Milliyet Çocuk Dergisi 1977 Sayı 27

dickens

Yeni Üye
20 Ara 2010
19
144
Ankara
Çocukluğumuzu güzelleştiren dergilerden. Şimdilerde aynı kalitede dergilerin yayımlanmaması çocuk dergiciliğinde ne kadar geriye gittiğimizin işareti. Yazık.






Paylaştığım sayı hakkında:
1. Ciltten bozmak zorunda kaldım.
2. Ciltleme esnasında mücellit traşlamada özensiz davranmış.
3. Resimler üzerinde kırpma haricinde düzenleme yapmadım. Ham haliyle cbz dosyasına dönüştürdüm.
4. Derginin ortasında bulunan çizgi klasiği forumda bulunmasına rağmen, diğer kısımlardan ayırmadan taradım.

------------
Yeri gelmişken bir zamanlar ciltlemenin revaçta olduğunu hatırlatayım. O dönemlerde kitapları, dergileri, gazete eklerini vs. ciltlettirir, kitaplığımıza öylece yerleştirirdik. Bazı dergiler de, hazırlamış oldukları cilt kapaklarını, gazete bayilerinde satışa çıkartırlar veya abonelerine hediye ederlerdi.
Ciltleme, dergilerin orda burda kalarak kaybolmalarına belki engel oldu ama orijinal haliyle saklanmasına da mani oldu.
------------
Neşeli okumalar.....
 

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,226
2,298
LÜLEBURGAZ
çok teşekkürler sevgili dickens... milliyet çocuk dergileriyle büyüdük... sevgimiz nostaljiyle kaynaşıp bütünleşti... özellikle 1977 - 78 - 79 yıllarına ait milliyet çocuk dergileri benim için çok daha fazla anlam taşır... bu arada charles dickens'ıda severim (rumuz oradan mı geliyor :) )... iki şehrin hikayesi, bir noel şarkısı, büyük umutlar, oliwer twist... bulabildiğim bütün romanlarını okumuşumdur...
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,773
İstanbul
İnmemek için epey direndi. Üç kez yarım kaldı, nihayet dördüncü denemede indirmeyi başardım. Milliyet Çocuk'la ilişkim hep biraz sıkıntılı oldu zaten. Doğduğum ve tüm çocukluğumu geçirdiğim şehir olan Karaman'ın tek gazetecisine gelen Milliyet Çocuklar bazen hemen tükenirdi, bulamazdık. Dayımın oğluyla beraber büyük tutkumuzdu Milliyet Çocuk.

Yazılarıyla, çizgi romanlarıyla, klasikleriyle çok önemli bir dergiydi ve yeri bence hiç dolmadı.

Teşekkür ederim, sevgili dickens.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,669
Kasımpaşa
Doğan kardeş dergisine denk hatta yer yer onu geçen oldukça önemli bir bu dergiyi paylaşanları çok seviyorum. Aslında çizgi roman klasiklerine başlarda fazla yüz vermesemde sonraları çok sever olmuştum. Ciltleri bozmanıza sebep olan paylaşma isteğiniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.
Birde bu çizgi roman okurunun (ben yaş grubunda olanlar özellikle) birbirine fazlaca benzemesinde bu dergilerin oldukça önemli bir etkisi var sanırım..
 
12 Şub 2010
15,006
543,793
Emeğe teşekkür etmek ve saygı duymak için o kadar neden var ki

Dostları eski günlerine ( çocukluklarına demiyorum, çünkü hepimiz halen çocuğuz ) götüren Milliyet Çocuk Dergisi için mi, paylaşmak için cildin tarumar edilmesi mi, zevkle okunan sunum için mi, paylaşım azmi için mi

Hepsi için ayrı ayrı teşekkürler sevgili dickens
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,938
İstanbul
Benim için, Milliyet Çocuğun dünya klasiklerini yayınladığı dönemlerdeki sayılarının apayrı yeri vardır. Hele ki orjinal İspanyol çizimi kapaklara bakmanın hazzı bambaşkadır benim için. Bu güzel paylaşım için yürekten teşekkürler..
 
Üst