Mihail Afanesyeviç Bulgakov - Usta ile Margarita

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,802
Mihail Afanesyeviç Bulgakov - Usta ile Margarita

NTVYAY002.jpg


Ebat: 17 x 24 cm
Sayfa Sayısı: 128

Nefis çizimlerle bezeli bu başdöndürücü çizgi roman, şeytan ile avanesinin Moskova' da sistemli bir şekilde kargaşaya yol açışını anlatır. Bu kargaşanın ortasında ise iki aşık vardır: Pontius Pilatus üzerine yazdığı romanı eleştirmenlerce yerin dibine batırıldığı için edebiyata küsen Usta ile, şeytanın hakkında planlar yaptığı Margarita.

Rusya'nın en tanınmış yazarlarından Mihail Bulgakov yergisel yapıtlarıyla ünlendi. Sansür nedeniyle eserlerini yayınlamakta zorlanan yazar hayatı boyunca bu sorunla uğraştı. 20. yüzyılın büyük Rus romanlarından biri olarak kabul edilen Usta ile Margarita sansür nedeniyle ilk kez 1996'da, yazarın ölümünden 26 yıl sonra basılabildi.

İlk başta eleştirdiği bürokrasi tarafından yasaklanan Bulgakov' un Usta ile Margarita'su edebiyat müessesesine hiciv dolu bir darbe, iyi ve kötünün doğası üzerine bir meditasyon ve bir aşk hikayesidir. Şeytanın yardımlarıyla Moskova' da cirit atması hem ürkütücüdür hem de gülünç... Kitap yönetimdeki bürokrasiye bir meydan okuma olduğu gibi, yeni zenginlerin açgözlülüğüne tutulmuş bir aynadır da... Romanda Bulgakov' un iktidar hedefleri ile günümüz Rusya' sı arasında açık paralellikler yer alıyor. Devlet denetimi, oligarşi ve yozlaşma yine canalıcı konular. Usta ile Margarita' nın mesajı bugün de yazıldığı zamanki kadar geçerli.

Sihirli gerçekçiliğin özgün eserlerinden biri olarak kabul edilen Usta ile Margarita' nın karakterleri ve olay örgüsü çizgi roman formatına mükemmel bir şekilde uyuyor. NTV Yayınları Çizgi Roman Dünya Klasikleri serisinden çıkan kitabı daha önce Dr. Jekyll ve Bay Hyde' da birlikte çalışan Andrzej Klimowski ve Danusia Schejbal uyarladı. Hikayenin farklı katmanlarının bir yandan birbiriyle tezat halindeyken, bir yandan da birbirini tamamlayarak yanardöner, duyumsal ve anarşik bir bütün oluşturması hem çizgi roman biçiminin hem de Bulgakov' un özgün eserinin dehasının bir kanıtı.

(Tanıtım Bülteninden)​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst