Modesty Blaise - 01 - La Machine

tuzla

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
3 Şub 2010
677
33,700
od93aren3f4yld85g.jpg



 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Başlangıç bölümüne bir dostumuzun da yazdığı gibi "başlangıç" ve "La Machine" daha önce forumumuzda strip olarak tercüme edildi.
Hatta biz ona bir kapak da yaptık.
Fakat bizimki tam anlamıyla günlük gazete bandı formundaydı.

file


Ancak her yeni çalışma benim için zenginlik demek sizin yaptığınız çalışma strip düzenlemelerinde kullanılan en güzel şekil, fakat kitap basımı için biraz sorunlu, yani yana doğru uzun bir şekil oluyor.

Ben internette yaptığım araştırmada Modesty'nin 95 adet farklı macerasına rastladım.

Onlarda yapılan düzenlemeler şöyle

file


file


Kitap gibi okumak için sanki daha güzel bir düzenleme.

Tabi ki tercih sizin ben naçizane önerilerde bulunuyorum.
Kabul görürse eğer bir önerim de her kitap için bir de kapak hazırlamanız.
Yukarıda bizim yaptığımız çevirinin ön ve arka kapak düzenlemesini vermiştim.

Teşekkürler, umarım devamı gelir.
 

tuzla

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
3 Şub 2010
677
33,700
Zaten küçük olan konuşma balonlarındaki yazılar iyice küçüleceğinden, ve bilgisayar ekranında bu şekilde okuması daha kolay olduğundan bu formatı tercih etmiştim. Şu anda dördüncü maceranın ortasındayım. Seri bu şekilde tamamlandıktan sonra, sizin de söylediğiniz gibi, kitap basımına uygun olacak şekilde, dörtlü şeritten oluşan sayfalara dönüştürülebilir diye düşünüyorum.

Şerit olarak 95 macerası yayınlandı. Ama bir de, yazar O'Donnell'in kısa öykülerinden biri olan Dark Angels, şerit değil çizgi roman formatında yayınlanmıştır. Sanırım dizi bittikten sonra, 2002 yılında. ve yine sanırım, Comics Revue'nin ( ) 200'ncü sayısında.

Saygılar...
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,131
20,696
Modesty Blaise'nin bildiğimiz çizgi roman formatında kitapları da mevcut. 3 sıra çizimli maceralar. Yakında kısmet olursa türkçe tercümeleri bizlerle olacak. Paylaşan arkadaşımıza da ayrıca teşekkürler.
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,161
4,968
"Çizgiroman" formatında olması şüphesiz en keyiflisidir, bir de okunabilir büyüklükte fontlar olursa şahane olur, diye düşünüyorum (10 inç'lik tabletlerde bile bazı font büyüklüğü sorun olabiliyor ).Emeğiniz için teşekkürler!
 
Üst