Mister No Tay Yayınları 244'lük Albüm / Cilt 142 - Özgürlük Mücadelesi

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
142.jpg


Keyifli okumalar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

kartal şahin

Kıdemli Üye
23 Haz 2009
126
17
teşekkürler üstad ramazan bayramınız mübarek olsun süpersin

arkadaşlar ALLAH rızası için alternatif media fire linki verin bu rapidler sinir etti beni hepsi ölü...

bu rapid ne sinir bozucu arkadaşlar nedir bu ya...

arkadaşlar rapid iyice azıttı media fire den verelim alternatif linkleri lütfen...
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,292
4,469
Sevgili Bakunin kardeşim Mister No ve Zagor benim favorilerim,bir de Teks tabii ki.
Değerli kardeşim emekleriniz,paylaşımınız için çok çok teşekkür ederim.Sizler birer iyilik meleğisiniz benim gözümde.Paylaş,paylaş,paylaş hem de karşılıksız.Kaç kişi, kaç gönül bu kadar özverili olabilir ki?
Sevgili kardeşim sağlık ve mutluluk dolu günleriniz olsun,hoşçakalın.
 

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,342
15,125
oXJutuNz_o.png

Sayın bakunin üstada karşılıksızlık ilkesine uygun paylaşımı için teşekkür ederim.

2015 ve 2023 tarihlerinde buzdağının kütlesinin hesaplanmasını konu alan mesajlara teşekkürler yazarak unutulmayanların hatırasına sahip çıkılması kurgu açısından anlamlı* iken gerçekte böyle bir anlamın değeri değer verilmeyi değerli kılma aracı olmasıdır.

*Arayışımız, geçmişten günümüze uzatılamazdı bir zamanlar; çünkü kopmaz bağlarla bağlı olunmasına rağmen, bir zamanlar bilinmeyenlerimizdiniz...

Kalplerimize gözlerinizden bakılamazdı bir zamanlar; çünkü karanlıktı her şey ve yalnızca hayallerde yaşatılabilen geçmişin hatıratlarından başka hiç bir şey yoktu...Her ne kadar güzel olsa da, yaşanılanlardan izler taşısa da, sonuçta bir simgeden başka bir şey değildi belki de...

Fakat her şeye rağmen, uzun yıllara rağmen, gönüllerin derinliklerine sessizce ve geride hiç bir iz bırakmadan gömülenler, gökleri fethetmek için tekrar biraraya geliyorlar...

Eski günlerdeki gibi...​

Kurgusal hikaye ile gerçeği bir arada değerlendiren nümerolojik hesaplarla uçağın kalkışı için 0.772 metreye ve 0.5 dakikaya ihtiyaç olduğu düşünülebilir.

Bu hayal bile edilemeyecek saçma hesap dehalığının kurgu ile gerçekliği bir arada gören zihniyeti bölünebilir.

Bölüm gerçekleştirildiğinde Mister No’nun kullandığı uçağın Piper PA-20 Pacer olduğu veya çizgi romana Piper PA-20 Pacer’dan esinlenilerek aktarıldığı düşünülebilir.

Piper PA-20 Pacer’ın ağırlığı gibi uçak ile ilgili bilgiler açıktır:



İkiye bölünerek sözde etki unsurlarının dikkate aldığına dair konumlandırma yapılan sözde hesap çizgi roman karesine bağlı olduğu kabul edilsin.

Motor çalışırken uçağın kalkış süresi 0.40 saniye, acil durum söz konusu olunca motorun çalışmasına takiben 0,32 dakika gereklidir ama bu süre azaltılabilir*. Bununla beraber uçağın kalkışı için yeterli zamana dair veri max. değeri farklılaştırabilir.

* Uçağa benzin konulması için hangardan çıkarken motor çalışıyor görünmektedir. Buna göre bu durum ihmal edilebilirse o zaman 0,32 max. değer olur ve ideal olan değer ise 0, 16 olur.

Burada asıl mesele kurşunlar açısından zayıf uçağın hiç isabet almamasıdır. Yani uçağın yaklaşık 300 metrelik kalkmış olduğundan bağımsız kalkış süresi değil de bu mesafeye kadar kurşunlardan kendisini koruması, sürenin anlamını yitirebilir.​

Hesaba gerek bile yoktur, video izlemek yeterlidir:



Uçağın kalkış mesafesi 487 metredir, uçağın kalkış hızı 80 km.’dir.





Bu değerler gerçek hayatta geçerli iken Mister No’nun ait olduğu dünyada bunlar anlamsızdır. Uçak beş saniyede de kalkabilir, beş saatte de.


bN0MVzrO_o.gif
 
Üst