Milli Kütüphanedeki 3 MİLYON kitap ne olacak?!

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
11,988
315,044
npplQB.jpg




NKoNqD.jpg




uC4ATv.jpg




UIvtNQ.jpg




r9UsY5.jpg




SXjBPy.jpg




HNqRlo.jpg
 

misterno

Onursal Üye
7 Ara 2009
2,378
17,694
Bu ülke de kültür bakanı varmı?
Yemin ederim adını bilmiyorum eğer varsa..
Şimdi gugıla baktım varmış üstelik turizmciymiş kendisi.Doğru ya yunan adalarına sürekli turist taşıyan tur şirketi olan..3 milyon kitap da artık geziye çıkıp bu ülkeyi terkederler her halde.Ne olacak ki?
 

gorgon

Onursal Üye
1 Ağu 2019
870
15,758
İstanbul
İşgâlciler, işgâl ettikleri ülkelerde toplumun geçmişle bağını koparmak için ilk önce kütüphaneleri yakmışlardır. Tarih, bunun örnekleriyle doludur. Bir ulus, kendi kendini işgâl eder mi? Ediyormuş demek ki. :(
 
Son düzenleme:

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,161
4,968
Sanki ülke kültürünü yok etmek için; geçmişle bağını kopartıp, "kap-karanlık" bir dünyaya doğru freni patlamış kamyon gibi yol alınıyor. Vah ülkeme, vah insanıma!
 

sekonme

Kıdemli Üye
8 Eki 2009
151
335
Aslında hiç yabancı olmadığımız bir durum bu. Bu konuda aşağıda linkini paylaşacağım, Libra Yayıncılık'ın 2017 basımı kitabını içim sızlayarak ve biraz da öfke ile okumuştum.

"Bu kitap bir değer bilmezliğin, bir kültürel kıyımın hikâyesidir. “Arşiv muhafaza etme” geleneğinin tam olarak yerleşmediği Türkiye’de, şahısların evrâk-ı metrûkeleri o şahsın vefatı, kurumların arşivleri ise “temizlik”, “tasfiye” gibi bahanelerle çöpe atılmakta veya hurda kâğıt olarak değerlendirilmek üzere satılmakta. Böylesi bilinçsiz ve hoyratça bir davranışla Türkiye’nin mazisi büyük ölçüde yok oldu ve halen yok olmaya devam etmekte.

Derinlemesine bir kaynak taramasına dayanan bu çalışma sonucunda ortaya çıkan manzara son derece hazin. Devlet kurumlarından sendikalara ve şahıslara kadar uzanan çok geniş bir yelpazede nice arşiv ve kütüphane yok olmuş durumda. Bunların tamamiyle yok olmalarını bir nebze durduran ve geciktiren kişiler ise bunları hurdacılardan satın alarak koleksiyonerlere ve kütüphanelere satan sahaflar.

Gözlerimizin önünde halen cereyan eden bu yok edilişi belgeleyen bu araştırma, yıllardan beri devam eden bu kültürel tahribatı, derli toplu bir şekilde ilk kez gözler önüne sermekte."

 
Üst