda özetle şu durumda

Conan the Barbarian 275 sayı..... eksik olan sadece 19 renkli orjinal macera kaldı, digerleri sitemizde mevcut
Savage Sword of Conan 235 sayı..... sitemizde mevcut
King The Conan 55 sayı..... Alfa yayınlarının; kral conan ve imparator conan serisinde sitemizde mevcut
Conan the Adventurer 14 sayı..... ilgimizi bekliyor :(
Conan the Savage 10 sayı..... planlandı bitecek
Conan....Marvel 11 sayı..... ilgimizi bekliyor :(
Conan....Dark Horse 50 sayı .....sitemizde mevcut
Conan the Cimmerian 25 sayı..... ilk 7 sayı sitemizde mevcut sırasını bekliyor
Conan....Sword Studio 26 sayı..... bitti bitecek
Conan: Road of Kings 12 sayı..... başlandı bitecek
Conan the Barbarian 25 sayı..... ilk 6 sayı sitemizde mevcut sırasını bekliyor
Conan the Avenger 25 sayı..... farklı bir sitede ilk 17 sayısı çevrildi; akibeti belli değil :)
Conan the Slayer 12 sayı.....bekleme sırasının sonunda gariban

son söz: Bu proje benim uzun zamandan beri hayalimdi ve bu aralar müsaitte oldugumdan sizlerden çok daha rahat şekilde bu işe kendimi verebiliyorum, fakat yinede; bu zorlu hayat mücadelesi içerisinde fırsat bulursanız bu projede desteklerinize ihtiyacım var, zaman sınırımız yok zaten. Hatta; gelebilecek tercümelerin balonlamasını da ben yapabilirim,
umarım benimle aynı hayali paylaşan dostlar vardır.

saglıcakla kalın;


 
Son düzenleme:

afu

Onursal Üye
1 Şub 2011
676
4,948
İstanbul
Kral Conan serisini, şu ana kadar yayınladığınız formatta paylaşmaya devam ederseniz sevinirim. :)

çalışmalarınızda başarılar, ve teşekkürler (aslında kelime yok yazılabilecek. TDK bir el atmalı, teşekkür çok yetersiz kalıyor)
 

sbasak

banned
7 Mar 2015
449
2,848
King Conan serisinin 22 sayısı prospero ve shoryuken tarafından renkli olarak paylaşılmıştı.
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,395
6,513
Ankara
Sizin gibi konuyu hatmetmiş birisine fikir katkısında bulunacak cesareti kendimde bulamıyorum açıkçası. Bununla birlikte (çok sıkıştırmadığınız taktirde) elimden gelen her türlü yardımı sunmaktan büyük keyif alırım. Kolaylıklar diliyorum.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Konuda bir kaç müjde birden var. Wonder Woman ve Conan ile ilgili bir telif sorunu olduğunu sanmıyorum, çünkü başka arkadaşlar Wonder Woman'ı neredeyse 40 sayı olarak balonladılar, onlara bir de buradan teşekkür etmek gerek. Sizin çabalarınız da çok değerli sayın ilhantok, sitemizde Shoryuken ve prospero eski sayıları mükemmel bir şekilde yeniden gıcır gıcır yaparken sizin de her hafta düzenli olarak hiç çevrilmemiş maceraları dilimize kazandırıyorsunuz ki bunun için size ne kadar teşekkür etsek azdır. Arşiv araştırması gereken, titiz çalışmalarınız da ayrı bir takdiri hak ediyor.
Conan denince akan sular durur, bu aralar elimde başka seriler olmasa ve biraz da cesaretimi toplasam bir iki ben de el atarım, okul durumuna göre yazın belki conanlar ile daha yakından ilgilenebilirim. Çünkü hayallerimden biri bir conan serisini başlayıp bitirmek de var.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,336
hiçbiryerde :)
Uzun süredir harika çalışmalarınızı
büyük bir keyifle izliyorum. Benim
başka işlerden dolayı destek verme
şansım yok ama size ve Conan ile
ilgili emek vermiş, verecek diğer
dostlara çok teşekkür ediyorum,
elinize, yüreğinize sağlık.
 

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,206
3,846
Osmaniye
Kolay gelsin, emeğinize sağlık.
Balonlama yaparken klasik çizgiroman fontu kullanılırsa çok daha iyi olur düşüncesindeyim.
 

sbasak

banned
7 Mar 2015
449
2,848
Diger serilerde : sadece 3 adet macera ve henüz birleştirmedigim gazete günlük bant yayınlarından oluşan 16 adet macera kaldı( sadece bir adetini alfa yayınlamış)


Hangi macera ve hangi sayıda yayınlandı acaba?
 

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
28,983
Mersin
Toptan yanıt vereyim dedim :):):)

"sbasak" dostum renkli conan paylaşımlarını biliyorum, fakat 22 sayı var gerisi yok; yani yarısı renkli yarısı renksiz bir düzenleme olur bu tercih edilir bir sakıncası yok ise öyle bir paylaşımda yapabiliriz( hatta alfa renkli yeni maceralar serisinde de renkli olarak yayınlanan Conan The King serisinin maceraları var ama orjinal renklendirmesine sadık kalınmamış sanki Türkiyeye macera siyah beyaz gelmiş biz burada boyamışız gibi kalitesiz)
Diger sorun içinde ; yeni maceralar serisi 150 ve 152. sayılarda yayınlanmış( daha başka bulamadım) o da ilk macera olan The Coming of Conan'ı vermiş birde ikinci maceranın yarısı mevcut

"Sinan Atik" dostum dedigim gibi zamanımız bol, onun için her türlü destege muhtacım açıgım hahahaha

"ekenciz" dostum senin onayın dogrultusunda wonderwoman vs conan'ları paylaşacagım, artık telifle ilgili bir sıkıntı gelirse ekenciz dedi derim :):):):), destek için de yazı bekliyorum o vakit

"melih_" dostum zaten çevirlilerim büyük bir çogunlugunu en çok kullanılan(klasikte diyebiliriz) CCComicrazy'le yapıyorum
 
Son düzenleme:

sülük

Kıdemli Üye
2 Haz 2016
138
246
Balkona çıktım da dineldim kaldım
Agladı gözlerim kör oldum sandım
Gardaş ben bu derdi gençlikten aldım
Gader böyle imiş kime ne deyim

baştan itibaren yazdıklarınızı okudum ve bunca emeği, bunca özveriyi,bunca karşılıksız gerçekleştilen çalışmayı görünce seçtiğim isme nazire edecek pozisyonda yukarda türküye itfahen; dondum sülük olarak kaldım dedim kendime kendime..siz ve tüm çizgidiyarı sunumlarını gerçekleştirenler karşısında dinelip kalıyorum. affınıza sığınıyorum şu an sömüren bir sülüğüm.. o yüzden bu ismi koydum kendime belki bende sizin gibi paylaşma yapabilme işlemini becerebilirsem birgün kendimi başka bir isme terfi ettiririm.siz ve tüm çizgidiyarı ekibine binlerce kez teşekkür ediyor ve borçlu olduğumu bilerek saygılarımı sunuyorum..
 
Üst