Arthur Conan Doyle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,757
Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes - Kızıl Dosya

NTVYAY007.jpg


Ebat: 17 x 24 cm
Sayfa Sayısı: 136

Dr. Watson karakterinin sözde "Hatıraları"nın ilki 1887'de, Noel'de çıkan yıllık bir dergide yayınlandı. Bir elinde büyüteci, öbüründe kemanıyla Sherlock Holmes sonraki 40 yıl boyunca "danışman dedektif" rolünü tanımlayan karakter oldu. O zamandan beri de çok sayıda takipçisi çıktı. Ancak herşey KIZIL DOSYA'da, 221b Baker Street'teki evinde başladı; "kuvvetli tütün kokusu"; Scotland Yard'daki profosyonellerle alay etmeler; ve belki de hepsinden öte ve en tuhaf olanı da, açık sözlü bir ordu hekimiyle "ayaklı bir suç takcimi" arasındaki kalıcı dostluk...

Sir Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes'u yaratırken Edinburgh Üniversitesi Tıp Fakültesindeki eski hocası Joseph Bell'den esinlendi. Bell'in titiz çıkarımları ve nesnel analizleri, bir "göz uzmanı" olarak Dr. Conan Doyle'un kendi meslek hayatındada önemli bir etkiye sahip olmuştu. Bell ne kadar ciddiyse o kadar cana yakın olan Watson adındaki hekim ise Holmes' un sadık dostu Dr. Watson için bir model oluşturdu.

(Tanıtım Bülteninden)​
 

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,757
Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes - Baskerville Laneti

sherlockholmesbaskervil.jpg


Sherlock Holmes Baskerville Laneti
Conan Doyle

NTV Yayınları / Çizgi Roman

"Bütün bunların anlamı nedir, Holmes?"

Aşınmış bir baston; gözden kaçmış bir aile portresi; firari bir katil ve bir hayalet köpek üzerine kurulu eski bir lanet... Müthiş dedektif Sherlock Holmes bu en meşhur davasının ardındaki esrarı çözebilmek için tüm becerisine ve sadık dostu Dr. Watson'ın güvenilir desteğine ihtiyaç duyuyor.. "Cinayet bu, Watson"

Polisiyenin klasik dedektifleri NTV Yayınları'nda...

Sherlock Holmes...

Baskerville Laneti...
Polisiye türünün gelişmesinde önemli rol oynayan iki usta yazar, Agatha Christie ve Conan Doyle NTV Yayınları'nda. Eserleri yıllardır çeşitli mecralara uygulanan Christie ve Doyle şimdi de çizgi romanda.

NTV Yayınları'nın yeni serisi Çizgi Roman Polisiye Klasikleri iki büyük yazarın, Agatha Christie ile Conan Doyle'un eserleriyle başlıyor. Serinin ilk kitabı Doyle'un Baskerville Laneti, başrolde ise unutulmaz dedektif Sherlock Holmes var...

Sir Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes'u yaratırken Edinburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eski hocası Joseph Bell'den esinlendi. Bell'in titiz çıkarımları ve nesnel analizleri, bir "göz uzmanı" olarak Dr. Conan Doyle'un kendi meslek hayatında da önemli bir etkiye sahip olmuştu. Bell ne kadar ciddiyse o kadar cana yakın olan Watson adındaki hekim ise Holmes'un sadık dostu Dr. Watson için bir model oluşturdu.

Conan Doyle meslek hayatının tam ortasındayken yazdığı Baskerville Laneti'nde hem meşhur "suç uzmanı"nı diriltmiş hem de doğaüstüne yönelik ömür boyu süren saplantısını dramatize etmişti. Hikâyede Devonshire Bozkırları'nın kadim ve tehlikeli coğrafyasında Holmes'a bir dizi bilim meraklısı eşlik ediyor: Hikâyelerini kayda geçiren sadık dostu Dr. Watson'ın yanı sıra bir başka tabiple "bir bilim heveskârı" olan Dr. Mortimer'la; amatör astronom avukat Frankland'le; ve mantıki sınıflandırmaya düşkünlüğü neredeyse Holmes'unkine denk Darwinyen kelebek koleksiyoncusu Stapleton'la tanışıyoruz.

Çizgi Roman Polisiye Klasikleri serisinin bir sonraki kitabı Cinayet Kraliçesi Agatha Christie'nin iki unutulmaz eserini bir araya getirecek:

Şark Ekspresi'nde Cinayet ve Gizli Düşman...

136 sayfa​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst