Thanos (2003-2004) Tamamlandı

Milyarderdahi

Çeviri & Balonlama
9 Ağu 2013
183
1,106
Sonunda bu hikayenin sonuna geldik. Okudukça Thanos'un evren için önemini ve parlak zekasının farkını göreceksiniz. Ayrıca bu hikayede Thanos'un aynı Galactus gibi yeri geldiğinde evrenin devamı adına savaşabildiğini, istediği tek şeyin yıkım olmadığını da öğreniyoruz. Thanos akılsız bir katil değildir. Öldürmek istediği için katliamda bulunmaz. Amacı ve hedefi doğrultusunda önüne çıkan engellerdir yalnızca öldürdükleri. Bu serinin hemen öncesi olan Marvel: The End adlı hikayede de Thanos'un gerektiğinde evrenin iyiliği için savaşabildiğini görebiliyoruz.

Hikayenin çevrilmesinde bana yardımcı olan Hüseyin Aksakal ve Ekenciz hocalarıma teşekkürü borç bilirim.

Yazar: Jim Starlin Çizer: Al Milgrom


MV27Ja.jpg

GmNVz7.jpg
Thanos, Deli Titan. Kısa bir süre önce bu gerçekliğin içinde nihai gücün sahibiydi ancak evreni kurtarmak için ondan vazgeçti. Bu yüce fedakarlığı Titan'ın kendi varoluşunu tekrar gözden geçirmesine neden olabilir. Esrarengiz bir çağrıyı takip eden Adam Warlock, kimlik bunalımının ortasındaki Thanos'a rastladı ve Titan'a Yeni Rigel-3'e olan yolculuğunda katıldı. Rigellianların anagezegenine vardıktan sonra Warlock, Thanos'un geçmişte yapmış olduğu gibi Sömürgecilere zarar vermesinden korkuyordu. Bunun yerine herkesi şaşırtan Titan kötü huylarını terkederek geçmişteki karanlık eylemlerinin karşılığını vermeyi teklif etti.

grpaX2.jpg
Thanos, güçlü deli Titan, bu gerçekliğin yüce varlığı olduktan kısa bir süre sonra hayatını değiştirmeye ve evrende yardımsever bir güç olmaya karar verdi. Gizemli bir siren çağrısını takip eden kozmik maceraperest olan Adam Warlock, dönüşümünden kısa bir süre sonra Thanos'a geldi ve duruma göz kulak olmanın mantıklı olacağına karar verdi. Rigellian Kolonicileri, Thanos'un ana gezegenlerini yok ettiği kişiler, Titan'in bağışlanmasından faydalanan ilk kişilerdi. Yüksek Komiser Rigel-18'deki problemle uğraşırken Thanos'un yardımını istedi. Sorunun, Dünyaların Tüketicisi Galactus olduğu ortaya çıktı. Ama gezegen katilinin Rigel-18'i tüketmeyi planlamadığını keşfedince Titan'ın kafası karıştı. Öyleyse Galactus ne yapacak? Titan, özel ajanları yardıma çağırdı.

pbk1Xm.jpg
Thanos, güçlü Deli Titan, geçmişte Rigellian Krallığına karşı verdiği zararları telafi etmekten başlayarak evrende iyilik adına bir güç haline gelme konusunda tecrübe kazanmaya kararlı görünüyor. Adam Warlock, kozmik maceracı ve Ruh Taşının sahibi, bu dönüşümün nasıl gideceğini görmek için gözünü Titan'dan ayırmamaya karar verdi. Rigel'in Yüksek Komiseri Rigel-18'le ilgili bir sorundan dolayı Thanos'tan yardım istedi. Sorunun Dünyaların Yokedicisi Galactus olduğu ortaya çıkmıştı. Fakat Galactus bu gezegeni tüketmekle ilgilenmiyordu. O, Thanos'un sır perdesini kaldırmaya kararlı olduğu esrarengiz bir tasarıda yer alıyordu. Bu yüzden Pip, ışınlanan troll, Titan'ın istihbarat toplamasına yardım etmek için çağırıldı. Onların çabaları yalnızca Rigel-18'in yanmış bir çamur topağı haline gelmesini sağlamakta başarılı oldu. Bu arada, gölgelerin içinde isimsiz bir varlık artık sizin, okuyucunun, varlığının bilincinde olduğunun farkında.

alpW3O.jpg
Thanos, Deli Titan, şeytanlığı bıraktı ve Galactus’a, Dünyaların Yokedicisine karşı Rigellian Krallığına yardım etmeyi kabul etti. Ancak Yokedicinin bir planı var, gezegen yeme bağımlılığından kurtulmasını sağlayacak bir plan. Galactus tüm sonsuzluk taşlarını toplayıp Odak Noktası adında bir alet yarattı. Odak Noktası’nın ona hayatını sürdürmesini sağlayacak alternatif bir enerji kaynağının anahtarı olduğuna inanıyor. Ancak aslında Galactus gerçeklik yiyici, Açlık tarafından kandırıldı. Odak Noktası onun gerçekliğimize geçiş portalı. Thanos yol boyunca tökezledi durdu ama bu mücadelede sadece Trol Pip’in yardımı onun yanında.

grpa2R.jpg
Titanlı Thanos Rigellian Krallığına yataklık ederken kendisini Kudretli Galactus, Dünyaların Yokedicisiyle bir karşılaşmada buldu. İlk karşına çıktığında Yokedicinin amacı sadece Rigel-18 idi. Ama ileride ortaya çıkacaktı ki Galactus'un asıl amacı gezegen yeme bağımlılığını bitirmekti. Ancak aslında bu yolun bitişi Hungerın, gerçekliğik yiyen boşluğun, varoluş nedenimizi sıradaki yemeği dışında bir şey olarak görmeyen yaratığın zekice tuzağına gidiyordu. Adam Warlock yardımlarını Galactus Altın Savaşçının ruh taşını sonsuzluk taşları koleksiyonuna eklemek için, hak ettiği amacına ulaşmayı kolaylaştırmak için çaldığında son buldu. Şimdi Titanın bu kozmik mücadelede dost olarak yanında sadece Pip var ışınlanan trol.

 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
Avengers'in gösterime giren ilk filminden sonra sempatizanı baya çoğalmış

umarım pastadaki büyük paydan olmak istemeyen yapımcılar kendisini bir kalemde harcamaz

çok teşekkürler
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Kozmik Marvel Evreni deyince akla önce Jim Starlin sonra Thanos gelir.
MCU'nun son ayağında vizyonda gözüktüğünden beri tekrar popülaritesi artan Ölüm aşığı tiran Thanos'un serisi için teşekkür ederim.
 

Mr Davaro

Çeviri & Balonlama
7 Haz 2020
504
8,151
"infinity abyss" (2002) ve "Marvel universe: The End" (2003) çizgi romanlarınıda çevirme şansızınız var mı acaba ?
 

Milyarderdahi

Çeviri & Balonlama
9 Ağu 2013
183
1,106
Merhabalar seri tamamlandı yazılmış fakat 12 sayıdan oluşuyor 2003 serisi? Burada sadece ilk 6 sayısı mevcut.

İlk 6 sayısı tamamlandı anlamında yazdım. Diğer 6 sayıyı da bir ara çevirdiğimde yayınlarım. Biraz yanıltmış gibi oldum başlıkla ama artık bu sefer böyle olsun.
 
Üst