Marvel'in baştan sonra en önemli olayları (1940-2020)

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
Marvel'in baştan sona en önemli olayları (1940-2020)

-Marvel evreninin en önemli olayları dediğimiz ''Event'' leri (toplu öyküleri) tarihleriyle beraber aktaracağım.
-Eventler, comics'in en karışık ve kafa karıştırıcı bölümüdür.
-Çünkü, anlatılan bir hikaye herhangi bir kahramanın belli bir sayısında başlayıp (hikayenin devamı) başka bir kahramanın başka bir sayısında devam edebilir.
-Yani comics, (hikayeyi anlamanız için) sizi diğer kahramanın sayısını da okumaya zorluyor.Bu hikayelerin birleştirilmiş haline de event deniyor.
-Örneğin: Daredevil, (mesela) 37 ve 38. sayısında Dr.Doom ile savaşıyor.Fakat bu savaşın devamı 39.sayıda devam etmiyor.Bu savaş, Fantastik Dörtlü'nün 73.sayısında devam ediyor.İşte (37,38,73) bu üç sayıya event deniyor.
-Eventler 1-2 sayıdan da oluşabilir, 40-50 veya daha fazla sayıdan da oluşabilir.
-Ayrıca bizim evrenimizde bulunan 4 sene, Marvel evrenindeki 1 seneye eşittir.Yani 2016'dan 2020'ye geldiğimizde, (bizde 4 sene geçmiş oluyor fakat) Marvel evreninde sadece 1 sene geçmiş oluyor.


-Fakat tüm bunlardan önce Marvel Evreni, bu kahramanlara gelene kadar nasıl oluştu, neler oldu özetlemeye çalışacağım.Ardından Eventlere başlayacağım.




(Mevcut verilere göre yaklaşık) 13.7 Milyar yıl önce:


Şuanki evrenin oluşumdan önceki evrenler: Zaman içinde çeşitli evrenler oluşup yıkılmıştı.Bu evrenler hakkında çok az şey bilinmektedir. Daha sonra 6.evren doğmuştu.
Fakat 6.evrende Dweller-in-Darkness (Korku Lordlarından bir iblis), (bu evrenin yıkımı için) evrendeki en büyük güç olan M'Kraan Kristali'ni kırma girişiminde bulunur. Fakat Phoenix Force(Evrenin yaşamını sağlayan kozmik varlık), Dweller'ın planını bozar.Buna rağmen, evrenin yıkımı durdurulamaz.Bu sırada evrende tek sağ kalan canlı Taa Galan adlı bir adamdır.Altıncı evren, çöküşün son aşamalarındaydı.Ayrıca bu evren, Black Winter(Kara Kış) olarak bilinen Kozmik Varlık tarafından tüketiliyor ve emiliyordu.


Big Bang ve 7. Evren : Taa Galan, evrenin çöküşü sırasında Kozmik Yumurta'nın kalbine gider ve evren ile birleşir.Ardından Living Tribunal(Evrenin en güçlü 2.varlığı) tarafından sunulan gizemli kozmik yumurta Big Bang(Büyük patlama)'da patlar ve mevcut yeni evreni oluşturur.Ayrıca Galan, bu yeni evrende Galactus(Gezegen yiyici adlı kozmik varlık) olarak yeniden hayat bulur. Bu yeni evrende Eternity(Sonsuzluk adlı kozmik varlık), Infinity(Sonsuz adlı kozmik varlık) ve Death(Ölüm adlı kozmik varlık) da yeniden doğar. Black Winter (Kara Kış), Galan'ın hayatta kalmasına dair bir açıklama yaparak, Galan'ın kendisini kurtardığını ve onu Elçisi olarak görevlendirmek için Galactus'a dönüştürdüğünü iddia eder.


Sonrası: Birkaç zeki ırk gelişir, ancak çoğu ölür ve zaman geçtikçe yenileri ile yer değiştirir. Ancak bazıları geride tek bir ölümsüz varis bırakır ; Bunlar, Elders of the Universe (Evrenin Büyükleri) olarak bilinen bir kardeşlik oluşturur.


Yaklaşık 3 milyar yıl önce: Dünyada Elder Gods(Büyük Yaşlılar) adlı varlıklar doğar. Ancak, çoğu birbirini yemeye başlar ve şeytanlara dönüşür. Bu kaderden kaçınan Gaea, Demiurge'yi çağırır ve onunla çiftleşerek Atum'un doğmasına zemin hazırlar. Atum, Büyük Yaşlıları yok etmeye girişir, ancak bunu yaparken o da yozlaşır ve Demogorge'a dönüşür. Chthon ve Set gibi az sayıdaki Yaşlı Büyükler kendilerini başka boyutlara sürerek kaçarlar ve daha sonra dolaylı olarak insanlığı etkilerler. Chthon bunu yapmadan önce, tüm kötü eserlerini ve büyülerini yok edilemez parşömen üzerine yazar. Daha sonraki dönemlerde bu kitap (ismi) Darkhold (Günahlar kitabı) olarak tekrar ortaya çıkar. Dünya'da sadece Gaea kalır. Demogorge daha sonra emdiği enerjileri serbest bırakarak Atum formuna geri döner. Bu enerjiler daha sonra Mephisto gibi daha sonraki nesil iblislerin doğumuna yol açar.



Milyonlarca Yıl Önce: Celestials(Gökseller) olarak bilinen gizemli kozmik varlıklar, Kree ve Skrulls gibi ırkları oluşturarak evrendeki birçok zeki varlığın oluşumunu denemeye başlar.

Yaklaşık bir milyon yıl önce: Celestials(Gökseller) Dünya'ya gelir ve insanlığın ataları üzerinde deneyler yapar. Bu deney, iki yeni ırk oluşturur: Eternals ve Deviants.
Gökseller ayrıca Dünya'yı yeni bir Göksel'i doğurması için bir rahim veya yumurta olarak kullanırlar. Bazı insanlara, kendilerini gösterecek süper güçler geliştirme (mutantların ve diğer süper insanların var olma potansiyelini sağlama) yeteneği verirler. Bunu, Göksellerin doğumunu sağlayacak olan yumurtayı korumaları için yaparlar. Bir tür iblis olan Set, başta dinozorlar olmak üzere dünyanın sürüngenleri ile bağ kurar ve memelilerin yükselişini engellemeye çalışır. Set, dinozorların özü sayesinde, birkaç dinozor bedenini birleştirir ve kendini Dünya'da reenkarne ederek ilk kez bir yılan şekline girer. Atum müdahale eder ve asırlar süren bir savaşın sonunda dinozorların nesli tükenir. Set, sürgüne gitmek zorunda kalır.

Daha sonra Set (Yılan şeklindeki iblis), Dünya'daki yardımcıları olacak olan yeni ırk Serpent-Men (Yılan Adamlar)'ı oluşturur. Serpent-Men (Yılan Adamlar) daha sonra insanları kıskanırlar ve onları en büyük düşmanları olarak görürler. İnsanoğlu, Gökseller sayesinde güçlenir ve Yılan Adamları iblis olarak görürler.Skrull'lar, dünyayı kendileriyle paylaşan Kree'lerin ve Cotati ırkı nın varlığını öğrenirler.Ardından iki taraf arasında bir tür iddialaşma gerçekleşir. Karşılığında bütün teknolojilerini teslim edeceklerdi. Kree yarışmayı kaybeder, ardından Skrull elçilerini öldürürler ve teknolojilerini çalarlar.

Bir asır sonra Skrull'lar Kree'nin faaliyetlerini öğrenirler, ancak o zamana kadar kendileri güçlü bir uzay imparatorluğu haline gelirler. İki ırk o zamandan beri birbirlerinden nefret eder ve neredeyse sürekli savaşırlar.


On Bin Yıl Önce: Eternals'lar bir dizi iç savaş yaşar. Bazıları Uranüs gezegenini ve Satürn'ün ayı olan Titan'ı kolonileştirmeye başlar. Sonuç olarak, Dünyadaki tüm Eternals'ları tamamen ölümsüzleştiren bir deney yaparlar.Düşmanları Deviants da ileri teknolojiler geliştirir ve (Subterraneans gibi) yeni ırklar ve modern zamanlara kadar yaşayabilecek devasa canavarlar oluştururlar.Daha sonra Kree, Eternals'ı keşfeder ve Dünya'nın insanlarından kendi süper insan ırkını oluşturmaya karar verir. Bu deneyin sonucu, Inhumans olarak bilinen ırk olacaktı.


Thurian Çağı: Atlantis kıtasında ilk güçlü insan uygarlığı gelişir. İlk önemli krallarından biri, Yılan Adamları yok etmeye yardım eden Kral Kull'du. Daha sonra Atlantis, teknolojik açıdan oldukça gelişmiş bir uygarlık oluşturur. Lemurya kıtasını yöneten Deviants ile savaşa girerler. Atlantisliler, kıtalarının jeotermal enerjilerini kullanan ve jeolojik temellerini zayıflatan bir takım silahlar kullanırlar. İki kıtanın batmasından hemen önce, Darkhold adlı (günahlar kitabı) vampirleri oluşturmak için kullanılır, bunlardan ilki Varnae olur. Aynı dönemde Set'e tapanlar Yılan Tacı'nı oluştururlar. Yılan Tacı, büyük güce sahip büyülü bir nesnedir.


Felaket Dönemi: Gökseller Dünya'ya döndüğünde, Devantlar onlara saldırmaya çalışır, bu da Göksellerin öylesine güçlü bir patlamayla misilleme yapmasıyla sonuçlanır ki, bu dünya çapında büyük hasara yol açar, Lemurya'yı batırır ve Atlantis'in de batmasına neden olur. Bazı Atlantisliler hayatta kalmayı başarır; görünüşe göre bazıları bilinmeyen yollarla kendilerini su altı yaşamına adapte ederler ; bu süreç tenlerini maviye çevirir ve sadece su soluyabilmelerini sağlar. Bu Atlantisliler ilk Homo mermanus(Suda yaşayan insansı ırk) veya Homo mermani (Suda yaşayan insansı ırk) olur.


Hyborian Çağı:

Göksellerin neden olduğu felaketin bir sonucu olarak, teknoloji insan ırkına binlerce yıl uğrayamaz ve eski çağ insanlarına dönerler. Bu dönemde Kull'un soyundan gelen Conan, insanlığın kahramanı olur ve daha sonra Aquilonia topraklarının kralı olur. Düşmanı olan (büyücü) Kulan Gath ile Red Sonja'nın yardımıyla savaşır ve onu öldürür.


Binlerce yıl önce: İkinci nesil insanüstü (varlık olan insanlar) ortaya çıkar ve putperest medeniyetler ona ibadet eder. Benzer şekilde, ikinci nesil iblisler insanlığı yok etmek için uğraşmaya başlar.


Antik Mısır: Fatih Kang adındaki adam zamanda geriye gider. Eski Mısır'a ışınlanır. Mısır'ın kontrolünü ele geçirir ve Fantastik Dörtlü de zamanda yolculuk yapıp oraya ışınlanana kadar "Firavun Rama-Tut" olarak hüküm sürer. West Coast Avengers ve Doctor Strange de zaman yolculuğuyla oraya gelirler ve Fantastik Dörtlü'nün Rama-Tut ile olan savaşının gidişatını kahramanların lehine etkilerler. Ölümsüz Mutant; En Sabah Nur (Daha sonra Apocalypse olarak bilinecek olan mutant) da Antik Mısır çağında doğan bir mutanttı. Rama-Tut tarafından bir köle olmuştu, ancak güçlerini gösterince serbest bırakılır. O sırada Nephra adlı kraliyet ailesinin bir üyesini etkilemeye çalışır. Fakat kadın onu reddeder.


Antik Yunan:
Milattan Önce 7. yüzyıl: Antik Yunanistan oluşmaya başlar. Bu medeniyet, Sokrates ve Platon gibi büyük beyinleri ortaya çıkarır. Kral II. Philip, Yunan devletlerini birleştirir ve oğlu Büyük İskender bu büyük kültürü diğer devletlere de yayar.

En az bin yıl önce: Gökseller Dünya'ya döner ve insanüstü varlıkların insan uygarlığının gelişimine müdahale etmelerine engel olurlar.


Roma imparatorluğu:
Milattan Önce 625'te: Roma şehri kurulur ve Roma İmparatorluğunu kurmak için genişler.





Devam edecek...
 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
6. Yüzyıl:
Milattan Sonra 476'da: Son imparator Romulus Augustus, Alman Goth Odoacer tarafından yenilince Roma İmparatorluğu düşer. Bu, Avrupa'da Karanlık Çağların başlangıcıdır. Odoacer İngiltere'ye kaçar.

Britanya'da; Büyücü Merlin, Kral Arthur'un Camelot krallığını kurmasına yardım eder ve Black Knight (Kara Şövalye)'ye Arthur'un gayri meşru oğlu şövalye Mordred'in kötü etkisine karşı çıkması için rehberlik eder. Sonunda, Mordred ve Morgan le Fay, Camelot'u devirir, ancak bu süreçte kendileri de ölürler.

Demir Adam ve Doktor Doom, da zamanda yolculuk yaparak o döneme ışınlanır. Iron Man Arthur'la ittifak kurar. Doom ise Morgan'la ittifak kurar, ancak iki zaman yolcusu sonunda günümüze dönmek için birlikte çalışmak zorunda kalır.


7. Yüzyıl: Tang Hanedanlığı Çin'i yönetmeye başlar. Bu, Çin medeniyetinde kültürel bir zirve noktası olarak kabul edilir. Bu süre zarfında, Makluans olarak bilinen bir grup uzaylı, bölgeye iner ve Dünya'da saklanır. Bunlardan biri Fin Fang Foomdur, ancak kış uykusuna yatar. Teknolojileri daha sonra Mandarin'in eline geçer.


8. Yüzyıl:
Milattan Sonra 750'de: Bağdat'ta , Brotherhood of the Shield (Kalkan Kardeşliği)'nin lideri olan Cabir ibn Hayyan , dünyanın sonu gelmesini engellemenin bir yolunu bulmaya çalışır. 1000 insanın umutlarının, hayallerinin, ilhamlarının ve arzularının toplamını alıp tek bir adama verecek bir makine yapar. Ancak makine, başarısız olur.

Fin Fang Foom , 8. Yüzyılda bir şekilde uyanır ve bitkinin ikinci bir uygulamasıyla uykuya geri döner. "Dağları Parçalayan ve Güneşi Sırtını Sıyıran" adındaki Çin Efsanesi ismini alır. Bir grup insan mezarının dışına gardiyan olarak yerleştirilir ve işi torunlarına devreder. Çevredeki bölge Uyuyan Ejderha Vadisi olarak tanınır.



9. Yüzyıl:
893 yılında: İzlanda'nın batı kıyısındaki Kolkumyrar köyünde bir grup insan, Buz Devinin saldırısına uğrar. Köylüler yardım için dua eder ve Thor, Jotun'ları yenmek için onları kurtarmaya gelir. Böylesine zorluklarla yaşayabilme yeteneği nedeniyle, halkın arasında saygı duyduğu şekilde yaşamak için düzenli olarak köye dönerdi.

896'da Norveç'de: Bodolf, savaşlarının her birinden önce Thor'a dua ederek büyük bir savaşçı olur. Loki sonunda Bodolf'un önüne çıkar ve onu Thor'a rakip olacak bir güç arayışına yönlendirir. Bodolf, bir ejderhayı öldürmek ve onun ateşli kanını içmek için bir yolculuğa çıkar. Canavara dönüşerek kanını içer. Yeni bulduğu gücüyle Thor'a karşı savaşır. Thor ikinci bir fırsat yakalar ve Godolf'u Dünya'dan gezegenin güney kutbuna yumruklar. Yenilen viking, içindeki canavarı bastırmak için savaşarak Dünya'yı dolaşmaya başlar.


Milattan Sonra 9. yüzyılda İspanya: Diablo (Esteban De Ablo') İspanyada simya öğrenir.Daha sonra Transilvanya'ya taşınır.


10. Yüzyıl:
Milattan Sonra 987'de: Bir druid tarikatının yedi üyesi ölümsüzlük karşılığında Mephisto ile bir anlaşma yapar ve ruhlarını onun krallığına aktarmayı kabul ederler. Sonraki bin yılda, büyücüler büyük bir servet kazanırlar, üyeleri Mys-Tech adlı Londra merkezli bir şirket olur. Mys-Tech kurulu, Mephisto'ya olan borcunu ödemek için dünyayı ele geçirmeyi ve çok sayıda masumu öldürmeyi planlar.


11. yüzyıl:
1003 yılında: Norveç'in Lakstad sahil kasabası, Harald Jaekelsson ve ekibi kasabanın tüm nüfusunu öldürünce haritadan silinir.

1013'te: Apocalypse, Rama-Tut'un kendisine gelecekte tehdit oluşturacak varlıklar ve insanların ataları hakkında bilgi veren Thoron'u öldürmek için İskandinavya'ya gelir. Daha sonra dört Atlı'sını Folkbern'i öldürmesi için gönderir. Logan, İngiltere'deki son Pagan'dı ve arkadaşıyla tartışır o sırada Atlılar tarafından saldırıya uğrar. Folkbern, Baltası Jarnbjorn'u kullanarak Atlıları öldüren Thor tarafından kurtarılır.


12. Yüzyıl: 12. yüzyılın başlarında, Garbha-Hsien, bir Göksel gemisi bulur.

1145 yılında: Keşiş Paolo, kilisenin tüm Vampirleri yok etmesini sağlayacak kitap olan (Günahlar Kitabını) kullanmaması için ilk vampir Varnae tarafından öldürülür. Paolo'nun oğlu Giacomo kısa süre sonra doğar ve 8. yüzyıl boyunca Montesi ailesi kendilerini vampirleri yok etmeye adar. Bridget O'Hare, 12. yüzyılda İrlanda'da doğar. 17 yaşındayken insanüstü varlıklar tarafından insanlık örneklerinin bir üyesi olarak seçilir. Garbha-Hsien, En Sabah Nur'la ilk olarak 12. yüzyılın ortalarında Kuzey Moğolistan'ın Ho-Lo Shan Dağları'nda karşılaşır.Robin Hood adında bir adam ortaya çıkar. Yenilmezler (ekibi modern zamanda dağıldığı sırada Hawkeye ve Iron Man 12. yüzyıla zaman yolculuğu yapar, Hulk onları bulur ve Iron Man'i geri kendi zamanına götürür Captain America ise Hawkeye'ı alır.



13. Yüzyıl:
1211 yılında: Çin'in Cengiz Han tarafından işgal edildiği bir dönemde Çin, 20. yüzyıl gezgini Tommy Tyme tarafından zaman yolculuğu yapılarak ziyaret edilir. Tommy, Han'ın Konfüçyüs Tacı'nı ele geçirmesini engeller, bu da savaş ağasını Çin'in tartışmasız hükümdarı yapar.

Milattan Sonra 1211'de: Als, Zaman makinesini kullanarak zamanda geri gider ve mistik sanatlardaki vesayeti karşılığında Morgan le Fay ile romantik bir ilişkiye girer. Mighty Avengers, Doctor Doom'u insanlığa karşı suçlardan tutuklamak için Latveria'ya geldiğinde bu düzenleme kesintiye uğrar. Savaş sırasında Doom, Iron Man ve Sentry, açık bir zaman yolculuğu portalından geçerek geçmişte Doctor Doom'u ve rakiplerini tuzağa düşürür. Doctor Doom ve Iron Man, üçünü de Sentry'nin Doctor Doom'u yendiği günümüze geri getirmeyi başarırlar.

1245'de Güçlü büyücü Khor the Black Sorcerer Fransa'da yaşıyordu. Ancak Khor, meslektaşları tarafından sürgün edilir ve kendisini yüzyıllarca yaşadığı Vahşi Ülkeye sürgün edilmiş bulur. Fransız hükümdarlarının rakiplerinin giyotinle başlarını kestiği günlerin belirsiz bir döneminde, Kötülük Elbisesini ele geçiren De Signy, idam edilir.



14. Yüzyıl:

Milattan Sonra 1313: (Emil Natas'a göre) Büyücü Diablo, bu dönemde Natas adını alarak bir hayat yaşar. Kötülükler yapar. Fakat 14. Yüzyıldaki Yüzbaşı Amerigo ve Bucky tarafından durdurulur.

Kara Veba:

Dafydd ap Andras, Galler'in güneyindeki küçük bir köyde doğar. Dafydd'ın annesi doğum sırasında ölür ve doğumda insanüstü güçler göstermeye başlar. 1347'de, kasaba halkının çoğu, başarısız mahsuller, vebalar için onu suçlar ve ona Demon lakabını takarlar. Köyü etkileyen vebayı sona erdirmek isteyen kasaba halkı, onu kurban etmek ister. Dafydd'ın babası Andras Tryp, kasaba halkının taleplerini yerine getirmeyi reddedince, evlerini ateşe verirler, Andras'ı öldürürler fakat Dafydd evden ışınlanarak kendini kurtarır.

Kırım'da, yerel insanlardan ayrı bir kabile olarak yaşayan Proto-Mutantlar, Kara Veba'ya karşı bağışıklıydı. İnsanlar bu bağışıklığı gördükçe korkuları ve öfkeleri büyür. Proto-Mutant Ister'ın kız kardeşini yakalayıp öldürürler, muhtemelen onun kanını içerek tedavi arayışına girerler. Proto-Mutantlar tepelere kaçarlar, ancak insanlar tarafından katledilirler ve Hazar Denizi açıklarında Kazakistan'ın Kuryk kenti yakınlarındaki toplu bir mezara gömülürler.





Devam edecek...
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
15. Yüzyıl:
1459'da: Romanya'da, Apocalypse'ın savaş süvarisi, Riders of the Dark'ı Vlad Dracula'nın ordusuna karşı yönetir.

Daha çok Dracula olarak bilinen Transilvanya prensi Vlad Tepes, Türk savaş kumandanı Turac'ın birlikleriyle yaptığı savaşta ölümcül şekilde yaralanır. Turac, Dracula'yı iyileştirmeyi ve onu kukla hükümdarı olarak ayarlamayı umarak onu çingene şifacı Lianda'ya getirir. Lianda aslında Varnae'nin hizmetinde olan bir vampirdi; Drakula'yı bir vampire dönüştürür, ancak öldürülür. Turac, Dracula'nın karısı Maria'yı öldürür ve Dracula'yı vampir gücünü tamamen almaya teşvik eder. Drakula, Turac'ı ısırır ve savaş kumandanına kendi ailesini öldürmek için Türkiye'ye dönmesini emreder, ardından "Vampirlerin Efendisi" ünvanı için Varnae'nin hizmetçisi Nemrut'u öldürür. Drakula daha sonra Varnae'nin kanını içmeye zorlanır ve bu ona kadim vampirin tam gücünü verir.Dracula daha sonra Lianda'nın eylemlerinin intikamı olarak çingenelere karşı kanlı bir savaş açar. Öldürenlerden biri, Dracula'nın sürgündeki kızı Lilith'e bakan, Dracula'nın bilmediği cadı Gretchen'in oğluydu. Gretchen, Lilith'i sonsuza dek yok olana kadar Dracula'yı avlayacak bir vampir olması için lanetler.

15. yüzyıldan itibaren Katolik Kilisesi, dini ve siyasi meselelerde öne çıkan Borgia Ailesi'nden büyük ölçüde etkilenir. İki papa çıkaran aile; Papa III. Callixtus ve Papa VI. Alexander ailenin en kötülerinden biri Lucrezia Borgia idi.

1492'de: Mutant Gideon, Amerika'nın keşfine yol açan tarihi yolculuğunda Christopher Columbus'a eşlik eder.


16. Yüzyıl: 1556'da, Heller Zemo, zamanla yerinden edilmiş uzak torunu Helmut Zemo ile birlikte savaşır. Herbert, sonunda kendisine karşı birleşen tüm düşmanların misillemesinden korkan kendi generalleri tarafından öldürülür. En büyük iki oğlu genç yaşta öldüğü için yerine en küçük oğlu Helmuth geçer. Kendisiyle aynı fikirde olmayan veya ona karşı çıkan herkesi yok eden acımasız bir hükümdardı.


Galileo, gezegen yiyici Galactus ile savaşır. Leonardo da Vinci ayrıca gizemli bir cihazı icat eden önemli bir üyeydi. Grubun en uzun hüküm süren liderlerinden biri, yüzyıllar boyunca Galileo'yu ve diğerlerini öldürerek konumunu koruyan Sir Isaac Newton'du. Ayrıca gelecekteki olayları öğrenmek için Nostradamus'a işkence yapar.Asistanları Lorenzo ve Pietro ile birlikte Leonardo da Vinci, güneşte büyüyen karanlık bir nokta gözlemler ve uçabilen bir takım elbise yapar. Elbiseyi giydikten sonra, muhtemelen karanlık noktayla başa çıkmak için ikiliden ayrılır.

1568'de: Sir Francis Drake, Karayipler gezisine öncülük eder.Gemide bulunan cerrah, yerliler tarafından Bloodscream olarak bilinen ölümsüz yaratık haline gelir.

1591'de: İlk İngiliz kolonisi Roanoke Adası'na yerleşir. 121 yerleşimcinin tamamı bir Vampir tarafından saldırıya uğradığı için hayatta kalamaz.


17. Yüzyıl: Oliver Cromwell, İngiliz Ordusu'nu İrlanda'ya götürerek onları İngiliz yönetimi altında zorlar. Bu, 20. yüzyıla kadar sürer.

Örümcek Adam da dahil olmak üzere günümüzün birçok kahramanı, zamanda yolculuk yaparak Dark Rider'ı engellemeye çalışır, ancak kurbanlarının asılmasını önlemek için Dark Rider'ı zamanında durduramazlar.


18. Yüzyıl: Zaman platformunu kullanan Doctor Doom, Fantastik Dörtlü'yü Karasakal'ın göğsünü kurtarmak için 18. Yüzyıla geri gönderir. Güvertede, Ben'in efsane Karasakal olduğunu anlarlar. Ardından zaman platformu belirir ve eve dönerler.

Bir mutant olduğuna inanılan Ogün, bazı haberlere göre 17. yüzyılın başlarında yaşıyordu.

Amerikan Devrim Savaşı başlar ve kendi bağımsız uluslarını oluşturan 13 koloniyi, Amerika Birleşik Devletleri'ni kaybederler. 1776'da bağımsız bir ulus olurlar.


19. Yüzyıl:

(Napolyon Savaşları): İmparatorluk, 1803'te Napolyon Savaşları'nı başlatarak Fransa ile savaşa girer. Britanya, 1815'te Napoléon Bonaparte ve ordularını Waterloo'da yener ve bu süreçte kolonilerinin çoğunu ele geçirir.ABD ile Britanya İmparatorluğu arasında bir savaş olan 1812 Savaşı sırasında Beyaz Saray bu dönemde yakılır.

(Vahşi Batı): 19. yüzyıl Amerikan Batı'sında yeni kahramanlar ortaya çıkar. Kid Colt , Rawhide Kid , orijinal Night Rider, ve Two-Gun Kid'in gibi kahramanlar çıkar.
Amerikan İç Savaşı patlak verir. 1859'da Dr.Nathaniel Essex, Apocalypse ile ve zamanda yolculuk yapan Cyclops ve Phoenix ile tanışır.1860'ta İngilizler ve Fransızlar, İkinci Afyon Savaşı sırasında Çinlilerle savaşmak için birlikte ittifak kurarlar. Taku Kaleleri'nde İron Fist (Demir Yumruk) ile karşılaşırlar. Büyük bir savaşçı olmasına rağmen, ordu kaybeder ve esir alınır ​​ve ağır çalışmaya zorlanır ve ardından Demir Yumruk'un gücü onu terkeder.



20. Yüzyıl:


(I.Dünya Savaşı): I. Dünya Savaşı sırasında ilk kostümlü kahramanlar grubu, (Freedom's Five) Almanlarla savaşmak için bir araya gelen uluslararası 5 kişilik bir kahraman grubuydu. Aralarından biri, Union Jack olarak adlandırılan ilk kahramandı; erkek kardeşi, Dracula tarafından vampire dönüştürülen Baron Blood adlı Alman ajanıydı. Beşli'nin bir diğer üyesi, Phantom Eagle (Hayalet Kartal)'dı. Bu kahramanların kariyerleri savaşla sona erer. Nick Fury'nin babası Jack Fury, Büyük Savaş sırasında Kızıl Baron ile savaşır.


(II.Dünya Savaşı):

İkinci Dünya Savaşı'nda milyonlarca cesur Müttefik askerin ön saflarında yer alan Nick Fury ve Komandoları , insanların Nazi tehditlerini sağlam bir şekilde yenmek için hiçbir süper güce ihtiyaç duymadıklarını kanıtlar.

Ancak Amerika Birleşik Devletleri II.Dünya Savaşı'na girmeden önce Amerika'da birkaç kostümlü karakter ortaya çıkar. İlki Atlantisli Namor Sub-Mariner idi. Ancak Namor, hem kurtarıcı hem de insanlığın düşmanı olur. Daha sonra Namor'un geçici olarak delirmemesi için su altında belirli bir süreye ihtiyacı olduğu öğrenilir. İkinci Dünya Savaşından önce gelen ikinci kostümlü karakter, android İnsan Meşalesi idi. Bu iki kahraman birbiriyle çatışmaya girer , ancak daha sonra Mihver tehdidi karşısında sadık müttefikler haline gelirler. Bu zamanın diğer kahramanları arasında Red Raven, orijinal Ka-Zar, Patriot (Jeff Mace) ve Hurricane (gerçekte Ebedi Makkari) vardı.


ABD Hükümeti, savaşta savaşacak süper askerler oluşturmak için gizlice bir proje geliştirir, ancak bir Nazi ajanı tarafından sabote edilir ve formül kaybedilir. İlk prototip Afro-Amerikan askerlerinden oluşan bir takımda kullanılır, biri hariç hepsi (Isaiah Bradley) ölür. Sadece bir asker, Steve Rogers, tam bir süper asker muamelesi görür. Rogers'a, moral artırıcı bir sembol olması için Kaptan Amerika'nın gizli kimliği verilir. Dünyanın en etkili kahramanlarından biri olacağı umulur. Bu arada, Isaiah Bradley, görünen bir intihar görevinden sonra bir Nazi toplama kampından ölümcül bir kaçışın ardından beyni hasar görür ve Rogers, yıllar boyunca onun varlığını öğrenemez.


Amerika savaşa girdiğinde, Winston Churchill birkaç kahramanın Mihver Devletleri'ne ve süper ajanlarına karşı görevler yapmaları için The Invaders adlı bir ekip kurmasını sağlar. Naziler arasında kostümlü birkaç kötü adam önemli rollere sahipti. Bunlar arasında Red Skull, Baron Zemo, Baron Strucker, Arnim Zola, Agent Axis, Master Man ve diğerleri bulunmaktadır. Çoğu, modern çağın kahramanlarını tekrar rahatsız etmek için savaştan sağ çıkar.


1945'te: Müttefikler Berlin'i ele geçirmeden kısa bir süre önce, Red Skull (Kızıl Kafatası) Kaptan Amerika tarafından ağır yenilgi alır ve yerin altında diri diri gömülü şekilde durur ve sonraki olayda Kaptan Amerika buzda donar ve genç yardımcısı Bucky öldürüldü. Kısa süre sonra Müttefikler Berlin'e ilerler ve Invaders ekibi Hitler'in sığınağına girer. Tarih bunu intihar olarak kaydetse de, Hitler aslında İnsan Meşalesi tarafından nefsi müdafaa amacıyla öldürüldü. Savaş bittikten kısa bir süre sonra, Orjinal Kaptan Amerika'nın yerini savaş sonrası bir (2.) Kaptan Amerika alır. (Orijinal Captain America ve Red Skull, modern çağda yeniden canlanacaktı.)


(İkinci Dünya Savaşı Sonrası- Soğuk Savaş): Erik Lehnsherr'in kimliğini üstlenen genç bir adam, gelecekteki eşi Magda ile birlikte Auschwitz-Birkenau kampında tutuklanır. Çift kaçar, evlenir ve Anya adında bir kızı olur. Anya, evlerine yapılan bir kundaklama saldırısında öldürülünce Erik, mutant güçlerini saldırganları öldürmek için kullanır ve o sırada aslında ikizlere hamile olan Magda'yı korkutur. İkizler, Wundagore Dağı'nda "1950'lerde" doğar. Onları kendi gibi yetiştirecek olan Django Maximoff'a verirler. Erik daha sonra Magneto adlı süper kötü adam olacaktı ve çocukları Quicksilver ve Scarlet Witch olacaktı. Ne Magneto ne de çocukları bu ilişkiyi modern çağa kadar öğrenemez.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
1950'lerden sonra:

Az önce bahsedildiği gibi İkinci Dünya Savaşı sırasında ilk süper güçlü kostümlü kahramanlar ortaya çıkmış, Kaptan Amerika, Namor Sub-Mariner , orijinal android Human Torch ve diğerleri Mihver güçleri karşısındaki zaferleri dünyayı heyecanlandırmıştı. Ancak bu yeni kahramanlar savaşın sona ermesinden sonra ortadan kaybolur. Savaştan sonra, bu İnvaders ekibinin çoğu All-Winners Squad adlı bir grup olarak aktif kalırlar, ancak sonunda dağılırlar. İnsan Meşalesi, "1950'lerden" sonra onlarca yıl hareketsiz hale getirilir ve Sub-Mariner, büyücü Paul Destine ("Destiny") tarafından Atlantis'in büyük bir kısmının yok edilmesinin ardından bir hafızasını yitirir.





1960'lar ve Modern Dönem:



Süper kahraman çağı henüz tam anlamıyla gelmemişti. Kaptan Amerika hala buzda donmuş şekilde duruyordu ve unutulmuştu. Eski ortağı Sub-Mariner, bir düşman tarafından hafızasından olmuştu ve şimdi New York sokaklarında yaşayan acınası bir metruk olmaktan başka bir şey değildi. Orjinal Android Human Torch yıllardan beri hareketsiz hale getirilmişti.

-Nick Fury, CIA'ya atanan bir albay olmuştu, ancak bir masanın arkasından çıkıp tekrar harekete geçmeyi arzuluyordu.
-Daha sonra CIA, mucit olan Tony Stark'ı Afganistan'daki bir çatışmaya gizli bir görev için gönderecekti. Ama şimdilik Stark, bir playboy olarak hayatının tadını çıkarıyordu, Demir Adam olmadan önce üstüne alacağı sorumluluklardan kurtuluyordu.
-Başka bir bilim adamı olan Dr. Robert Bruce Banner , kendisini gama bombasını icat ettiği yeni bir silahın gizli bir testinde hükümet için çalışırken bulur. Bu onu canavar Hulk'a dönüştürecekti.
-Ve yine bir başka bilim adamı olan Dr. Henry Pym , keşfettiği bazı atom altı parçacıkların bir insanı küçültip küçültemeyeceğini test etmeye hazırdı.
-Dr. Donald Blake ise, Norveç'e tatile gitmişti . Bunu bilmemesine rağmen, orada , Thor'un gerçek güçlerine sahip olacaktı.
-Profesör Charles Xavier yıllar önce sakat kaldığından beri malikanesinden uzaklaşmıştı. Bir süredir Jean Gray'e güçlerini kullanma konusunda ders veriyordu. İkisi de mutanttı. Yakında başka öğrencileri de olacak, bir mutant X-Men ekibi kuracaklardı.
-Dr. Stephen Strange , kısa süre önce seyahatten dönmüştü. New York'un Greenwich Köyü'nde bir ev tutmuştu. Artık Asya'da mistik sanatların ustası olmak için eğitim almış, kendi başına hareket etmeye hazırdı.
-Bu arada, Matt Murdock ve en iyi arkadaşı Foggy Nelson hukuk kariyerlerine başlamak için çalışıyordu. Murdock, babasının katilini adalete teslim etmesi gerektiğini düşünüyordu ama bunu bir avukat olarak değil, maskeli Daredevil olarak yapmak için hazırdı.
-Ve daha çok genç bir öğrenci olan, Peter Parker , radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılıp Örümcek Adam olacaktı.
-Işıktan daha hızlı uzay yolculuğunu test eden bilim adamı Reed Richards , nişanlısı Sue ve nişanlısının erkek kardeşi Johnny Storm ve pilot Ben Grimm bir roketle uzaya gizlice uçuş yapar. Uzayda, bu dörtlü çeşitli kozmik ışınlar tarafından bombalanır. Otomatik pilot, gemiyi Dünya'ya indirir, burada kendilerini fiziksel olarak dönüştürülmüş ve dikkate değer yeni yeteneklere sahip bulurlar. Sue görünmez olur. Ben Grimm, süper güçlü turuncu, kaslı bir "Canavar" a dönüşür. Reed'in vücudu son derece esnek hale gelir ve herhangi bir şekle girmesine izin verir. Johnny'nin vücudu alev alır ve uçabilir. Böylece bu dört arkadaş, yeni nesil Süper Kahraman grubunun ilki olur. (Fantastik Dörtlü)


-Bütün sayılan bu kahramanlardan bir kısmı Avengers (Yenilmezler) adlı bir ekip kurar. Bunlar Dünyanın En Güçlü Kahramanları olacaktı. Daha önceki tarihin bazı kahramanları da yeniden canlandırılacaktı. Günümüzdeki İnsan Meşalesi, Namor'u Manhattan'ın Bowery semtinde hafızasını yitirmiş şekilde bulur ve onu bir göle atarak hafızasını geri kazanmasına yardımcı olur. Daha sonra, Namor ve Hulk'la mücadele eden, Yenilmezler, onlarca yıldır bir buzdağının içinde donmuş olan ve damarlarındaki Süper Asker Serumu sayesinde hayatta kalan orijinal Kaptan Amerika'yı bulacaklardı. Çözüldükten sonra takıma katılmayı kabul etmişti.



 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
Kronolojik olarak Eventler:


Namor vs the Original Human Torch (android)
1940: Namor ve (Orijinal) Torch'un birbirleriyle savaşması


All-Winners Squad
1946: Kısa ömürlü bir süper kahraman ekibi kurulması.(Kaptan Amerika, Bucky, orijinal İnsan Meşalesi, Toro, Sub-Mariner, Whizzer ve Miss America'dan oluşuyor)


Sinister Six- The Amazing Spider-Man Annual #1
1964: Doktor Ahtapot, kendi liderliğinde 6 kişilik bir kötü grubu kurup Örümcek Adam'a karşı savaşır. (Bu altılı: Dr.Ahtapot, Kum Adam, Elektro, Akbaba, Mysterio, Kraven'den oluşuyor)


Reed Richards and Sue Storm’s Wedding – Fantastic Four Annual #3
1965: Fantastik Dörtlünün iki üyesi Reed ve Sue'nin evlenmesi, düğün günü Doctor Doom ve topladığı kötü adamlara karşı mücade etmeleri


If This Be My Destiny...!
1965: Peter Parker'in Üniversite'ye başlaması, sınıf arkadaşları Harry Osborn ve Gwen Stacy ile tanışması, May Hala'nın ölümcül bir hastalığa yakalanması, Örümcek Adam'ın onu kurtarmak için Master Planner ile (gerçekte: Dr. Ahtapot) ile savaşması


The Green Goblin vs. the Crime-Master
1965: Örümcek Adam'ın hem Crime Master(Suç Ustası)'na karşı hem de Green Goblin(Yeşil Cin)'e karşı mücadele etmesi


The Galactus Trilogy
1966: Fantastik Dörtlü'nün Galactus'a karşı mücadelesi, Silver Surfer'in Galactus tarafından dünyaya hapsedilmesi


Sub-Mariner's Quest for Krang
1966: Krang'ın Demir Adam ile Namor'u karşı karşıya getirip savaşmalarını sağlaması, Ardından Namor'un Kang ile savaşması


Green Goblin Unmasked
1966: Örümcek Adam ile Green Goblin'in savaşı, birbirlerinin gizli kimliklerini öğrenmeleri, Green Goblin'in hafızasını yitirmesi (1971'de hafızası tekrar geri gelir)


The Troll-Asgard War
1967: Odin'in Thor'un, (eski sevgilisi Sif)'in ve Asgard'ın Ulik'e ve Trollere karşı mücadelesi


Kraven the Hunter & the New Vulture
1967: Örümcek Adam'ın Avcı Kraven'e ve yeni Akbaba'ya karşı mücadelesi


Project Blackout
1967: Nick Fury,Kaptan Amerika ve Fantastik Dörtlü'nün Özgürlük Heykeli'nde bulunan gizemli bir varlıkla savaşması


Doc Ock Wins
1967:
Örümcek Adam'ın, Ahtapot ile savaşında hafızasını yitirmesi ardından Ahtapot'un onu suç işlerinde kullanması, ardından (hafızası gitse bile yaptıklarının yanlış olduğunu anlaması), Ahtapot ve çetesinin yetkililer tarafından ele geçirilmesi (Peter'in hafızası 1968'de yerine gelir)


Daredevil-Dr Doom Swap
1968: Daredevil'in Dr.Doom ile mücedelesi, zihinlerinin yer değiştirmesi, sonra düzeltilmesi , ardından Fantastik Dörtlü'nün Daredevil('i Dr.Doom sanarak) onunla savaşması, olaya Örümcek Adam ve Thor'un müdahale etmesi


Wings in the Night
1968: Eski Akbaba'nın daha güçlü şekilde geri dönmesi ve Örümcek Adam'ın onunla zorlu mücadelesi


To Squash a Spider
1968: Örümcek Adam'ın boyut olarak karınca kadar küçülmesi ve Mysterio'ya karşı mücadelesi


Sub-Mariner #14, Captain Marvel #14, The Avengers #63–64
1969: Egghead, The Thinker ve Puppet Master'ın dünyayı ele geçirme çabaları ve kahramanlar tarafından engellenişleri


Secret of the Petrified Tablet
1969: Örümcek Adam'ın taş bir levha'nın sırrını çözmeye çalışması ve başına bir dizi olay gelmesi


The Lizard Lives!
1969: Örümcek Adam'ın Kertenkele ile mücadelesi, olaya İnsan Meşalesi'nin müdahalesi


Spider-Man Meets the Prowler
1969: Örümcek Adam'ın Prowler ile savaşı


Formation of the Defenders
1970: Undying Ones(Ölümsüzler)'ın korkunç planları (gelecekte ekip kuracak olan) Defenders üyeleri (Dr.Strange,Namor ve Hulk) tarafından durdurulur.


The Schemer!
1970: Schemer ve Kingpin'in bölge için savaşmaya devam etmesi, Örümcek Adam'ın onlarla mücadelesi, kendini bir yeraltı savaşının ortasında bulması







Devam edecek...
 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
The Green Goblin Reborn
1971: Norman'ın hafızasının yerine gelmesi ve Örümcek Adam ile savaşması, Harry'nin uyuşturucu'dan dolayı hastaneye yatırılması


Kree-Skrull War
1971: Dünya, Kree ve Skrulls arasındaki savaşın ortasında kalır. Avengers, Fantastik Dörtlü, Kaptan Marvel ve Inhumans'ın olaylara karışması


Mr. Kline War
1971: Gelecekten gelen Mister Kline'nin Daredevil'e komplosu, İron Man'in müdahalesi, Daredevil'in Kara Dul'un yardımıyla, Mister Kline'e karşı savaşı


The Six Arms Saga
1971: Örümcek Adam'ın (sevdiği kız olan Gwen'in babasının Dr. Ahtapot ile savaşı sırasında öldürüldükten sonra Gwen'in Örümcek Adam'ı suçlaması) ve Örümcek Adam'ın güçlerinden kurtulmak için bir deney yapması ve yanlışlıkla fazladan dört kol'a sahip olması, Kertenkele ve Morbius ile savaşması


Gog!
1971: Örümcek Adam ve Ka-Zar'ın, Gwen Stacey'i Vahşi Ülkeden kurtarmak için Kraven ve canavar arkadaşı ile savaşması


Vengeance From Vietnam
1972: Flash'ın, Gizli Tapınak'tan intikam almak isteyenler tarafından kaçırılması, Örümcek Adam'ın Dr.Strange'nin yardımıyla onu kurtarmaya çalışması


Who the Heck is Hammerhead?
1972: İki çete arasındaki bir savaşın patlak vermesi, Örümcek Adam'ın hem Hammerhead hem de Dr. Ahtapot ile mücadelesi


Lo, this Monster
1973: Örümcek Adam'ın Smasher ve Disruptor'a karşı mücadelesi


Spider-Man vs. The Hulk
1973: Örümcek Adam'ın öfkesinin sınırı olmayan Hulk'a karşı mücadelesi ve Kanada'daki bir macera yaşaması


The Night Gwen Stacy Died
1973: Yeşil Goblin'in Gwen Stacy'yi kaçırması ve Örümcek Adam'ın onunla Brooklyn Köprüsü'nde savaşmak zorunda kalması, Gwen'in bu savaş sırasında ölmesi


Avengers/Defenders War
1973: Avengers ve Defenders ekibi, korkunç varlık Dormamnu'ya ve Loki'ye karşı savaşırlar.


Thanos War
1973: Avengers ve Kaptan Marvel'in, Thanos'un Kozmik Küp ile üstünlüğe ulaşmak için yaptığı çılgın planını engelleme girişimleri


Retribution!
1973: Claire, hatalı bir cinayet işlemekle suçlanması, Luke Cage'in onun adını temize çıkarmak için uğraşması ve eski düşmanlarından biri ile mücadelesi


The Mark of the Man-Wolf
1973: John Jameson'un Kurt Adama dönüşmesi, Örümcek Adam'ın müdahalesi


Confrontation
1974: Demir Adam'ın Mandarin ve Yellow Claw'a karşı mücadelesi


Panther's Rage
1974: Kara Panter'in Wakanda yönetimini devirmeye çalışan Erik Killmonger'e karşı mücadelesi


The Green Goblin Lives Again!
1974: Yeni Green Goblin Harry Osborn, Örümcek Adam ile savaşması, Harry'nin aklını kaçırması


Several Meaningless Deaths
1974: Christopher Dale, Samuel Perrish ve Elaine Perrish'in Man-Thing tarafından teker teker takip edilip ve öldürülmeleri


They Who Wield Power
1974: Tyrannus, Keeper of the Flame ve Prince Rey'in, dünyayı ele geçirmek ve ölümsüzlük kazanmak için Kutsal Yaşam Alevini kullanması, Thor ve Hulk'un müdahale etmesi


Thundra and Lightning
1974: Mahkizmo'nun (gelecekten) 616 evrenine gelip Thundra 'yı kendi evrenine kaçırması, Fantastik Dörtlünün Mahkizmo (Nuclear Man)'e karşı mücadelesi


The Kang War
1975: Yenilmezlerin Kang'a karşı mücadelesi


The Origin of the Vision
1975: (Vision ve Mantis'in kökeni anlatılır.)


Pit of Death
1975: Kendini Drakula'nın Ölüm Çukuru'nda bulan Lupescu'nun vampirleri lanetlerinden sonsuza dek serbest bırakmaya karar vermesi


This Man's Name Appears to be ... Mysterio!
1975: Peter'in, geçmişte savaştığı kötü adamların hayalleri tarafından saldırıya uğraması, Mysterio görünmese bile onun tarafından saldırıya uğraması, halüsinasyon görmesi


Clone Saga I
1975: Çakal tarafından hem Gwen'in hem de Peter'in klonu oluşturulması, Örümcek Adam'ın kendi klonuyla savaşması hem de Çakal ile savaşması


War of the Super-Villains
1975: Demir Adam'ın, Thinker ve M.O.D.O.K arasındaki savaşı sırasında hayatta kalma mücadelesi


The Blood of the Golden Dragon
1975: Shang-Chi'nin Altın Ejderha ile ilgili gizemi kovalaması, Shadow Thief (Gölge Hırsızı) ile savaşması


The Living Weapon
1975: İron Fist'in (Demir yumruğun), Jade'in ruhunu lanetten kurtarmak için savaşması, Dhasha Khan'ın kölelerine karşı savaşması, Silver Dragon ile savaşması, annesini ve kendi hayatını kurtarmak için Dhasha Khan ile savaşması


The Crystal Connection
1975: Shang Chi'nin, ünlü eroin kaçakçısı Carlton Velcro'nun izini sürmek için Denis Smith'e ile Fransaya gitmesi, ölümcül Razor-Fist ile yüzleşmesi, Velcro'nun kalesinin derinliklerinde saklı olan nükleer cephaneliği yok etmeye çalışması


The Death of Mordillo
1975: Londra'ya giden Shang-Chi ve ekibi'nin silahlı bir robotla yüzleşmesi, Leiko'yu kurtarmak için Clive Reston ile takım olması ve Mordillo ile savaşması


If Asgard Should Perish
1975: Thor'un, Time Twisters'ın Asgard'ı yok etmesini durdurmak için geleceğe yolculuk etmesi, gelecekteki Odin ile başa çıkmak için Asgard'a geri dönmesi, sonra gerçeği öğrenmek için en kötü düşmanlarından biriyle yan yana savaşması



 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
The Private War of Doctor Doom
1976: Dr.Doom, Attuma ve Yenilmezler arasındaki mücadele


Madbomb
1976: Kaptan Amerika ve Falcon'ın Madbomb ile ilgili kötü niyetli komplocuları bulmaya çalıştığı macera


Phoenix Saga
1976: Jean Grey'in Phoenix adlı kozmik varlık ile karşılaştığı olaylar


The Korvac Saga
1978: Yenilmezler ve Galaksinin Koruyucuları, Korvac'la yüzleşir.


The Dark Phoenix Saga
1980: Phoenix Force, Dark Phoenix olur ve bir yıldızın gücünü tüketir ve evreni kitlesel yıkımdan kurtarmak için kendini feda etmeden önce tüm güneş sistemini yok eder.


Marvel Super-Hero Contest of Champions
1982: Grandmaster ve Death (Ölüm), Collector'un (Koleksiyoncu)'nun kaderini belirlemek için bir oyunla Dünya kahramanlarını manipüle eder.


Fu Manchu
1982: Shang-chi, babası Fu Manchu ile yüzleşir.


Secret Wars
1984: Beyonder, oluşturduğu gezegende savaşmaları için Dünya'nın kahramanlarını ve kötülerini oraya yerleştirir. Örümcek Adam, Symbiote kostümünü bulur. Doctor Doom, Beyonder'in güçlerini çalar ve bu süreçte neredeyse evrene hükmeder hale gelir, ancak sonunda bir araya getirilen kahramanlar tarafından yenilir.


Casket of Ancient Winters
1984: Surtur, Dünyaya saldırmaya hazırlanır.


The Death of Jean DeWolff
1985: Örümcek Adam, Daredevil'in yardımıyla polis kaptanı Jean DeWolff'u öldürenin peşine düşer.


Secret Wars II
1985: Beyonder, insanlığı anlamak için Dünya'ya gider ve bu süreçte kendisini bir insan formuna dönüştürür.


Kraven's Last Hunt
1986: Dünyanın en iyi büyük oyun avcılarından biri olan Kraven, Örümcek Adam'ı avlamak için New York'a gelir.


Lost in Space-Time
1987: West Coast Avengers zamanda yolculuk yapmak zorunda kalır.


The Evolutionary War
1988: Dünya'ya büyük saldırılar düzenleme hazırlığı yapılır.


Inferno
1988: Limbo iblisleri, dünyayı istila eder.


Saga of the Serpent Crown Atlantis Attacks
1989: Set adlı iblisin dinozorlarla dünyaya saldırısı


Quest for the Shield
1990: Kaptan Amerikanın kayıp kalkanının aranması


Spider-Man: Return of the Sinister Six
1990: Zalim Altılı geri döner. Doktor Ahtapot, Zalim Altı'nın yardımıyla dünyayı ele geçirmek için ana planını hayata geçirir. Örümcek Adam hepsini yenmeyi ve dünyayı kurtarmayı başarır.


Rebirth of Thanos:
1990: Evren dengesizliği olduğuna inanan Ölüm adlı kozmik varlık, sorunu düzeltmek için Thanos'u diriltir.


The Infinity Gauntlet
1991: Thanos, Yüce Varlık olmak için Sonsuzluk Taşlarının gücünü kullanır. Tüm Marvel kahramanları ona karşı birleşir.


The Infinity War
1992: Magus, nihai güç elde etmek için Dünya'nın kahramanlarının şeytani benzerlerini oluşturur.


The Infinity Crusade
1993: Goddess, bir ordu toplar. Thanos ve Adam Warlock, onu durdurmak için bir araya gelir.


Maximum Carnage
1993: Spider-Man, Carnage'i ve katil grubunu durdurmak için Venom ve çeşitli kahramanlarla birlikte çalışır.


Clone Saga 2
1994: Peter'in bir klonu ortaya çıkar. Bir süre Örümcek Adamlığı bırakır.Diğer klon olan Örümcek Adam onun yerine şehirde görev yapar. (Ben Reilly, Scarlet Spider)



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
Onslaught Saga
1996: Bir çok kahramanın ölümüne sebep olan bir dizi olay gerçekleşir.Ardından ölenler geri dirilir.


Identity Crisis
1998: Örümcek Adam'ın cinayetten aranması


Guardian Devil
1998: Daredevil'in sevdiği kadın Karen Page ölür.


Maximum Security
2000: Bir uzaylı topluluğu Dünya'yı evrenin en kötü suçluları için bir hapishaneye dönüştürür.


Infinity Abyss
2002: Thanos'un çılgın kısmi klonları, evreni yok etmeye çalışır.

Avengers Disassembled
2004: Scarlet Witch, güçlerini Yenilmezler'e fiziksel ve psikolojik olarak saldırmak için kullanır, bu da Vision, Ant-Man (Scott Lang) ve Hawkeye (Clint Barton) ölümüne ve Avengers'ın dağılmasına neden olarak serinin New Avengers olarak yeniden başlatılması için zemin hazırlar. Bu arada Thor, Asgard'ın sonunu getirir.


Secret War
2004: Fury; Kaptan Amerika, Örümcek Adam, Daredevil, Black Widow, Luke Cage, Wolverine ve diğerleriyle, Latveria'yı gizlice devirmek için özel bir girişimde bulunur.


House of M
2005: Scarlet Witch, güçlerini mutantların sorumlu olduğu bir dünya oluşturmak için kullanır, ancak sonuçta dünya mutantlarının popülasyonunun neredeyse yok olmasına neden olur.


Civil War
2006: Süper Kahramanlar arasında bir iç savaş gerçekleşir. Örümcek Adam halka kimliğini açıklar. Kaptan Amerika öldürülür.


One More Day
2007: Örümcek Adam, Mary Jane Watson ile evliliğinin hiç olmamış gibi olması karşılığında gizli kimliğini halkın hafızasından silinmesi için İblis Mephisto ile anlaşır.


Siege
2010: Norman Osborn, Asgard'ı işgal eder.


DoomWar
2010: Doctor Doom, ülkenin Vibranyum mahzenlerini yağmalamak için Wakanda'nın kontrolünü acımasızca ele geçirir.


Spider-Island
2011: Manhattan'daki tüm insanlar Örümcek Adam'ın yeteneklerini kazanırlar.


Avengers vs. X-Men
2012: Avengers, Phoenix Force'un insanlığı yok edeceğine inanır, ancak Uncanny X-Men, House of M'den sonra mutant türlerinin eski ihtişamına getireceğine inanır.Bu nedenle aralarında bir savaş çıkar.


Age of Ultron
2013: Ultron geri dönüp her şeyi yok etmeye çalışır.


Infinity
2013: Thanos Dünya'ya saldırır.


Original Sin
2014: Gözcü öldürülür, katili bulmak süper kahramanlara kalmıştır.


Secret Wars:
2015: Marvel Evreni, Ultimate Evreniyle çarpışır ve her ikisi de yok edilir. Ardından tek bir evren inşa edilir. (Mesela Ultimate evrenindeki Miles Morales ile ana evrendeki Peter Parker aynı evrende yaşamaya başlar.) Bu Marvel Evreninin 8.kere doğmasıdır.


Civil War II
2016: İkinci defa kahramanlar arasında bir iç savaş gerçekleşir.


Secret Empire
2017: Süper Kahramanlar Hydra'ya karşı mücadele eder.


Infinity Quest
2018: Galaksinin Koruyucularının sonsuzluk taşları için yapacakları av başlar.


Infinity Countdown
2018: Hank Pym sonsuzluk taşlarının peşine düşer.


Infinity Wars
2018: Requiem adında yeni bir düşman Sonsuzluk Taşlarını arar ve kimse onun gerçek kimliğine hazır değildir.


War of the Realms
2019: Thor ve Marvel Evreninin kahramanları, Kara Elf Malekith ve onun kötü ordularının On Diyar üzerinden Dünya'yı fethetmesini engellemek için bir araya gelir.


Iron Man 2020
2020: Yapay zeka yoluyla canlandırılan Tony Stark bir devrim ilan etmeye karar verince, robotlar ve insanlar arasında bir savaşa yol açar.


Empyre
2020: Doğrudan Dünya'yı hedef alan bir Kree / Skrull İttifakı gerçekleşir. Dünyadaki kahramanlar onlara karşı çıkar.


King in Black
2020: Yenilmezler, Fantastik Dörtlü ve diğer Marvel kahramanlarının Knull ile mücadelesi



 
Son düzenleme:

afu

Onursal Üye
1 Şub 2011
676
4,948
İstanbul
Teşekkür ederim.
Çok değerli bir bilgi. Bilmediğimiz bir çok konu varmış meğer.
Yararlandığınız kaynakları da bildirebilir misin?
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953









 
Üst