Mister No tadımlık Renklendirme

boga

Onursal Üye
27 Kas 2010
184
2,315
Mister no'nun Veracruz macerasına ufak bir renkli dokunuş.

 

Ekli dosyalar

  • 005.jpg
    005.jpg
    105.8 KB · Görüntü: 160
Moderatör tarafında düzenlendi:

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
892
4,652
İzmir
Gerçekten usta işi olmuş. Renklendirme hiç sırıtmıyor, orta ve güzel renkler. Herhalde ilk 15 sayfayı yapabildiniz. Devam edip, bitireceksiniz umarım.
Bizler birkaç dakikada indirip okuyoruz, ama bu renklendirme işi gerçekten de zor ve zaman alan sıkıcı bir uğraş. Ama bu kadar emeğinizin sonunda çok kaliteli bir eser olacağını düşünüyorum.
Yalnız paylaşım sayfanızın biraz daha tanıtımını yaparak daha albenili yapabilirseniz güzel olacak.
Bu güzel çalışmanız için çok teşekkürler boga. Kolaylıklar dilerim.
 
Son düzenleme:

boga

Onursal Üye
27 Kas 2010
184
2,315
Sn. Baybora,
Yorumlarınız için teşekkürler.
Renklerin sırıtmaması ve uyumu için çok uğraştığımdan bir sayfayı
düzenlemek yaklaşık beş saat sürüyor. İlk başlarda çok keyif
vermesine rağmen daha sonra eziyet halini alıyor. Bu yüzden bitirip
bitiremeyeceğimi bilmediğimden mevcut halini paylaşmak istedim.
Fakat sayfayı daha albenili yapmam konusundaki yorumunuzu
anlayamadım. Açarmısınız lütfen.

Selamlar,
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Gerçekten çok güzel olmuş. Hayran olmamak elde değil. Naçizane önerim, balonlar beyaz kalabilir. Ya da çok çok açık bir tonda renk verilebilir. Umarım tamalarsınız. Sadece Mister No değil, sayın kolibri'nin paylaştığı Ratip Tahir Burak'ın çizgiromanları bence sizin gibi yetenekli arkadaşların elinden restore edilmeyi hak ediyorlar, bir göz atın belki seversiniz ve yeni nesillere tertemiz renkli, yenilenmiş çok değerli bir eser hediye etmiş olursunuz.
 

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
892
4,652
İzmir
Sayın boga; sayfayı albenili yapma deyince, paylaşım yaptığınız sayfayı demek istedim. Yani mister no dadımlık diye yazının ve bir örnek sayfanın olduğu paylaşım konunuzun bulunduğu sayfa güzel bir başlık ve ufak bilgiler ve bir örnek sayfa ile daha çekici olurdu. Onu demek istedim. Resim yükleme konusunda bilmedikleriniz varsa isterseniz yardımcı oluruz. Renklendirme konusundaki zorlukları aşmak için tabii ustaların görüşleri daha önemli ama bence tüm renklendirilen nesnelerin hepsi için bir renk çizelgesi yapmalısınız. Yani her sayfaya başladığınızda örneğin bir kişinin veya bir farklı cismin aynı görüntüsünün tam listesini yaparsanız büyük kolaylık olur. Tabii yine de vakit alıcı zorluklar var. Kolay gelsin dilemekten başka bir şey diyemeyeceğim. Yaptığınız işten zevk alıyorsanız bu iş devam eder.
İyi günler dilerim.
 

boga

Onursal Üye
27 Kas 2010
184
2,315
Sn.Baybora,

Her objenin renklerinin aynı olması açısından zaten bir renk kartelası kullanıyorum. benim yaptığım renklendirmenin uzun sürmesinin sebebi
çok detaycı olmamdan kaynaklanıyor. Ekli resimde renklendirme yaparken bir resmin geçirmiş olduğu aşamaları göstermeye çalıştım.

Saygılar,

A.jpg
 
Üst