Cüceler - Dokuzuncu Kitap - Türkçe

Cüceler - Dokuzuncu Kitap - Türkçe

odenat

Like Tree83Likes

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13.Mayıs.2018, 21:59   #11
Çeviri Balonlama
Yönetici

The_DarknesS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 813473
•Rep Seviyesi :
The_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond reputeThe_DarknesS has a reputation beyond repute
Çok teşekkürler sevgili odenat.
kmltuncer, abolardis ve odenat bunu beğendi.

The_DarknesS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 13.Mayıs.2018, 23:12   #12
Kıdemli Üye

gobalak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 294
•Rep Seviyesi :
gobalak is a jewel in the roughgobalak is a jewel in the roughgobalak is a jewel in the rough
Bir çırpıda okuyunca gördüm ki günün anlam ve önemini taşıyormuş!

Teşekkürler.
abolardis ve odenat bunu beğendi.
gobalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 14.Mayıs.2018, 23:33   #13
Yönetici

Sinan Atik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 121057
•Rep Seviyesi :
Sinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond repute
Sinan Atik - İCQ üzeri Mesaj gönder
Alıntı: savok´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Elfler mi cüceler mi diye sorsalar hiç düşünmeden tercihimi cücelerden yana yapardım.

Benim de tercihim cücelerden yana. Konu derinliği, hikaye örgüsü, hatta çizgiler ve renkler Cücelerde daha bir çekici geliyor bana.

Ellerinize sağlık
yeryüzü ve odenat bunu beğendi.
Sinan Atik isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 15.Mayıs.2018, 09:57   #14
Onursal Üye
Çeviri Balonlama

odenat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1077418
•Rep Seviyesi :
odenat has a reputation beyond reputeodenat has a reputation beyond reputeodenat has a reputation beyond reputeodenat has a reputation beyond reputeodenat has a reputation beyond reputeodenat has a reputation beyond reputeodenat has a reputation beyond reputeodenat has a reputation beyond reputeodenat has a reputation beyond reputeodenat has a reputation beyond reputeodenat has a reputation beyond repute
Alıntı: Sinan Atik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Benim de tercihim cücelerden yana. Konu derinliği, hikaye örgüsü, hatta çizgiler ve renkler Cücelerde daha bir çekici geliyor bana.

Ellerinize sağlık

Cüceler serisinin başarısı bence senaristi olan Nicolas Jarry'nin yeteneğinden geliyor. Bu seriyi kendisi planlayıp, yarattı. Tüm kitapların senaryosunu da o yazıyor. Halbuki Elfler serisi farklı senaristler tarafından yazılıyor, bu da biraz kopukluk yaratıyor. Ancak Elfler serisinde daha fazla kişi çalıştığı için çok daha hızlı ilerlediğini de söylemek lâzım.

Nicolas Jarry röportajında şöyle diyor;

Soru - Cüceler serisini yaratmaya ne zaman karar verdiniz?

Cevap - Elfler serisi yaratılır yaratılmaz! Daha kesin bir şey olmasa da, elflerden bahsedip cücelerden bahsetmemek tıpkı kovboylardan bahsedip kızılderililerden bahsetmemek gibi bir şeydi. O anda aklıma loncaların fikri geldi.

Soru - Cüceler serisini yaratırken nelerden ilham aldınız?

Cevap - Gençliğimden beri Warhammer oynuyorum ve cüce ırkı en tercih ettiğim ırk. Ne yazık ki artık işlerimin yoğunluğu sebebiyle fazla oyun oynamaya zamanım yok ama cücelere olan sevgimi kaybetmedim.

Soru - Elfler serisinde beş ayrı senarist var, cüceler serisini ise tek başınıza götüreceksiniz

Cevap - Evet, Elfler için senaristler daha fazla özgürlüğe sahipler, ana konuya sadık kalıp, yaratılmış fantastik dünyaya zarar vermedikleri sürece bu özgürlüğü kullanabiliyorlar. Ancak benim işimin beş kat fazla olmasına rağmen yarattığım hikayeler daha fazla bütünlüğe sahip olacak.

Frankofonlarda genelde hikayeleri çizecek kişilere senaristlerin karar verdiklerini eklemem gerekiyor. Nicolas Jarry de kendi hikayelerine en uygun çizerleri belirleyip onlara teklif yapmış. Bu arada Orman Elflerini de Jarry'nin yazdığını eklemek lâzım.
Sinan Atik ve yeryüzü bunu beğendi.
odenat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 15.Mayıs.2018, 22:06   #15
Yönetici

Sinan Atik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 121057
•Rep Seviyesi :
Sinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond reputeSinan Atik has a reputation beyond repute
Sinan Atik - İCQ üzeri Mesaj gönder
Alıntı: odenat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Cevap - Evet, Elfler için senaristler daha fazla özgürlüğe sahipler, ana konuya sadık kalıp, yaratılmış fantastik dünyaya zarar vermedikleri sürece bu özgürlüğü kullanabiliyorlar. Ancak benim işimin beş kat fazla olmasına rağmen yarattığım hikayeler daha fazla bütünlüğe sahip olacak.

Elfler bana orta dünyanın burjuvaları, cüceler ise proleteryaları gibi geliyor. Bu iki hikayenin konu bütünlüğünün yanı sıra, bu nüans da bana çekici gelen yönlerinden biri.
odenat bunu beğendi.
Sinan Atik isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil