Miço Çocuk Dergisi 2010 017

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

MİÇO Sayı 17 (10 Ekim 2010)
Milliyet Eki


32 sayfa, 67 MB, 2380px, 300 dpi, CBR


Evde temizlik yaparken bu dergilerden 2 ila 17. sayılar arasında sıralı 16 adet buldum. Muhtemelen gazete ile gelmiş. Ücretsiz dergi eki olmasına rağmen kaliteli kağıda basılmış.
Bu sayı listede eksikti.

52182226227_4bdc847e3e_o.jpg

(MediaFire)

 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Ücretsiz dergi eki olmasına rağmen kaliteli kağıda basılmış.
Sevgili scanfan şayet kalitesiz kağıda dahi basılsaydı siz onu en iyi sunumla ve de elden geçirerek kaliteli bir hale getirirsiniz. Ne de olsa işini en iyi şekilde yapmakta ve titizlikte bir markasınız. Her zamanki gibi özen göstererek bizlerin istifadesine sunduğunuz bu kıymetli paylaşımınız için teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımla..
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Miço, Milliyet Çocuk vb gibi dergiler çok az dikkatimi çekerdi. Yaşla birlikte olacak, son zamanlarda bunların değerini daha çok anlamaya başladım. Büyük işlevleri olduğuna inanıyorum, tıpkı Doğan Kardeş gibi. Çocukken Doğan Kardeş abonesi olan birçok değerli yazar, sanat insanı vb vardı ve bu derginin hayatlarını nasıl şekillendirdiğini anlatmışlardı. Ne kadar şanslıyız ki bütün çocuk dergilerinin geniş koleksiyonları Çizgi Diyarı'nda mevcut.

Bu Miço dergilerini de üç yıl önce arka arkaya vefat eden anne ve babamın evlerinde temizlik yaparken tesadüfen buldum. Hemen aklıma yıllar önce seyrettiğim ve Vikipedi'ye de severek yazdığım bir Alman filmi geldi: (Der Himmel über Berlin). 1987 yapımı filmin başrolünde ünlü Bruno Ganz vardı. Bu filmi bir kez de Amerikalılar yaptılar: Melekler Şehri (City of Angels), bu yeniden yapımda da Nicolas Cage başroldeydi. Mekan Berlin'den Los Angeles'a taşınmıştı. Bence Wim Wenders'in bu filmi mutlaka seyredilmesi gereken filmler arasında yer almalı.

Bu Alman filminin başında çocuklarla ilgili bir şiir vardı. Genelde şiire mesafeli olmama rağmen (sevdiğim şiirlerin sayısı belki bir düzineyi geçmez) bu şiir nedense beni çok sarmıştı. Şiir, filmin senaryosunu Wim Wenders'le birlikte yazan şair Peter Handke'ye aitti:

"Çocukluk Şarkısı"

Çocuk, çocukken
Kollarını sallayarak yürürdü
Derenin ırmak olmasını isterdi...
Irmağın da sel...
Ve şu birikintinin de deniz olmasını
Çocuk çocukken...
Çocuk olduğunu bilmezdi
Her şey yaşam doluydu
Ve tüm yaşam birdi
Çocuk çocukken...
Hiçbir şey hakkında fikri yoktu
Alışkanlıkları yoktu
Bağdaş kurup otururdu
Sonra koşmaya başlardı
Saçının bir tutamı hiç yatmazdı
Ve fotoğraf çektirirken poz vermezdi...


Peter Handke



Sevgiyle kalın.
 
Üst