Lejyon Günceleri - Tamamlanmış Seri - Türkçe

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,803
Selamlar,

Dördüncü kitapla birlikte bu güzel Drakula serisi sona eriyor. Drakula'nın farklı çağlardaki üç yüzünü ve kardeşi Radu ile olan mücadelesinin hoşunuza gittiğini umuyorum. Aslında dört kitabı ardarda okuyunca konu çok daha iyi anlaşılıyor.

Son kitapta Drakula ve kardeşi Radu nihayi karşılaşmaya hazırlanmaktalar, Güney Amerika'da Gabriella vahşi yerlilerin tapınağına doğru yol almakta, bir İngiliz ajanına dönüşen Victor Thorpe ise İspanya'da Alman gizli servisine sızmaya çalışmaktadır. Her şey Drakula ile Radu'nun yüzyıllarca sürecek bir satranç oyunuyla sona erecektir.

Herkese keyifli okumalar,






Couv_164809.jpg
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Vampir hikayeleri hoşuma gitmiştir, tamamlanmış vampir hikayeleri ise daha da hoşuma gider. Sağolun üstadım, seriyi tamamına erdirdiniz.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Hem sevdiğim yerden hemde hepsini birden okuma lüksüne sahibiz, daha ne isteyelim?:)
Keyfimize keyif kattınız üstat, teşekkürler selamlar.:)
 

a.lee

Kıdemli Üye
12 Mar 2015
108
218
teşekkürler üstad.. paylaşım hızınız okuma hızımızın önünde.. sağlıkla nice serilere.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Şimdiye kadar bir çok değişik vampir hikayesi, Drakula uyarlaması gördüm.
Gerek film, gerek kitap, gerekse çizgi roman olarak çok çeşitli farklı uyarlamalar var.Fakat ilk defa hepsinden farklı bir anlatıma denk geldim.

Bu kez karşımızda ısıran vampirler yok, bir lejyon var. Kan yolu ile yayılıp bedenden bedene geçiyorlar. Seçtikleri bedeni ele geçirip bütünüyle sahip oluyorlar. Vampir hikayelerindeki gibi ölümsüz değiller. Beden ölürse başka bedene geçiyorlar. Konuk oldukları vücut yaşlandığında kendilerine yenisini buluyorlar. Bu şekilde giden iki kardeşin hikayesini okuduk.

Anlatım tarzını beğendim. Çizimler de çok iyi. Her öykü için ayrı çizer kullanılması hikaye anlatımı için çok başarılı bir yöntem olmuş. Ama sanki hikaye sonlanmadan yarım bırakılmış izlenimi verdi.

Anlamadığım yerler de mevcut. Vlad ölmeden kendisine konuçu olarak cariyesini seçip ölümden kurtulmuş. Cariyenin bedenindeyken istese kolaylıkla Selim beyi ele geçirebilecek ken onunla önce sevişmeyi seçiyor(!?). Vlad seçtiği dişi bendenlerde de uzun zaman kalıp kadın hayatı yaşıyor. Fransız yüzbaşısı iken kendisine aşık bir asker var. Burada Vlad Drakula'nın homoseksüel olduğu mu anlatılmak istenmiş. Bir de Radu meselesi var. Vlad Selim Beyin bedenini ele geçirip kaçtığında Radu hapse atılıyor. Radu oradan kaçtıktan sonra kardeşler arası neredeyse birbirlerini öldürecek derecede bir rekabet başlıyor. Bu düşmanlığın nedenini de çözemedim. Son ciltte hikayeler yarım bırakılıyor. Sanki bütün hepsini yanıtlayacak bir cild daha gerekli gibi duruyor. Ayrıca hikayenin tarihi olayları ve tarihi kişilikleri kendi hikayesine uydurarak değiştirmesinden de hoşlanmadım.

Genel olarak çizimler ve konu olarak başarılı bulduğum öykü hikayenin işlenişi ve sonuç olarak yetersiz kaldı. Buna karşılık yeni bir okuma deneyimi edindim.

Teşekkürler değerli dostum odenat.
 

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,803
Sevgili dostum, benim anladığım kadarıyla ilk kitapta cariyenin Selim Bey'le sevişmesinin sebebi şu olabilir; Vlad'ın ele geçirdiği kişiler ya kan içmeye kandırılıyorlar, ya da hasta ve zayıflar. Örneğin engizisyoncu fiziksel açıdan zayıf ve yaşlı, Gabriella ise babası tarafından kandırılıyor. Dolayısıyla o ufak tefek cariyenin Selim Bey gibi bir savaşçıyı zorla ele geçirmesi zor olduğundan, en kolay yöntem sevişmek. Ayrıca ilk kitapta çıplaklık olması satışlar için iyi olur :)

Radu ile Dracula arasındaki rekabetin sebebi aslında 3. kitabın sonunda açıklanmış; vampir olduktan sora Drakula babasının yerine kral olup özgürlüğünü kazanırken, sultanın gözdesi (hatta oğlanı) olan Radu sarayda kalıp nefret ettiği bir hayatı yaşamak zorunda kalıyor. Dolayısıyla abisinden nefret ediyor.

Ben de sizin düşüncelerinize katılıyorum, hikaye güçlü bir şekilde anlatılsaymış daha iyi olabilirmiş, ama her senaristin tarzı farklı, bir de 3 ayrı dönemde geçen hikayeyi birbirine bağlamak zor olmuş. Genelde şöyle oluyor; siz altı kitap planlıyorsunuz, 3. kitaba gelmişsiniz, yayıncı diyor ki, 4. kitap son. Haydi, konular havada kalıyor tabii.
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,395
6,514
Ankara
Ben de sizin düşüncelerinize katılıyorum, hikaye güçlü bir şekilde anlatılsaymış daha iyi olabilirmiş, ama her senaristin tarzı farklı, bir de 3 ayrı dönemde geçen hikayeyi birbirine bağlamak zor olmuş. Genelde şöyle oluyor; siz altı kitap planlıyorsunuz, 3. kitaba gelmişsiniz, yayıncı diyor ki, 4. kitap son. Haydi, konular havada kalıyor tabii.

The Darkness'in düşüncelerine ben de katılıyorum. Tam ben yazayım derken o yazmış aklımdan geçenleri.
Muhtemelen sevgili Odenat'ın dediği gibi daha uzun olabilecek seriyi erken kesmişler. İlgiye göre de devam ederiz demişler gibi bir durum söz konusu.
 
Üst