Milliyet Çocuk Dergisi 1973 Sayı 058

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Birinci dönem en güzel dönemlerindendir Milliyet Çocuk dergilerinde.
Benim için her dönemi birbirinden güzeldir o ayrı bir mesele.:)
Emek ve katkılarınız için çok teşekkür ederim üstadım.
Kültür tarihimiz açısından çok büyük katkılar bunlar.
 

tayyare

Yönetici
22 Nis 2019
868
16,255
Ben ikinci ve üçüncü dönem çocuğuyum aslında. Hatta Çizgi Diyarı ile ilk karşılaşmamdan once 1977/1 sayısını derginin ilk sayısı sanmaktaydım.

Dergi evimize ilk bu sayıyla girdi ve yaklaşık 2 sene kadar takip ettik. İlkokula 1977 Eylül ayında başladım, dolayısı ile ilk almaya başladığımızda aslında okumayı bile bilmiyordum. Ama annem sağolsun, her istediğimde takrar tekrar okurdu bana. Maddi sıkıntılar vs. devamının gelmesini engelledi büyük bir ihtimalle, ama sürekli almaya devam eden bir arkaşımdan ödünç alarak uzun süre okumaya devam ettim.

ilk 20 sayısını ciltletmişti babam, sonrakiler gene sanırım maddiyata takılıp ciltletilemedi ve dağılıp gitti. Ama o iki cilt, üniveristeye giderken bile sağlam bir vaziyette ve onlarca kere okunmuş olarak kütüphanemizdeydi hala. Ta ki ablam bir dolu başka kitap vs. ile birlikte kağıt hurdacısına verene kadar...

Siteden indirdiğim sayılara bakıyorum; ne kadar çok şey öğrenmişim ve ne kadar çok etkilemiş beni ki, ne kadar çok kısmını hala net bir şekilde hatırlıyorum... Şanslı çocuklarmışız :)

Daha once de söylemiştim, bu siteye yüklü bütün külliyatı alın bir kenara koyun, Milliyet Çocuk dergilerini diğer yana. Manevi değeri o derece yüksek benim için, hem de açık ara.
 
Üst