Milliyet Çocuk Dergisi - Mart 1982 Özel Sayısı - Tarzan

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Bu hafta özelden ve genelden gelen bütün sorulara rağmen yanıt vermediğimiz (Şaka böyle bir şey yok.) ve sürpriz olarak kalmasını istediğimiz paylaşımların zamanı geldi. Yaklaşık bir haftadır devam eden çalışmalar sonucunu verdi. Sevgili Petranyus bugün getirebildi dergileri. Sağ olsun bir hayli uğraşmış, beni kırmadı. Bu dergiler bizim bugüne kadar yaptığımız paylaşımların hepsinden, bizim açımızdan daha önemli ve daha değerli; bu nedenle son dakikaya kadar dışarıya bilgi sızdırmadık. Büyüsünün bozulmasını istemedik. Nedenini soracak olursanız bugün paylaşacağımız kitaplar çizgi kalitesi açısından zirvedir. (Dergi denmez çünkü tam olarak..) Burne Hogarth ismini duymayanımız neredeyse yoktur. Çizgi romanın bana göre Michelangelosudur. Bu ünvan şimdilerde Buschema üstada verilse de bana göre hala Burne Hogarth'ındır. Bu özel sayıların giriş sayfasında Burne Hogarth'ın Tarzan Çizimlerinin tek bir sayfasının bile müzayedelerde inanılmaz fiyatlara satıldığını okuyacaksınız. Yine Milliyet Çocuklar'da devam eden "Çöl Yıldızı" macerasının da tablo kalitesinde çizgilerinin sahibi de yine Burne Hogarth üstaddır. (Mekanı cennet olsun.) Büyük ressamın çizgileri tablo gibidir ve bence Tarzan'ı en güzel yorumlayan ressamdır. Gelmiş geçmiş en büyük çizgi roman ressamlarından biri olarak kabul ettiğimiz bu değerli sanatçının Tarzan çizgi romanını paylaşmaktan gerçekten büyük mutluluk duyuyoruz. Petranyus ile bizim en sevdiğimiz çizgi romanlardan biridir Tarzan, özellikle Burne Hogarth yorumu. Çok titiz bir sanatçı olan Hogarth'ın çalışmalarında ayrıntılar inanılmazdır. Arka plan çizimleri dahil olmak üzere sizi bir anda eserin içine sürükler. Elinizden bırakamayacağınızı düşünüyoruz. Özellikle dinamik pozisyon çizimlerindeki kusursuz anatomisi bugün bile aşılamamıştır. Çizgi romanda bir dev isim sanatçıların sanatçısı HOGARTH'ı saygıyla anarken herkese iyi okumalar. Lütfen bu eserleri mutlaka inceleyin zira 1972 yılında çizilmiş bir şaheser göreceksiniz. Biz yaklaşık olarak 5 gündür bu eserlerle uğraşıyoruz ve orijinal tarama olarak eklemeye kıyamadığımızdan (Bunu büyük ustaya saygısızlık gibi telakki ettik.) bir kaç tane fotoğraf proğramı kullanarak en net görüntüyü elde etmeye çalıştık. Orijinal halini de ayrıca eklemek kararı aldık. Bizim için şaheser sizin de aynı düşüncede olacağınızdan eminiz. Saygılarımızla değerli dostum Petranyus'un da hepinize selamları var. İyi arşivlemeler. Önce Tarzan Milliyet Çocuk Özel Sayı: 1 daha sonra ise Tarzan Milliyet Çocuk Özel Sayı: 2 siz değerli dostlara sunulacaktır. Dosya boyutu fazla ama değer bana göre saygılarımızla.


ORJİNAL TARAMA

PARLATILMIŞ TARAMA
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,949
ordu-turkey
Parlatılmış sayıyı merakla indiriyorum şu an, sırada diğeri de var. Valla inanın şok, şok, şok durumlarındayım. Bu boyutta Tarzan üstüne bir çalışma internette Türkçe değil hiç bir dilde yok. Harikasınız abolardis ve petranyus!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,983
Haydiii!..
Ben bunca yıldır,Tarzan'ı,düşen bir uçaktan sağ kurtulan bebek sanıyordum..
Bu macera da tam tersi..
Büyük emek ve paylaşımlarınız için teşekkürler üstadlarım..
Lakin kafam karıştı..
Kırk yıllık tabu'm yıkıldı..
Hangisi doğru?
 

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,391
Teşekkür

Ellerinize sağlık, çok teşekkürler. Sevgi ve saygılar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

sentooki

Yeni Üye
25 Ara 2016
79
269
Ellerine sağlık abolardis kardeşim. Bir sorum olacaktı. Tarzan Çöl Yıldızı macerası Milliyet Çocuk içerisinde hangi sayıda başlayıp bitiyordu? Cevaplarsan sevinirim.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Sevgili Sentooki yanlış hatırlamıyorsam 1982 yılı 1.sayı olması gerekir. Sitede başlangıç ve devamı sayılar var, tamamı olmayabilir ancak arada hayli boşluk var diye hatırlıyorum. Sevgiyle kalınız.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst