Orklar & Goblinler - Birinci Kitap - Türkçe

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,822
Sevgili dostlar,

Arran topraklarında geçen serilerin üçüncüsüne bu hafta başlıyoruz. Daha önce Elfler ve Cüceler serilerini paylaşmıştım, bu seriler elbette devam edecekler. Ancak şimdi fantastik hikayelerin kötü çocukları Orklar ve Goblinlerin hikayelerine sıra geldi.

Bu seri de tıpkı diğer iki seri gibi çok güzel çizimlere ve aksiyon dolu konuya sahip. Ancak daha çok Cüceler serisini andıriyor, her kitapta bir ork veya goblinin öyküsünü okuyacağız. Çizimlerin benim hoşuma giden tarafı (ilk kitapta çok belli olmasa da), ilerideki kitaplarda elflerin ve cücelerin çirkin canavarlar gibi çizilmeleri oldu. Sonuçta ork gözüyle baktığınızda elfler ve cüceler canavar olarak görünüyorlardır. Her ırk ve ülke kendisini iyi, düşmanlarını kötü olarak görmez mi? :D

Kahramanımız Turok hafızasını kaybetmiş ve ağrılar içinde uyanır. Geçmişini ve nerede olduğunu hiç hatırlamamaktadır. Tümüyle ıssız, okyanusla çevrili bir şehirde olduğunu görünce buradan kaçmak için tüm zekasını ve gücünü kullanması gerektiğini anlayacaktır.

Herkese keyifli okumalar,



Couv_311781.jpg
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,639
Kasımpaşa
İşte uzun zamandır beklediğim seri...
Büyük bir şans bizim için çevirmen dostlar, hele de odenat gibi bu işi çizgi roman sevgisi ile birlikte kotaranlar...
Önce teşekkür edeyim, okumak için bayramlık hediye almış çocuk sevinci ile biraz keyfini çıkartayım...
Teşekkürler odenat, iyi ki varsın.
Selam ve sevgiler.
 

drgavsever

Kıdemli Üye
25 Haz 2010
216
725
Sevgili Odenat ,
Her zamanki gibi Pazar günümüze renk katıyorsunuz yine.Muhteşem bir paylaşım,yeni bir seri ile bizleri çok mutlu ettiğinizi bilmenizi istiyorum.İnanın çocukken takip ettiğim haftalık bir derginin (Milliyet çocuk,Tercüman Çocuk,Yaman Çocuk dergisi gibi) çıkacağı günü nasıl dört gözle bekliyorduysam şimdide sizin paylaşımlarınızı aynı heyecan ve aynı coşkuyla bekliyorum.İyiki varsınız ,iyiki bu forumda bizlerle birliktesiniz..Sizi ve bu platformda fedakarca paylaşım yapan arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler.....
 

Vito

Çeviri & Balonlama
1 Kas 2015
425
5,091
Dünya
Bu kadar çabuk beklemiyordum, çok güzel bir sürpriz oldu. Eve geçip okumak için sabırsızlanıyorum. Çok teşekkürler sevgili odenat.
 

Vito

Çeviri & Balonlama
1 Kas 2015
425
5,091
Dünya
Sevgili Odenat,
Üç kez denememe rağmen dosyayı açıp okuyamıyorum.Acaba linki bir kez daha yenileyebilirmisiniz?

Bilgisayarda okuyorsanız, CDisplayEx kullanmanız gerekiyor okumak için. Klasik CDisplay bunu açmıyor. Ama uzantısını rar olarak değiştirir, arşivden çıkarır ve tekrar arşivleyip uzantısına cbr yazarsanız açabilirsiniz.
 

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,822
Ben rar'ın son versiyonunu kullanıyorum, dolayısıyla açarken cdisplayex kullanmanız gerekiyor. Eğer pc'de eski cdisplay mevcutsa, sayın vito'nun da dediği gibi uzantıyı rar'a çevirip bir dizine atıp tekrar PC'nizdeki rar'la arşivlemeniz gerekecek.

Ama bence bunun yerine en iyisi ve en kolayı cdisplayex'in güncel versiyonunu indirip kurmanız tabii ki :)
 

a.lee

Kıdemli Üye
12 Mar 2015
108
218
aylar önce bu seri sırada demişti üstad; bir pazar günü bir söz daha bir'inci sayıyla karşımızda.. saygılar teşekkürler.
 

a.lee

Kıdemli Üye
12 Mar 2015
108
218
Üstad'ın son 5-6 cbr paylaşımı, pekçok arkadaşın dediği gibi sıkıntılı, bunca mesajdan sonra eski düzene dönülür sanırım.. net'e cbr to pdf yazıp hem formatı değiştirebilir hem de biraz olsun mbayt'ı düşürebilirsiniz.. çözümlerden biri de bu olabilir, en azından ben böyle yaparak okuyorum cbr olarak açılmayan paylaşımları.
 

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,822
Üstad'ın son 5-6 cbr paylaşımı, pekçok arkadaşın dediği gibi sıkıntılı, bunca mesajdan sonra eski düzene dönülür sanırım.. net'e cbr to pdf yazıp hem formatı değiştirebilir hem de biraz olsun mbayt'ı düşürebilirsiniz.. çözümlerden biri de bu olabilir, en azından ben böyle yaparak okuyorum cbr olarak açılmayan paylaşımları.

Eğer cbr sizin pcnizde açılmıyorsa; söylemiş olduğum gibi rar'ın son versiyonunu kullanıyorum, dolayısıyla bilgisayarınıza cdisplay'in son versiyonunu yüklemiş olmanız lâzım. Pc'mi Windows 10'a upgrade ettim, rar'ın yeni versiyonunu bırakıp eski versiyonunu yüklemem mantıksız, bunu yapamam. Bunun yerine sizin cdisplay'in son versiyonunu yüklemeniz daha mantıklı değil mi?

Zaten şöyle düşünün, diğer insanlar da upgrade ettikçe zâten cbr'ları okuyamaz olacaksınız, tek yapmanız gereken eski cdisplay'in yerine yeni versiyon olan bedava cdisplayex'i yüklemek...
 

memogianni

Süper Üye
26 Haz 2011
896
1,849
İstanbul
Ben tablet ve telefondan (sırf onun için geniş ekranlı bir telefon aldım) okuyorum. Şimdiye kadar CBR formatında hiç sorun yaşamadım. Kullandığım uygulama da Perfect Viewer.

Uygulama Rar dosyalarını da işliyor. Ama bilgisayarda uzun süredir çizgi roman okumadım.
 

comfort

Yeni Üye
10 Kas 2012
108
151
Orklar ve Goblinler serisi büyük sürpriz oldu sevgili Odenat, muhteşem bir paylaşım... bakalım Ork gözüyle Elf ve Cüceler nasıllarmış, merakla bekliyorum. Çok çok teşekkürler.
 

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,822
Hocam bu serinin Elfler ve Cüceler serileriyle hikaye olarak bağlantısı var mı? Daha önce ilgili serileri okumadım bu yüzden okurken hikayede karmaşa yaşamak istemiyorum

Aslında bunlar farklı seriler, ancak aynı dünyada geçiyorlar. Orklar çok sonra yayınlanmaya başladılar. Bâzı kahramanlar birden fazla seride görünebiliyor ve benzer olaylar farklı serileri etkiliyor. Tıpkı Marvel gibi düşünün, Spider Man ve Iron Man farklı seriler ama aynı dünyada geçiyor. Bazen Spider man, Iron man kitabında da oluyor vs. Bunlar da öyle.

Eğer direkt bu kitabı okursanız güzel bir macera okumuş olursunuz. Ancak önce Elfleri ve Cüceleri okursanız biraz daha fazla keyif alırsınız çünkü bu kitabın geçtiği fantastik dünyayı daha iyi anlamış olursunuz.

Benim tavsiyem önce Elflerin ilk 5 kitabını okumanız. Sonra bir Elfler ve bir Cüceler okuyun. En sonra da Orkları okuyun. Toplam şu ana kadar bu serilerden 34 kitap çevirdim, hepsi de çok güzel çizgi romanlar. Daha da çevireceğim inşallah. Bayağı okuma malzemesi çıktı size :D
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,616
İzmir
Turok karakterini beğendim. Tam antikahraman tiplemesi. Zeki, çevik ama ahlaksız... Gerçi kendince bir onur düşüncesi var ama yine de kendi çıkarı için herkesi harcayabilir. DC'deki Lobo gibi, Star Wars'daki Lando gibi, hatta adam satmasını saymazsak Conan'ı andıran haraketleri var. Kendi tabiriyle ''tam bir piç.''... Bu karakterden çok iş çıkar.

Teşekkürler üstat.
 
Üst