Milliyet Çocuk Dergisi 1983 Sayı 11

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Milliyet Çocuk 1983 yılı sayı : 11 ile bu haftada kaldığımız yerden devam ediyoruz.Bu hafta sonu dergisiz olmazdı.Bu nedenle tarandı ama düzenlenemeden en orjinal haliyle paylaşıma açılmak zorunda kalındı.Milliyet Çocuk efsanesi devam ediyor.Keşke bu kalite dergiler yine olsa.Çok büyük bir eksiklik.Eskiden olduğu gibi gazetelerin bankaların bu konuyu yeniden ele alması gerekir bana göre sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirilmeli.Yazar kadrosu genel yayın yönetmeni yayın politikası bilimsel haber ve edebiyat köşesi ile bir nesle belkide referans olmuştur.Meraklısına saygıyla sunulur.En orjinal haliyle.
2n8m8A.jpg




Tarayan : Abolardis parlatamayan : Abolardis tüm suç bende
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

prestij16

Süper Üye
9 Ağu 2010
2,585
3,389
üstadım çok değerli bir paylaşım olmuş
yüreğinize sağlık, saygı ve sevgiler sunarım
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Benimde gerçekçi olmak gerekirse içime sinmedi böyle paylaşmak ama en azından hafta sonuna yetişsin istedim.Petranyus tan rica edecektim ama çok yoğundu birde bu renkli sayılarda hepsinin ayrı ayrı düzenlenmesi gerektiği için çok zaman alıyor kusura bakmayın değerli çizgi dostları bu hafta Zembla yoğunluğumuzda vardı birde gündemle ilgili yoğunluğumuz var taramaları inanın sıkıştırılmış bazı boş saatlerde yapabildik.Bu nedenle özürlerimle.Gerçi ben orjinal hallerini daha nostaljik buluyorum ama forumda çıta çok yüksek tarama kalitesi yetmiyor artık değerli okuyucular artık çözünürlük konusunda bile seçici davranıyorlar bu aslında bir yandan iyide oluyor taramaların büyük çoğunluğu 300 dpi olunca alın direk matbaada baskıya verin kalite son zamanlarda gerçekten teknolojik gelişmelerle birlikte zirvede Zagor renkli sayıların bir kısmının çıktısını aldım gerçekten mükemmel selamlar saygılar.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Bir sonraki taramalar da elden geldiğince Petranyus a bırakmayı düşünüyorum düzenlemeleri 1979 yılı sayısını inanın 2 ayrı kaynaktan faydalanarak bitirebildik.Dergiyi taradım bi baktım 4 sayfa eksik neyseki yedek ciltleri tutuyoruz elde ordan takviye ile 4 sayfayı ekledik.1979 yılına ait sayılar artık internette bile kalmadı.Mükerrer sayıları saklama kararı aldık sırf bu taramalar nedeniyle sayfalarda istenmeyen eksiklikler olabiliyor.Nereden bulacağız.Sayın Shoryuken in paylaştığı dergide de benzer sorunlar var.Tek çözüm kaldıysa kütüphaneler oradan ciltleri getirip taramak başka çözüm kalmadı neredeyse iyi geceler bol çizgili günler.
 

kral27700

Kıdemli Üye
20 Nis 2012
131
195
GAZİANTEP
Çocukken bu tür dergilere bayilerde imrenerek bakardım. Cep harçlığımı biriktirir ancak Tommiks, Teksas alırdım. Evde onuda gizli gizli okurdum. Şimdide alacak gücümüz çok şükür var ama böylesine güzel kalitede dergiler maalesef yok. Sağolsun sitenin sayesinde ve sizin gibi güzel insanların paylaşımı sayesinde açlığımı bir nebze olsun gideriyorum. İyiki varsınız güzel insanlar...
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
abolardis dostum, taramayı sen yapmaya devam et; düzenleme, parlatma işi için de kolları sıva. Öğrendikçe keyif alma katsayın yükselir.
Paylaşım için de aceleye gerek yok, düzenleme hazır oluncaya kadar bekleriz.
Ben tarama nedir bilmedim uzun zaman. Sonra karargahın üşenmek bilmeyen ustalarının sabırlı yardımlarıyla benim gibi bir acemi tarama düzenleme işlerini öğrendi ki, sen haydi haydi öğrenirsin. Karargah her zaman bu yardımı zevkle yapar:)

Milliyet Çocuk dergisi için teşekkürler...
 
Üst