Kuşkuş, kitapları internete aktarıyor (Röportaj)

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
11,984
314,912

akdenizdespor.com sitesiyle röportaj


Haberin linki-



Mizah, Çizgi Diyarı Sitesinde
Murtaza Kuşkuş, yıllardır biriktirdiği ve sahaflardan topladığı mizah ve magazin dergilerini internete aktarıyor.
18 Ekim 2018 Perşembe 17:25Okunma Sayısı: 5

Kuşkuş, kitapları internete aktarıyor

vQfw8E.jpg



Antalya’da beton saksı ve korkuluk imalatı yapan inşaat mühendisi Murtaza Kuşkuş, yıllardır biriktirdiği ve sahaflardan topladığı mizah ve magazin dergilerini internete aktarıyor.

1950 yıllarından bu yana yayınlanmış mizah dergileri ile eskilerin merakla okuduğu Hayat, Ses gibi magazin dergilerini tepegöz cihazıyla tarayıp internete koyan Kuşkuş, “Artık bulunması imkansız hale gelmiş yayınlar evimde oda dolusuydu, yıllardır her gittiğim sahaftan geçmişin yayınlarını aldım. Bu koleksiyonumu evde saklamaktansa, gelecek nesillere internet ortamında ücretsiz olarak ulaştırmayı düşündüm” dedi.

So3NmC.jpg


Murtaza Kuşkuş’un koleksiyonu arasında bir zamanlar herkesin dilinde olan Gırgır, Pişmiş kelle, Hıbır,Fırt, Avni, L-Manyak gibi mizah dergileri olduğu gibi Hey, Hayat, Ses türü magazin dergileri de bulunuyor.

Çizgi Roman Diyarı | Çizgi Roman Hepimizin! - Çizgi Roman,Karikatür,Resim Forumu sitesinde bulunan dergilerin kopyasının, şimdiden tıklanma rekorları kıracağı söyleniyor.

Üyelik ve paylaşımın ücretsiz olduğu Çizgi Roman Diyarı | Çizgi Roman Hepimizin! - Çizgi Roman,Karikatür,Resim Forumu sitesinde bulunan dergilerin, şimdiden tıklanma rekorları kıracağı söyleniyor.

Haberin linki-


Haber; Hakan Gayyurhan​
 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
Adını anmanız bile teşekküre değer
en içten dileklerimle teşekkür ediyor
saygılarımı sunuyorum
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Sabahın erken saatlerinin ışıklı ve soğuk kozmik yollarından geçerek ulaştığım gururlu ve tozlarla süslenmiş masamın üzerinde duran dost canlısı bilgisayarımın beni özlemiş klavyesinde ki her harfin en az benim kadar içtenlikle ve en az benim kadar saygı duyarak bu yazıyı kaleme aldığına eminim.
Antik çağlardan beri ozanlar DİYARI , filozoflar DİYARI ,efsaneler DİYARI bu topraklarda zamanında amforalar Poseidona hediye olarak Arşipele hediye olarak bırakılırmış.Murtaza bey de DİYARA o kadar çok hediye bıraktı ki bir efsane tadında.
Murtaza bey şahsen tanışma olanağı bulamadığım ama 40 yıllık dost gibi tanışık olduğum bir insan.
Hiç bir yetenek gizli kalmıyor.Paylaşmakta büyük bir yetenektir.
Tek sevindirici tarafı birazda kişisel egomu ön planda tutarak olsun ilk biz farkettik böyle büyük bir değeri.Şimdi Ülkemiz tanıyor.
Olimpiyat Şampiyonu bir sporcuyla nasıl övünüyorsak Çizgi Dünyasının şampiyonlarından büyük bir sanatçı Murtaza bey.
Fazla söze gerek yok ki biz bizi biliriz.Biz biliyoruz toplum yeni farkediyor sadece.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,333
hiçbiryerde :)
Murtaza üstadım bizim gurur kaynağımız
gerçekten. Haberi yapan Hakan Sait dostum
da her zaman bizimle birlikte ve güzel işleriyle
bize güç katıyor. Ellerinize sağlık dostlar...
 

Hakan Sait

Süper Üye
14 Ocak 2010
422
5,611
Antalya
Aslında bu haber tamamen tesadüf eseri oldu. Murtaza kardeşim, çilekeş :) tarayıcısını üç günlüğüne bana bırakmak için emekli gazeteci abimiz Cengiz Savaşeri'nin ofisine geldi. Ofiste bir kaç tarama yaparken; tabi gazeteci durur mu, hemen haber yapalım dedi Cengiz abi. O haberleştirdi, ben de bir iki ufak değişiklikle haber sitemize koydum. İnşallah olursa yerel bir gazeteye de veririz haberi.
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,131
20,696
Gerçekten övgüyü hak eden bir davranış. Teşekkürler, Murtaza kardeş. :)
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Okurken çok gururlandım, böylesine değerli bir büyüğümle aynı platformda olduğum için.. Allah gücüne güç katsın sevgili Murtaza abim..
 
Üst