World War Hulk-Planet Hulk (Completed)

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
135179-18686-110435-1-world-war-hulk_super.jpg

World War Hulk Civil War'dan sonra Marvel evrenini etkileyen eventtır. Planet Hulk ise başlangıcını anlatan ve Civil War boyunca ortada olmayan Hulk'un başından geçenleri anlatır.

Planet Hulk öyküsü Hulk'un güçlerinin insanlar için artık büyük tehlike yaratmaya başladığını düşünen iluminati adlı bazı süper kahramanların kurduğu gizli grubun Hulk'u dünyadan uzaklaştırma kararı almasıyla başlar. Hulk'u bir uzay görevine gönderme yalanıyla kandıran grup , onu taşıyan kapsülü yaşamın gelişmediği huzurlu bir dünyaya göndermeye programlar fakat kapsül bir hata sonucu yanlışlıkla, savaşın hüküm sürdüğü cehennem gibi bir dünyaya düşer. Güçsüz düşen Hulk yakalanır ve ölümüne dövüşmesi için arenaya satılır. Kaçan , isyan çıkaran , imparatoru deviren , aşkıda bulup kral olan Hulk kendisini getiren kapsülün patlayıp krallığını küle çevirmesi sonucu elde ettiği herşeyi kaybeder. Bunun üzerine kendisinin gönderilmesi yönünde oy kullanan ve kapsülüne bombayı yerleştiren iluminati üyeleri Tony Stark, Reed Richards, Black Bolt , Dr. Strange ve Charles Xavier dan hesap sormak ve adalet aramak adına tekrar dünyaya dönmesiyle World War Hulk başlar.









 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397

Hemen event'ı yorumlayım , başlangıç olan Planet Hulk biraz tutuk başlasada fena değil , buram buram Gladyatör, Spartaküs kilişeleri dolu bir öykü fakat ben bunlara yapılmış bir güzelleme olarak görüyorum . Gerçektende güzel bir işleyişi var hatta Marvel biraz daha derinlemesine işleyip aceleye getirmese efsane bir öykü olabilirdi .

World War Hulk'a gelirsek hikaye çok aptalca ve kötü. Özellikle çocukken çizgi filmini ve dizisini severek izlediğim Hulk'un bu kadar zalimce davranması bana hoş gelmedi. Ayrıca Hulk'un güçlerini bayağı bir abartılı hale getirmişler , artık kimse DC'nin karakterleri çok abartı demesin Marvel son zamanlarda bu konuda DC'yi katladı :D . Tie-in'ler sıkıcı ve senaryo boşlukları çok fazla Hulk aynı anda 5 farklı yerde görünüyor , hikayenin mantığı zayıf , hadi civil war'da herkezi birbiriyle dövüştürdük şimdide herkezi Hulk ile dövüştürelimden öteye gitmiyor ama ne yalan söyleyim çizimler harika . Dövüş sahneleri mükemmel Hulk'un X-men üyeleriyle kapışması, orduyu dağıtışı, Dr.Strange ile dövüşü , finaldeki Sentry ile kapışması mükemmel , yani ilk defa artwork'un kötü hikayeyi kurtarışını görüyorum. Sadece bu dövüşlere bakmak bile yeterli :D .
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,767
İstanbul
Sevgili cobra, paylaşımın için çok teşekkür ediyorum. Event'le ilgili değerlendirmene de kesinlikle katılıyorum. Paylaşımın bir kısmını TççT çevirip paylaşmıştı forumumuzda. En azından bu paylaşılan sayılar için hissettiklerim senin değerlendirmenle örtüşüyordu. Bu arada TççT ekibinin çalışmaları da takdire şayandı doğrusu, bu vesileyle kendilerine bir kez daha teşekkür edelim.

Event'i oluşturan tüm seriye sahip olabilmek çok güzel. Ellerine sağlık.
 

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,062
2,792
evet ben bilka örümceklerle büyüdüm hulk' ordan tanırdım daha.sonra alfa idi sanırım k amerika ,hulk,fd,marvel,thor, gibi dergileri yayınladı ve onlarıda çok sevdim bütün öğrenci harçlıklarımı onlara veriyordum ve bizim zamanımız da degiş tokuş yapardık arkadaşlar bu tarzlara fazla girmek istemezdi..dc den ise süperman vardı batman adı vardı ama kendisi bizim çevrede pek yoktu .süperman hatasız bir kahaman olduğu için herhalde bana hitap etmiyordu şimdi ise yıllar içinde bir çok şeyin değişmiş olduğunu gördüm artık dc kahramanlarını da sıkılmadan severek takip ediyorum. marvelin farklı evrenler uygulaması ise ben de hayal kırıklığı oluşturdu kahramanların ölüp ölüp geri dönmesi vs.. ama yinede ilgiyle takip ediyorum özellikle paylaştığın örümcekler bir harika eski günleri tekrar yad ettim neredeyse bu yaştan sonra bunun için ingilizce öğrenesim geldi.emeklerinin karşılığı olamaz ama binlerce teşekür
 

Sensable

Yeni Üye
27 Ağu 2023
1
0
İyi forumlar. Arkadaşlar ingilizce paylaşıp, gerekli şeyler'de olduğu için türkçesini paylaşmıyoruz demişsiniz. İngilizce paylaşınca haksızlık olmuyor da türkçede mi oluyor?
 

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
2,988
8,411
İyi forumlar. Arkadaşlar ingilizce paylaşıp, gerekli şeyler'de olduğu için türkçesini paylaşmıyoruz demişsiniz. İngilizce paylaşınca haksızlık olmuyor da türkçede mi oluyor?


Türkiyede yayınevi Seriyi Türkçe yayınlanmak için telif hakkını aldığından dolayı Türkçe yüklemesi yapılmadığı söyleniyor.
 

ed86

Süper Üye
3 Kas 2018
832
1,635
Forumda Türkçesi bir süredir mevcuttu diye hatırlıyorum sanki.
 
Üst