Surcouf - İkinci Kitap - Türkçe

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,828
Sevgili dostlar,

Korserler kralı Surcouf'un hayatını okumaya devam ediyoruz. Gene harika yelkenli ve deniz savaşı çizimleri bizi bekliyor. Şu kitabı okurken içimden bir gemiye atlayıp Hint okyanusuna yağmaya çıkmak gelmedi değil.

İkinci kitabımız birinci kitapta bıraktığımız yerden başlıyor. Hint okyanusundaki ilk seferinden dönen Surcouf'un gemisine İngiliz ajanı Jonas Wiggs sızmayı başarmıştır. Ancak Fransız devrim hükümeti Surcouf'un ganimetine el koyunca, kaptanımız mahkemede kendisini savunmak için Paris'e geri dönmek zorunda kalır. Bu arada Fransızlar ve İngiizler tüm dünya okyanuslarında savaşmaya devam etmektedirler. Surcouf ise evine dönüp rahat bir hayat yaşamak veya Hint Okyanusunda Fransa için savaşmak seçenekleri arasında sıkışıp kalmıştır.

Herkese keyifli okumalar,

Önemli not: Bir arkadaşım Kıbrıs açıklarında doğalgaz aramaları yapan gemilerimizi koruyan donanmamızın savaş gemilerinden birisinde görevli. 2 ay denizde geçirdikten bu hafta evine dönebildi, iki hafta sonra gene denize açılacak. Allah hem onun, hem de tüm denizcilerimizin yanında olsun. Bu çevirimi kendisine ithaf ediyorum.




Couv_182193.jpg
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,316
Tarihçi akademisyen "Emrah Safa Gürkan" kendi kitabı "Sultanın Korsanları" hakkında konuşurken korsanlık nedir sorusuna açıklık getiriyor. Genelde korsan, corsair, pirate, privateer, buccaneer sıklıkla birbirleri yerine kullanılsa da bunların arasında önemli farklar vardır.
Sevgili "odenat" da tanıtımının girişinde doğru bir biçimde "korser" terimini kullanmış (zaten ilk albümün tanıtımında korsan-korser farkına değinmişti). Bu nefis albümleri okumadan önce aşağıdaki videoyu seyredince taşlar daha iyi yerine oturacaktır. Korsan nedir, korser nedir ben bu videoyu seyredince daha iyi aydınlanmıştım. Öğretici bir video (ben birkaç kez izledim)

Bu güzel albüm çevirileri için kucak dolusu teşekkürler sevgili "odenat".
Arkadaşınız için sizinle aynı temennilerde bulunuyorum.

Sultanın Korsanları - Emrah Safa Gürkan
 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,353
Sevgili Odenat üstadımıza çok teşekkür ederim.
Mükemmel eserlerin bağımlılık yaratan paylaşım sanatçısı kıymetli insan Odenat.
Değerli dostunuza selamlarımızla.
 

comfort

Yeni Üye
10 Kas 2012
108
151
Sevgili Odenat daha önce söylemişmiydim bilmiyorum. Çizgiroman seçimleriniz gerçekten harika... her bir paylaşımınızı ilgiyle takip ediyorum. Çok teşekkürler. Arkadaşınız içinde sağlıklı ve güvenli hayırlı görevler diliyorum...
 

memogianni

Süper Üye
26 Haz 2011
897
1,849
İstanbul
Size ve sizin gibi çizgi romanları dilimize çevirerek emek veren arkadaşlara,

Arkadaşınız gibi ülkemizi ve milli menfaatlerimizi korumak için bin bir türlü çile çeken vatan betçilerimize

NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR.

Sevgili Odenat, sizden özür dileyerek teşekkür önceliğimi arkadaşınıza ve onun gibi koruyucularımıza vermek istiyorum.

Saygılar.
 
Üst