Mister No Tay Yayınları 244'lük Albüm / Cilt 021 - Ölüm Kararı

atikos35

Onursal Üye
3 Ağu 2009
561
11,711
Mister No Tay Yayınları Albüm / Cilt 021 - Ölüm Kararı
misternotayyaynlaralbm021.jpg



Derlemedir.Aşağıda belirtilen fasiküllerden oluşmaktadır.
Tarayan ve düzenleyenlere teşekkürlerimle..
Mister No Tay Yayınları Fasikül Sayı 061 - Ölüm Kararı Gulyabani
Mister No Tay Yayınları Fasikül Sayı 062 - Nehirdeki Çatana Gulyabani
Mister No Tay Yayınları Fasikül Sayı 063 - Yardım Çağrısı Sarkomer
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

neco50

Süper Üye
11 May 2010
2,731
1,871
Mister No ile Yılmaz Köksal aynı filmde...

Eline sağlık üstadım.
 

serdar74xx74

Kıdemli Üye
24 Ağu 2010
145
2,391
Sevgili Bakunin'in bilgi notunuda yeri gelmişken burada tekrar hatırlayalım istedim. :)


Yücel KÖKSAL, (1936- )


10 Ağustos 1936 tarihinde Krşehir'de doğan Yücel Köksal, profesyonel kariyerinin ilk çizgiromanlarını 1960-1964 yılları arasında Ekicigil Yayınları için hazırlamıştır.

Yücel Köksal'ın sürekli yayınlanan bir dergide çizdiği ilk kahraman ise Erdoğan Egeli'nin kayınbiraderi Nejat Erhan'ın hazırlamaya başladığı Akbulut Kaan olmuştur. 1966 yılında gerçekleşen bu buluşmanın ardından 1968 yılına değin Son Havadis Gazetesinde, önceleri Abdullah Turhan'ın fırçasından çıkan (kısa bir süreliğine Yurdagün Göker de çalışmıştır) Kara Sinan adlı tarihi kahramanın resimli roman tarzındaki öykülerini çizmiştir. Ayrıca yine bu dönemde, 1965 yılı sonunda Burhan Yayınlarının çıkardığı Bahadır için performans gösteren Köksal, bu başlığı bir süre sonra Şahap Ayhan'ın ellerine bırakmıştır. 1966 yılı Temmuz ayından itibaren Alâeddin Kral'ın damadı Sedat Tuncay'ın yayınladığı ve kısa bir süre yayında kalan Feza Kartalı Gök Ali başlıklı bilimkurgu konulu çizgiromanı hazırlayan Köksal, 1960'ların sonunda Hürriyet Gazetesine dışarıdan çizgiromanlar çizmeye başlamıştır. İlk çalışması sansasyonel bir patlamayla yayına giren Kelebek ilavesi için Reşat Nuri Güntekin'in romanından uyarlayarak çizdiği Çalıkuşu başlıklı resimli roman olmuştur. Gazetenin sahibi Erol Simavi ve Nezih Demirkent ile birlikte seçilmiş olan bu çalışmayı, 400 sayfa süren ve Ertuğ Karakullukçu'nun yönetimindeki Hürriyet'in Almanya baskısı için devreye sokulan Köroğlu izlemiştir. Köksal'ın bu gazetedeki son tarihi çizgiromanı yine Almanya baskısı için hazırladığı Akdeniz Korsanları olmuştur. Sinema oyuncusu kardeşi Yılmaz Koksal ile birlikte çıktıkları bir yolculukta geçirdiği kötü trafik kazasından dolayı basından ve çizim masasından altı aydan fazla uzak kalan sanatçının 1975'deki geri dönüşü Demirkent'in ısrarlarıyla yine Hürriyet'e olmuştur. Burada, gazetenin kadrosundan ayrılan Faruk Geç'in yerine geçmesi istenmiş ve onun bıraktiğı 'soap opera' tarzın açığını kapatması rica edilmiş olsa da, Köksal bir öykülük maceradan ve Hasan Pulur'un yazdığı İngiliz Kemal tefrikasını resimle destekledikten sonra basın kariyerini noktalamıştır.

file


Yücel Köksal tarafından çizilen bir Swing kapağı.


1969 yılında yayına giren Kaptan Swing serisi için yayıncı İlhami Alpagut için uzun süre bu haftalık derginin kapaklarını hazırlamıştir. Bu arada Tay Yayınları ile kurulan bir ortaklık sonucu hayatının ilk ve son yayıncılık deneyiminin 1970'de basılan Pekos Bill başlığı ile yaşıyan Köksal, bu dönemde Tom Braks ile başlayan bir zenginlikte Tay; 1972'den itibaren de Burhan Yayınlarının Tenten; İlhami Alpagut için Kaptan Swing ve Tek Ofset'in yayınladığı tek çizgiroman başlığı olan Superman serileri için pek çok kapak illüstrasyonu çizmiştir. İşlerinin yoğunluğundan dolayı bu yayınevinin çeşitlenen serilerinin kapaklarını çizmesi için kendi yerine Aslan Şükür'ü önermiş ve bu tarihten sonraki çizim çalışmalarını Ertuğrul Edirne'nin girişimiyle bilhassa Alman Bastei, Kelter Werlag gibi yayınevlerine yönlendirmiştir. Bu yayınevlerinin korku, gerilim ve benzeri sayısız haftalık yayınına kapak hazırlayan bir düzine Türk çizerin ilklerinden olmuştur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst