Miço Çocuk Dergisi Sıralı Liste

Miço Çocuk Dergisi Sıralı Liste

Miço Çocuk Dergisi

Like Tree53Likes

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 17.Ağustos.2021, 20:32   #11
Yeni Üye

theoddood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
theoddood is on a distinguished road
Elimde Harry Potter zümrüdüanka yoldaşlığı özel derlemesi var.Burada yoksa taratayım.
theoddood isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 10.Kasım.2021, 04:41   #12
Onursal Üye

murats - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 45686
•Rep Seviyesi :
murats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond repute
Merhaba,

Listeyi en son direnc11 üstadım düzenlemiş.
Buradaki mesajımı görürse, Sıralı Liste metnine, burada işaret edeceğim notları düşebilir. Çok iyi olur.

Miço'ların hepsini 2 gün önce tek tek indirerek, bir inceleme çalışması yaptım:

Dosya adlarını düzenleyerek yıl-sayı şeklinde adlandırdım,
ve içlerindeki sayfa adetlerine bakarak, çok az sayfa olanlarını işaretledim.

Aşağıda listeleyeceklerimin içinde 10-13, hatta bir çoğunda 5-6 sayfa var. Yani bunlar aslında çok eksik taramalar. Sadece -bazı- çizgiromanları içeriyor.

SIRALI LİSTEYİ ilk düzenleyecek moderatör arkadaşım, bu mesajımda işaret ettiğim, EKSİK SAYFALI sayıların listedeki numaralarının yanına "Çok Eksikli" şeklinde not düşerse,
bu kısıma girecek forumdaşlarımız bazı sayıları tarayacakları varsa da, "o sayı mevcutta var" diye düşünüp taramaktan ve paylaşmaktan vazgeçmesinler. O sayıların oldukça çok eksikli olduğunu farketsinler.

Lütfen, SIRALI LİSTEDE şu sayıların yanına "Çok Eksikli" yazınız.

2001-009
2002-022
2002-026
2002-028
2003-098
2003-099
2004-140
2004-145
2004-148
2004-150
2005-183

2010-03
2010-04
2010-16
2010-23
2011-34
2011-45
2011-46
2011-47
2011-48
2011-49
2011-50
2011-51
2011-53
2011-54
2011-55
2011-56

Not1: Sıralı listede yıllar yazmasa da, numara sırasından bulabilirsiniz.

Not2: Bu inceleme çalışmam çok hızlı yapıldı. O yüzden %90'lık bir doğruluk payı veriyorum. "Eksik" diye raporladığım sayılar kesinlikle eksiktir. Hata payı, başka da eksik sayfası olan sayıların da az olmayacağı yönü yüzünden.
Yani Eksikler az değil, listelediğimden fazla! Ama 'eksikli' dediklerimde eksiklik kesinlikle çok net. Orada hata yok.
Daha detaylı incelersem, sayfa numaralarına bakarak, daha bir çok eksik sayfası olan dergi bulabiliriz. Zaten paylaşım yapan sevgili dostumuz akşamsefası, son, güzel ve çok sayfalı paylaşımları içinde de arşivciden kaynaklanan kimi eksik sayfaların olabileceğini yazıyor notlarında. Benim listelediklerimde, ve incelememde onlar yok.. Ben, en abartı şekilde, 15 sayfanın altında olan paylaşımları işaretledim ilk etapta. İlerinde detaylı çalışmayı belki yapabilirim, ama şu anda fazla mesai yaptım.

Herkese yardımcı olması, ve Eksik Sayfası çok olan sayıların bir gün bulunması ve taranması dileklerimle..
Baltimora, direnc11, Aster01 ve 1 kişi bunu beğendi.

Konu murats tarafından (10.Kasım.2021 Saat 04:44 ) değiştirilmiştir.
murats isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 10.Kasım.2021, 14:47   #13
Yönetici

direnc11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1065616
•Rep Seviyesi :
direnc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond repute
Dergiler, mizah dergileri, kitaplar, vs... de dahil edildiğinde toplamda birkaç yüzbin paylaşım olduğunu zannediyorum. Tüm paylaşılanları düzenlemek, tek tek incelemek, varsa eksiklerini tespit etmek gibi işlere birkaç kişinin yetişmesi imkansız.

Bu nedenle murats üstadıma çok teşekkür ediyorum. Bu türden çalışmaları çok kıymetli buluyorum.

Tüm dostlarımızın ilgi alanlarına giren başlıklarda benzer geri dönüşler yapabilmesi ne güzel olurdu...
murats bunu beğendi.
direnc11 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 16.Kasım.2021, 15:08   #14
Yeni Üye

barancan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Seviyesi :
barancan is on a distinguished road
merhaba bana 2005-2006-2007 tüm liste lazım ama sanırım dediğim yıllar yok. boyama kitabı kazanan bir arkadaşım için çok önemliydi bu. yardımcı olur musunuzu.
barancan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 16.Kasım.2021, 16:30   #15
Onursal Üye

•Rep Seviyesi :
murats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond repute
Alıntı: barancan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba bana 2005-2006-2007 tüm liste lazım ama sanırım dediğim yıllar yok. boyama kitabı kazanan bir arkadaşım için çok önemliydi bu. yardımcı olur musunuzu.

Dergiler, forumdaşlarımız tarafından hem fiziksel kopyası bulundukça, hem de tarama ve paylaşmaya zaman bulundukça eklenmektedir. Bir yerlerde bunların hepsi taralı ve hazır da, paylaşım sırası bekliyor değil yani.

Sizin aradığınız yıllar, 169-323(civarı) arasını oluşturuyor.
O aralıkta 26 sayı mevcut. Onları indirerek bir bakın bakalım, belki arkadaşınızın aradığı sayılar oradan çıkar.

Ama diğerleri için, bilinmez bir süre boyunca beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok.
murats isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Kasım.2021, 00:40   #16
Yeni Üye

•Rep Seviyesi :
Alıntı: murats´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dergiler, forumdaşlarımız tarafından hem fiziksel kopyası bulundukça, hem de tarama ve paylaşmaya zaman bulundukça eklenmektedir. Bir yerlerde bunların hepsi taralı ve hazır da, paylaşım sırası bekliyor değil yani.

Sizin aradığınız yıllar, 169-323(civarı) arasını oluşturuyor.
O aralıkta 26 sayı mevcut. Onları indirerek bir bakın bakalım, belki arkadaşınızın aradığı sayılar oradan çıkar.

Ama diğerleri için, bilinmez bir süre boyunca beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok.

2005-2006-2007 yılları arasındaki sayılar 169-323 arası olduğundan emin misiniz? teyid edebilir miyiz acaba? çünkü derginin üstünde sadece sayısı yazıyor tarih yazmıyor (yalnızca iç sayfalarda -ki o da en son sayfalarda yazardı)
barancan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Kasım.2021, 02:33   #17
Onursal Üye

•Rep Seviyesi :
Alıntı: barancan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
2005-2006-2007 yılları arasındaki sayılar 169-323 arası olduğundan emin misiniz? teyid edebilir miyiz acaba? çünkü derginin üstünde sadece sayısı yazıyor tarih yazmıyor (yalnızca iç sayfalarda -ki o da en son sayfalarda yazardı)

Evet bakmıştım..
Alt 18.Kasım.2021, 16:53   #18
Yeni Üye

•Rep Seviyesi :
169-323 arası bayağı bir eksik. en son sayfalar bile olsa yeterliydi benim için. peki dergiler yüklenmez mi? birinden rica etsek olmaz mı? tek burası var ve burası da çok eksik sayılarla dolu.
Alt 22.Ocak.2022, 00:02   #19
Yeni Üye

sbartin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Seviyesi :
sbartin is on a distinguished road
Öncelikle bu sayıları paylaşan yöneticilere ve forum üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Ben de çocukluğu Miço ile geçen şanslı insanlardan biriyim. Birden aklıma düşünce internette araştırdım ve burayı gördüm. Bu kadar sayıyı bulmayı bile beklemiyordum, çok sevinçliyim. Bütün sayılara tek tek baktım ve Miço'yu okuduğum dönemin 200 ve 240 sayıları arasında olduğunu anladım. Üzücü şekilde o kısım epey eksik... Sadece 3-4 sayı var ve onları da okuyunca daha önce okuduğum sayılar olduğunu hatırladım zaten. Benim için çok güzel bir hissiyattı... Umarım ilerleyen tarihlerde bahsettiğim kısıma dair yeni sayılar eklenir ve bu hissiyatı tekrar yaşarım. Elinizde varsa göndermekten çekinmeyin lütfen. Herkese sevgiler.
murats bunu beğendi.
sbartin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 19.Mart.2022, 01:23   #20
Yeni Üye

seksenliyıllardanbiri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Seviyesi :
seksenliyıllardanbiri is on a distinguished road
Teşekkürler

Bookmarks

Seçenekler
Stil