Milliyet Çocuk Dergisi 1983 Sayı 17

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,627
24,882
Milliyet Çocuk 1983 Yılı sayı : 17 ile kaldığımız yerden devam ediyoruz.52 sayılık maraton devam ediyor ( yine yazdım aynı repliği bana nedense iyi geliyor. )Uzun bir koşu olacağından sabırla gitmek daha iyi yarışı bitirmek daha önemli bu anlamda.
Ben taramayı bitirdim akşam Petranyus aramıştı.Hocam vaktin varsa buluşalım evdeyim üstad bize gel dedim.Gelirken sağolsun puro getirmiş.Balkonda kahve eşliğinde derin duman işaretleri verdik..Evdekiler az için diyip dursada ( doktora inat içiyorum tutturmuş hocam bırakacaksın Neyzen misali Mazhar Osman Neyzen e ant içtirmiş rakı içmeyeceksin diye bir bakmış Neyzen içmeye devam ediyor hani söz vermiştin Neyzen demiş valla doktor demiş biz fakir insanlarız andı bulur andı içeriz rakıyı bulur rakıyı içeriz.)Üstadla havadan sudan coğrafya ve tarihten konuştuk biraz gündemi değerlendirdik.Vekili kim ısırdı saksıyı kim kırdı kürsüyü kim devirdi sorusunun cevabını bulmaya çalıştık.Kalk hocam biraz dolaşalım dedi.Biz dışarı çıkarken nedense evden farklı homurtular yükseliyordu.Lokale uğrayalım dedik belki benim primatlar oradadır.Lokale gittik gitmesinede lokali işleten Çiko kılıklı göbekli çamdan biraz yarılma işletmeci hocam senlen işimiz var dedi - hayırdır dedim.Hocam dedi senin adamların yanına yanaşılmıyor parasını tek ben vereyim Allah ını peygamberini seversen şunları bir hamama falan götür.Bende işi yokuşa sürecem ya bana ne kardeşim kov gitsinler dedim.Adam şapşal şapşal bakıyor yüzüme ne diyon hoca dedi sen benim ekmeğimlemi oynayacan.Lokalin yarısı bu adamlar için geliyor.Yok canım dedim kov gitsinler.Gelen gelir giden gider.Hoca dedi ne diyon sen lokal iki haftaya kalmaz iflas topunu atar.Bu ricamı yerine getir.Neyse bizim primatlar havanın da etkisiyle biraz sıkı giyinince biraz değişik aromalarda terlemişler abartacak kadar değil ama biraz sıkıntı var.Hayırlı akşamlar diyip Petranyus la oturduk.Biz dedim hamama gidicez gelirmisiniz ? Hoca dedi biri aziz suyu kirli nefsimizle kirletmeyelim.( Hayda dedim.)Yok ya ne ilgisi var dedi.Petranyus.Sıcak bakmadıklarını gördük ama sonuçta ikna ettik en yakın hamama arabayı sürdük.Bizi gören hamamdakiler biraz tırstı saç sakal birbirine karışmış 3 kişi artı bizim Petranyus ta da sakal o biçim.Bizim primatlara güzel kesede yapıyorlar dedim.Hoca dediler seni kırmamak için geldik suya yazık deyip oflayıp puflayıf durdular.Keseciye bu 3 kişiye bir kese at dedim kızılderililer gibi kirleri yüz.40 gün banyo yapmasalar kirlenmesinler tamam abi dedi.Herkese ayranlı soda söyledik.Keseci baktım sabunu köpürtmeye başladı bizim elemanlara ufaktan yaklaştı.Bizimkiler biraz huylandı nedense kesecide biraz tırtı galiba.Avına yaklaşmaya çalışan aslanla gözgöze gelen afrika sırtlanları gibi birbirlerini iyice süzdüler Neyse keseci bizim primatları sırayla analiz etmeye başladı.Ardında operasyon başladı ama keseci arkadaş kan ter içinde bizimkiler de tık yok.Yanıma gelmiş keseci - abi elimden binlerce adam geçti ben böyle kirli adamlar görmedim.Adamlar kir deposu gibi hangi bölgeye kese sürsem yeni bir tabaka çıkıyor.Öldüm abi dedi.Çıkan kirleri bir görsen rekorlar kitabına kesin girerler.Yok canım abartma dedim.Yok abi dedi biz anlarız.Bu adamlar emin ol dedi anneleri kırklarını çıkartırken bir tuzlamış yıkamıştır.Ordan beri bu adamlar banyo yaptıysa bilmem ne olayım ( forum kuralları gereği yazamıyoruz .)Biraz dinleniyim dedi.Dinlen canım dedim acelemiz yok.Abi dedi ben diğer arkadaşı çağırmazsam bunları bitiremem.Neyse diğer keseci arkadaşla beraber alıcı kuşlar gibi bizim primatları derin kese içine aldılar ama Petranyus gülmekten bir hal oldu.Adamlar biraz daha devam ederlerse kalp krizi geçirecekler hocam dedi.Bizim primatlarda sıcağın etkisiyle iyişe mayıştılar.Yeni gelen keseci kan ter içinde yanıma gelmiş abi bunlar ne biçim adam yav ben böyle pasaklı adamlar görmedim.Elim yoruldu vallahi kulak arkasından bu kadar kir çıkarmı yav dedi.Bizim elemanları kirden arındırma ve bölge temizliği operasyonunu tamamlayan keseciler sabunlama ve köpürtme işlemine geçtiler ama bir türlü sabun köpürmüyor.Bizim primatlardan biride tutturmuş sabunu bol sür deyince adam nerdeyse sinirden çatlayacaktı.Saçlarına sabun sürüyorlar şampuan sürüyorlar köpürme yok.Keseciler Petranyus a gelmişler bizim meslekte böyle adamlara ilk kez rastlıyoruz ne biçim iş aklımız şaştı.Diyip dert yandılar.Petranyus valla bizimkiler sizleri sevdi bundan sonra hep buraya geliriz diyince adamlar aman abi ne diyon bize mesleği bıraktıracaksın deyip uzaklaştılar.3 saate yakın süren hamam operasyonu başarılı bir biçimde bizim açımızdan tamamlandı.Keseciler baktım bir tuhaf olmuşlar.Birbirlerine aval aval bakıyorlar.Neyse bahşiste verdim ama heriflerin yüzü nedense hiç gülmedi.Bizim primatlardan biri hamam iyide kesecileri gözüm tutmadı diyince Petranyusla ben gülme krizine girdik.

Durum bu vaziyette dostlar ham tarama tam tarama olarak ekliyoruz.İyi arşivlemeler konuşmak iyidir.Isır ısırıl ısırılma :D

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,725
26,278
ordu-turkey
Ya dergi iyi de yazı varya yazı altıma yapacaktım.Böyle hamam sefası hele primatlara özel olunca bayağı iyi gitmiş de bu yazıyı bu dergiden ayrı bir daha yayınla kardeşim birde bunlar için de bir bölüm gerekecek uzun vadede artıkkkk.

prestij16

Süper Üye
9 Ağu 2010
2,575
3,416
üstadım senin bu yazıları kopyalayıp arşiv yapacam
tekrar tekrar okunacak müthiş hikayeler
resmen kahramanlar yarattın hikayelerin içinde
zihnine ve hayalgücüne sağlık, teşekkürler ve 5 yıldız

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,943
146,180
Yazı güzel,paylaşım güzel.
Dergi çocuk dergisi ama her yaşa hitap ediyor.
Eline sağlık sevgili dostum.
Teşekkür ederim.

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,492
28,005
Byıldığım bir kapak.Yazıya da en az kapak kadar bayıldım.
Her ikisi içinde teşekkürler üstadım...