Milliyet Çocuk Dergisi 1978 Sayı 32 (07 Ağustos 1978)

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
12,048
318,584
qci1Zk.jpg




Saygılarımla.​
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Milliyet Çocuk dergileri hiç büyümeyen hatta hiç büyümek istemeyen çocukların vazgeçilmez adreslerinden birisidir.
Kendi adıma beni eskilere götüren yorgun yılların , sisli bulvarların , puslu cadde ve mahallelerin , bir gün dünyaya iyilerin hakim olacağını düşünecek kadar idealist dünya kadar büyük , evren kadar küçük düşünceler ve duygulara sahip olduğum yıllara muhkem bir perçinle bağlanmış gibi bir pergel gibi aslında hep kendi yörüngemde döndüğüm dönemlere beni geri götürüyor bu dergiler.
Büyülü hayallerimin , yalnızlıklarımın , kendimi paylaştığım şiir ve şarkıların felsefeden felsefeye devri alem yaptığım zamanları hatırlatıyor eskiye dair dergiler.
Eskiye duyulan özlem mi ? Bağlılık mı ? Zamana karşı direnmek duygusu mu ? Bilmiyorum.Kendime dair açıklayamadığım gizemli bir dünyanın kapılarından birisi çizgi romanlar.
Dallarında gezindiğim ağaçlar , sıra selviler , hışırdayan kavak sesleri , uğultulu şarkılarıyla doğa ananın geceye kucak açtığı ay ışığından başkaca bir fenerin olmadığı tecrit edilmiş bir yalnızlık kalesinde içilen bir bardak çay kadar değerli ve unutulmazlar.
Anlam yüklemenin anlamsızlaştığı saatleri vardır herkesin.Yada zamanın bir ucunda anın bir köşesinde durduğu dakikalar.Yada evrenin üstünde bir yerlerden dünyaya baktığı saniyeler.
Kimsenin bazan anlayamayacağı zamanları vardır herkesin.
Kendini kendisinde bulamadığı savrulup durduğu bazan bir aşkın delicesine peşine düştüğü yada karşılıksız bir aşk hikayesinin sönük öznesi olduğu anları vardır insanın.
Bir melodinin peşinde kaf dağını aştığı anka kuşuyla diyar diyar gezdiği anları vardır insanın.
Bir ömre bedel anların anını yaşadığı anılarını toparladığı zamanları vardır herkesin.
Geçmişe dair çalışmalar benim için işte bu kadar önemli ve değerlidir.
Katkılarınız için çok teşekkür ederken yeniden beni geçmişin özleme andığım günlerine yeni bir hatırlatma yaparak gönderdiğiniz için çok teşekkür ederim.
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,210
5,036
Harika bir tarama, harika bir sayı.
Bodrum Takımı fotoromanının da başladığı sayıdır bu.

Çok teşekkürler üstad. Milliyet Çocuk için yaptığınız her taramaya, ayırdığınız her dakikaya müteşekkirim.
İyi ki ele almışsınız Milliyet Çocuk'ları.
 
Üst