Agatha Christie

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,756
Nil'de Ölüm - Malikanedeki Esrar

NTVYAY008.jpg


Ebat: 17 x 24 cm
Sayfa Sayısı: 104

Kitabın ilk dedektifi, aslında Mısır'a tatile giden, ama orada Nil'de Ölüm' ü çözmek zorunda kalan Hercule Poirot. Christie' nin ilk romanı Styles'da okurla buluşan, daha sonraki 50 yıl boyunca "küçük gri hücre"leri sayesinde yaklaşık 100 farklı macerayı çözen Belçikalı dedektif Hercule Poirot.

İkinci hikaye Malikanedeki Esrar'da ise Scotland Yard'da görevli olan Başmüfettiş Battle yer alıyor. Agatha Christie' nin okurlarına bu kitapla tanıttığı Battle, yazarın beş romanına konuk oluyor.​
 

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,756
On Küçük Zenci - Mavi Trenin Esrarı

NTVYAY005.jpg


Ebat: 17 x 24 cm
Sayfa Sayısı: 104

Sekiz kişi zengin bir adam ve karısı tarafından Devon açıklarındaki Zenci Adası'na davet edilir. Adada bir de misafirlere hizmetle yükümlü karıkoca çift vardır. Davetliler çeşitli yaşlardan, çeşitli sosyal sınıflardan insanlardır. Birbirlerini tanımazlar, evsahibini tanıdıklarını sanırlar. Adanın kara ile tek bağlantısı onları getiren teknedir. İlk akşam güzel evde odalarına yerleşir, mükellef bir yemek yerler. Yemeğin ardından salonda söyledikleri arasında uşak ile hizmetçi de vardır. Ve ardından ölümler başlar.

Ölümlere ve biblocukların kaybına yol gösteren tekerleme On Küçük Zenci çocuğun ölümünü anlatır. Bu tekerleme çerçevelenmiş olarak her odada asılıdır, biblocuklar da yemek odası masasında durur. Cinayetler, tekerlemeye mümkün olduğunca uydurulur. Bu durum olağanüstü bir kaçınılmazlık etkisi yaratır, adaya hapsolan karakterler kaderlerinden kaçamayacaklarını hissederler.

On küçük zenci yemeğe gitti;

Biri boğyldu, sayıları Dokuz'a indi.

Dokuz küçük zenci geç saate kadar oturdu;

Biri fazlaca uyuyunca sayıları Sekiz oldu.

Sekiz küçük zenci gezmeye gitti;

Biri oraya yerleşti geriye kaldı Yedi.

Yedi küçük zenci odun kesmeye kalktı;

Biri kendini kesti, sayıları oldu Altı.

Altı küçük zenci bir kovanla oynadı;

Eşek arısı soktu birini, sadece Beş tane kaldı.

Beş küçük zenci mahkemenin yolunu tuttu;

Biri temyize gidince, sayıları Dört oldu.

Dört küçük zenci denize açılalım dedi;

Birini balık yutunca sayıları Üç'e indi.

Üç küçük zenci hayvanat bahçesindeyken;

Ayı kucakladı birini, İki tane kaldı hemen.

İki küçük zenci güneşte oturmaya kalktı;

Biri kavrulup gitti, geriye Bir tanecik kaldı.

Bir küçük zenci tek başına kalınca;

Gitti kendisini astı...

Ve geriye hiç kimse kalmadı.

(Tanıtım Bülteninden)​
 

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,756
Beş Küçük Domuz - Yanlış Hüküm

NTVYAY001.jpg


Ebat: 17 x 24 cm
Sayfa Sayısı: 104

Çizgi Roman Polisiye Klasikleri serisinin altıncı kitabında yer alan hikaye okurları zamanda yolculuğa dacet ediyor. Bir Agatha Christie klasiği olan Beş Küçük Domuz, 16 yıl önce işlenen bir cinayeti ele alırken ikinci hikaye Yanlış Hüküm daha yakın bir zamana, iki yıl öncesine dönüyor...

Beş Küçük Domuz

Zengin ve değeri bilinen bir ressamın ölümü öyle herkesin hemen unutuvereceği bir olay değildir -özellikle de katili olarak kabul edilen karısı müebbed hapse mahkum olursa. Ama 16 yıl sonra kızları, annesinin bu cinayeti işlemediğini kanıtlayan bir mektup okur. Hercule Poirot zamanında geriye gidip o trajik günde gerçekten ne olduğunu bulmaya çalışır...

Poirot' nun olan biteni beş değişik kişiden dinleyerek çözmeye çalıştığı Beş Küçük Domuz bazı çevrelerce Agatha Christie' nin en iyi romanı olarak değerlendiriliyor.

Yanlış Hüküm

Hapishanede öldüğünde Jacko Argyle için kimse üzülmemişti, herkes şömine demiriyle başına vurarak annesini öldürdüğünden emindi. Ama iki yıl sonra bir doktor Jacko' nun suçsuzluğunu kanıtlamak üzere ortaya çıkınca tüm aile dehşete düştü. Çünkü bunun tek bir anlamı vardı annelerinin katili hala aralarındaydı.

Agatha Christie özyaşam öyküsünde Yanlış Hüküm'den en gözde romanlarından biri olarak söz eder. Suçsuz bir adamın mahkum olması ve bunu ailesine yaşattığı şok üzerine bir polisiye roman.

Uyarlama bu klasik katil kim hikayesinin tüm esrarengizliğini ve gerilimini tam anlamıyla yansıtıyor.

(Tanıtım Bülteninden)​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst