Mister No Tay Yayınları 244'lük Albüm / Cilt 159 - Ay Tepeleri

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
159.jpg


Keyifli okumalar herkese.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ibarem

Süper Üye
20 Mar 2009
497
522
Galiba senin hızına yetişebilmek için sadece teşekkürler yazmak zorunda kalacağım bundan sonra.Hayır bir şey değil!Bu gece bilgisayarı kapatayım da bir geceolsun bir dinlensin diyordum ama olmayacak sanırım.:)
 

Vergilius

Onursal Üye
25 Nis 2009
5,689
4,827
Üstadım Allah razı olsun senden çok makbule geçiyor bu eski güzel eserler bilesin. Teşekkürler emeklerin için.
 

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,784
4,394
hep arsive atiyorum ama okuycak zaman yok ..ne zaman okuyabilcem bunlari bilmiyorum.. hani cocukken binlerce cizgi romanimiz olsun isterdik ya iste sanki o acigi simdi kapatabilcekmisim gibi bir duyguyla ,hirsla biriktiriyorum.. tek umudum ilerde okuyabilecek zamanim olmasi.. sevgili bakunin benim arsivimin olusmasindaki emeklerin ödenmez..tesekkürler.
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,004
Sarıyer
Yerli de pala Mister No'da bıçak ama mücadeleden kaçmıyor. Kırık linkle mücadele de oldukça zor, hergün düzeltilen kadarı belki de fazlası bildiriliyor.

Bu tamir edilmiş bir linktir.
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,482
Sevgili gulyabani ,
Forumun kırık linklerini yenilemedeki hızınız ve azminiz süper.
Herşey için sağolun.
Bakunin dostumuza da bu vesile ile teşekkürler.
 

abboritta

Süper Üye
12 Ara 2020
630
3,284
Paylaşımınız için teşekkür ederim ve umarım paylaşımım yıllardır değerine dikkat edilmemiş paylaşımınız için bir katkı yapabilir.

Kapaktaki bıçak tutma şekline dair benzerlik western sevenlerce dikkat edilmiştir, ancak ben farklı birtakım şeylere temas edeceğim.

Mister No’nun bu sayısında hikaye bizi Şili’ye kadar götürmüştür. I misteri di Atacama orijinal isimli hikayeye göre Mr. No San Pedro isimli bir köye gelir. Burada peder Gustavo ile buluşur, falan filan.

Yalnız buradaki kilisede bir sorun var. Bunun en bariz nedeni kilisenin kubbesidir. Dikkat edelim, İstanbul’daki camiye çevrilen Bizans kiliseleri gibi Sırbistan Ortodoks kiliselerinden de bu kubbe şeklini bilmekteyiz. Fakat İspanyol mimarisinde durum dönemsel ve içeriksel farklılıklar ifade ettiği gibi koloni mimarisi açısından da sorun bulunmaktadır. Hani romanesk tarz bile bu sorunu ortadan kaldırmamaktadır.
ndYQoldI_o.jpg


Şimdi Şili’ye gidelim, San Pedro kilisesine bir bakalım. Bu kilise çizimdeki detaylı işçiliği belirgin kilise değildir.
2fWth1Gg_o.jpg


Peki, mumyalar? Evet macerada anlatıldığı gibi Belçikalı bir rahip ve mumyalarda vardır ve bu mumyalar gibi yöredeki folklor zenginliği için Belçikalı Gustavo Le Paige orada bir müze kurmuştur. Hatta San Pedro(Bolivyadaki ütopik hapishane değil), Şili’deki arkeolojik veriler için oldukça önemlidir. Sonuçta Mısır’ın çölünde mumyalar vardı ise Şili çölünde de mumyaların olması dikkat çekici olabilir. Ama dikkat edelim bu mumyaların yer aldığı orijinal kapak İtalya Urbania’da ki kilisede bulunan mumyalara benzemektedir(Chiesa dei Morti). Kiliselerde kilise kutsal emanetleri, aziz kemik parçaları dahil, bulunduğundan bu durum aslında o kadar önemli değildir acayiplik tanımı yapmak için.
7InpLo1l_o.jpg

Dolayısıyla Şili'nin San Pedro’sunun İtalya gibi betimlendiğini olabileceğini düşünebiliriz.
 
Üst