![]() |
#11 |
Çeviri Balonlama Yönetici Üyelik tarihi: 18.Nisan.2010
•Rep Puanı : 813473
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Çok teşekkürler sevgili odenat.
![]() |
![]() |
#12 |
Kıdemli Üye Üyelik tarihi: 06.Temmuz.2011
•Rep Puanı : 294
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
![]()
Bir çırpıda okuyunca gördüm ki günün anlam ve önemini taşıyormuş!
Teşekkürler. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#13 |
Yönetici |
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#14 |
Onursal Üye Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 04.Ekim.2012
•Rep Puanı : 1077418
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Benim de tercihim cücelerden yana. Konu derinliği, hikaye örgüsü, hatta çizgiler ve renkler Cücelerde daha bir çekici geliyor bana. Ellerinize sağlık Cüceler serisinin başarısı bence senaristi olan Nicolas Jarry'nin yeteneğinden geliyor. Bu seriyi kendisi planlayıp, yarattı. Tüm kitapların senaryosunu da o yazıyor. Halbuki Elfler serisi farklı senaristler tarafından yazılıyor, bu da biraz kopukluk yaratıyor. Ancak Elfler serisinde daha fazla kişi çalıştığı için çok daha hızlı ilerlediğini de söylemek lâzım. Nicolas Jarry röportajında şöyle diyor; Soru - Cüceler serisini yaratmaya ne zaman karar verdiniz? Cevap - Elfler serisi yaratılır yaratılmaz! Daha kesin bir şey olmasa da, elflerden bahsedip cücelerden bahsetmemek tıpkı kovboylardan bahsedip kızılderililerden bahsetmemek gibi bir şeydi. O anda aklıma loncaların fikri geldi. Soru - Cüceler serisini yaratırken nelerden ilham aldınız? Cevap - Gençliğimden beri Warhammer oynuyorum ve cüce ırkı en tercih ettiğim ırk. Ne yazık ki artık işlerimin yoğunluğu sebebiyle fazla oyun oynamaya zamanım yok ama cücelere olan sevgimi kaybetmedim. Soru - Elfler serisinde beş ayrı senarist var, cüceler serisini ise tek başınıza götüreceksiniz Cevap - Evet, Elfler için senaristler daha fazla özgürlüğe sahipler, ana konuya sadık kalıp, yaratılmış fantastik dünyaya zarar vermedikleri sürece bu özgürlüğü kullanabiliyorlar. Ancak benim işimin beş kat fazla olmasına rağmen yarattığım hikayeler daha fazla bütünlüğe sahip olacak. Frankofonlarda genelde hikayeleri çizecek kişilere senaristlerin karar verdiklerini eklemem gerekiyor. Nicolas Jarry de kendi hikayelerine en uygun çizerleri belirleyip onlara teklif yapmış. Bu arada Orman Elflerini de Jarry'nin yazdığını eklemek lâzım. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#15 |
Yönetici |
![]() Cevap - Evet, Elfler için senaristler daha fazla özgürlüğe sahipler, ana konuya sadık kalıp, yaratılmış fantastik dünyaya zarar vermedikleri sürece bu özgürlüğü kullanabiliyorlar. Ancak benim işimin beş kat fazla olmasına rağmen yarattığım hikayeler daha fazla bütünlüğe sahip olacak. Elfler bana orta dünyanın burjuvaları, cüceler ise proleteryaları gibi geliyor. Bu iki hikayenin konu bütünlüğünün yanı sıra, bu nüans da bana çekici gelen yönlerinden biri. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Elfler - Dokuzuncu Kitap - Türkçe | odenat | odenat | 10 | 21.Mayıs.2017 18:20 |
Cüceler - Yedinci Kitap - Türkçe | odenat | odenat | 13 | 15.Mayıs.2017 14:42 |
Cüceler - Altıncı Kitap - Türkçe | odenat | odenat | 15 | 06.Şubat.2017 17:42 |
Ejderkanı - Dokuzuncu Kitap - Türkçe | odenat | odenat | 10 | 23.Ekim.2016 01:29 |
Cüceler - Birinci Kitap - Türkçe | odenat | odenat | 25 | 10.Mayıs.2016 12:44 |