Dampierre - Tam Macera - Türkçe

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,803
Sevgili dostlar,

Dokuzuncu kitapla birlikte Dampierre serimiz de sona eriyor. Kahramanlarımız tam bir çemberi tamamladılar. Küçük bir Vendee köyünde başlayan serüvenimiz, bir Vendee şatosunun koridorlarında, iyilerle kötüler arasında unutulmaz bir düello ile bitiyor. Bir tarafda Dampierre ve Ariane, diğer tarafda Bellemort, Grignard ve ne yapacağı belli olmayan güzel markizimiz.

Umarım sizler de bu güzel seriyi okumaktan benim kadar keyif almışsınızdır. Daha nice çeviride buluşmak üzere, kalın sağlıcakla ...

Couv_3255.jpg










 
Son düzenleme:

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
892
4,652
İzmir
Tarihle ilgili olan her hikayeyi severim. Bu hikayeyi de indirip, büyük bir zevkle okudum. Fransa'nın en karışık zamanlarını anlatan bu ilgi çekici seriyi de tamamladığınız için sonsuz teşekkürler sayın odenat.
 

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,803
Okuma hızımızdan daha hızlı çeviri balonlama yapıyorsun dostum. Ellerin dert görmesin, verdiğin emek için teşekkür ederim.

Ben ne kadar hızlı çevirirsem çevireyim, adamların basım hızına yetişemem. Geçen sene Fransa/Belçika'da 4100 yeni çizgi roman basılmış (artı eskileri de yeni baskı yapıyorlar) ve toplam 38 milyon adet tiraj yapmış. Adamlar şu anda çok çizgi roman çıkıyor, sayı azalsa da kalite daha da artsa diye tartışıyorlar.

Biz doğrusu milyon yıl gerideyiz onlara göre.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
Dampierre - 10

10txt.jpg


Sevgili "odenat" orijinalinde birde 10.sayı görünüyor.Yarım kalmasın.Ona da bir el atsan.Emeklerin için teşekkürler.
 

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,803
10txt.jpg


Sevgili "odenat" orijinalinde birde 10.sayı görünüyor.Yarım kalmasın.Ona da bir el atsan.Emeklerin için teşekkürler.

10. sayıyı ben de gördüm. Ancak hem macera çok kötü hem de çizimler. İçinde bir kısım eskizler yer almış, o yüzden maceranın asıl tamamlandığı 9. sayıyla bitirmek istedim. İleride zaman olursa onu da eklerim.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,480
Teşekkürler üstadım çok tatlı bir seri oldu. Ellerine emeğine sağlık. Bu aralar biraz mola verdim fransızcalara ama epey var yüklenecek elimde bilgin olsun. Geçenlerde Kolomp'un çizgi romanınını verdiler nete sizde yoksa yükleme yapayım.
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,795
4,716
Sayın Odenat ;
9 sayılık süren bir macera. Çizimler güzel , macera güzel.
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.
 

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,803
Teşekkürler üstadım çok tatlı bir seri oldu. Ellerine emeğine sağlık. Bu aralar biraz mola verdim fransızcalara ama epey var yüklenecek elimde bilgin olsun. Geçenlerde Kolomp'un çizgi romanınını verdiler nete sizde yoksa yükleme yapayım.

Aslında bana gereken Barracuda'nın 3. sayısı ile Barataria Korsanları'nın 6. sayısı. Onları bulamıyorum hiçbir yerde
 

R.Türkmen

Çizgi Roman Ustası
12 Şub 2012
763
2,979
Çizimleri, macerası, çeviri ve balonlamasıyla Dampierre'de diğer paylaşımlarınız gibi çok özel bir seri olmuş. Emeklerinize sağlık, harika çalışmalar bunlar. Teşekkürler, selamlar, sevgiler.
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Büyük bir emek ama değmiş... Çok teşekkür ederiz arkadaşım; elinize sağlık.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Bu seriyi çok sevdim.
Tarihte belki de bir çoğumuzun bilmediği, okumadığı bir dönemi anlatıyor. Gerçek hikayenin içine kurgulanmış çok güzel bir öykü.
Oldukça sürükleyici, başlayınca adı arkasına okudum. Sonra da nette biraz gezindim ve Vendee hakkından bir çok yazı buldum.


Fransızların bilinmeyen soykırımları: Vendee
guerrevende-1.jpg


Fransız İhtilali Fransızların soykırım tarihini de başlatmış... Vendee, Burundi, Cezayir, Ruanda, Vietnam, vs

Tarık Yalçın-Tarih Dosyası/Dünya Bülteni
Soykırım devlet güçlerinin herhangi bir etnik, dini, ulusal bir topluluğu imha etmesi anlamına gelir. Modern çağın başlangıcı olarak kabul edilen Fransız ihtilalinin özgürlük, eşitlik, adalet gibi kavramları öne çıkardığı iddia edilse de sömürgeciliğin ve buna bağlı olarak soykırımın ilk tezahürleri de Fransız ihitialinden sonra gerçekleşmiştir.
Fransızlar ilk soykırımlarını Batı Fransa’nın sahil bölgesi Vandee’de yaşayan Katoliklere karşı uygulamışlardır. Amerikalı tarihçi Reynald Secher’in 1986’da yazdığı “A French Genocide” isimli eserde Fransız Cumhuriyetçilerin devrimin akabinde ilk soykırımı gerçekleştirdiklerini, bu soykırımın modern tarihin ilk soykırımı olduğunu söylemektedir. Fransız tarihçi Pierre Chanu, meslektaşının bu iddiasının gerçek olduğunu söyleyerek Vandee savaşını Fransızların gerçekleştirdiği ilk ideolojik soykırım olduğunu belirtir. Yine soykırım tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Amerikalı tarihçi Adam Jones, “Genocide: Comprehensive İntroduction” adlı eserinde Secher’in görüşlerini abartalı bulsa da 600 bin kişin öldürüldüğü ve öldürenlerin çoğunun da siviller olduğunu söyleyerek bir katliam olduğunu söylemektedir.
Vendee’de ne olmuştu?
Fransa’nın kırsal bir kesimi olan Vendee halkının büyük bir bölümü Katolik mezhebine bağlıydı. Cumhuriyetçilerin hazırladığı yeni anayasada Katoliklere Nant Fermanı ile verilen bütün ayrıcalıklar kaldırılıyor, papazların kiliselerde görev ve sorumluluklarına müdahale ediliyordu. 160 papazın başlattığı yeni anayasaya “hayır” kampanyası Cumhuriyetçilerin tepkisine neden olmuş, 45bin Fransız askerini Vendee’ye göndermişlerdi. Hükümeti protesto eden papaz ve rahibeler askerler tarafından dövülerek, aç bırakılarak, çıplak teşhir edilerek çeşitli işkencelere maruz bırakılmışlardı. 3 Mart 1793’te Fransız cumhuriyetçi hükümeti Vendee bölgesindeki bütün kiliseleri kapattığını ilan etmesi bir halk ayaklanmasına neden oldu.
5 Nisan 1793’de Vendee kırsalında birbirinden dağınık halk isyanları görülmeye başlandı. Cumhuriyetçilerin dini liderlerin başını çektiği bu isyanlara tepkisi çok sert oldu. 2000 isyancı yakalanarak Vendee sokaklarında halkın gözü önünde kurşuna dizildi. Cholet ve Granville’de çoğunluğu silahsız sivillerin oluşturduğu 25 bin kişi katledildi. İngiliz hükümeti Fransızların 6 ay içerisinde gerçekleştirdikleri bu katliama tepki göstererek Vendee halkını İngiltere’ye kabul edeceğini açıkladı.
Vendee halkının bir kısmı İngiltere’ye kaçmak isterken bir kısmı ise Savenay savaşında olmak üzere toplam 450 bin kişi hayatını kaybetti. Secher, Vendee halkının katliamdan önce 800 bin nüfusları olduğunu katliamım gerçekleştiği 1793-1796 tarihlerinden sonra yalnız 200 bin kişinin hayta kaldığını söyleyerek soykırımda hayatını kaybedenlerin sayısının 600 bin olabileceğini iddia eder.
Kaynak ve yazının devamı:
Bu güzel seriyi bize kazandırdığınız için çok teşekkür ederim. Elinize sağlık.
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,203
4,961
Çok teşekkürler. Daha önce duymadığım bir çizgi-roman.
Emeğinize sağlık. Teşekkürler.
 
Üst